F Ο ΑΛΛΟΣ - THE OTHER MAN - FilmBoy Ο ΑΛΛΟΣ - THE OTHER MAN - FilmBoy
  • Latest News

    Ο ΑΛΛΟΣ - THE OTHER MAN


    **********   3/10

    Όταν πέρυσι έκανε τις περαντζάδες του σε όλα τα δευτεροκλασάτα φεστιβάλ, κανείς δε φαντάστηκε ότι θα βρει διανομή μετά από ένα χρόνο, αφού μάλιστα οι πρώτες DVD κυκλοφορίες έκαναν την εμφάνιση τους στην αγορά. 
    Το δράμα του Βρετανου sir Richard Eyre όμως θα προβληθεί τελικά σε κάποιες αίθουσες στην Αμερική στις 29 Σεπτέμβρη, άγνωστο γιατί.

    Ο σκηνοθέτης του Notes Of A Scandal του 2006 υπογράφει και το σενάριο σε μια ιστορία βασισμένη σε ένα μικρό διήγημα του Γερμανού συγγραφέα του The Reader, Bernhard Schlink.

    Ο Πητερ, ένας πετυχήμενος web designer (Liam Neeson, ίσως ο πιο busy ηθοποιός αυτή τη στιγμή) και η Λιζα, μια σχεδιάστρια παπουτσιών (Laura Linney) έχουν έναν ευτυχισμένο γάμο, τουλάχιστον μέχρι ένα δείπνο, όπου η σύζυγος τον ρωτάει αν θα ήθελε ποτέ να πάει με άλλη γυναίκα. Εκείνος σοκαρισμένος απαντά φυσικά όχι.

    Την άλλη μέρα εκείνη έχει εξαφανιστεί. Κάποια mail της και ένα φωνητικό μήνυμα από κάποιον άντρα κάνουν τον Πητερ να καταλάβει ότι μάλλον η γυναίκα του είχε σχέσεις με άλλον. 
    Παρά την αντίθετη γνώμη της κόρης τους (Romola Garai), αποφασίζει να ακολουθήσει τα χνάρια της στο Μιλάνο, όπου βρίσκει τον άγνωστο άντρα (Antonio Banderas)και ...παίζουν μια παρτίδα σκάκι!

    Οι ελάχιστες κριτικές που βρήκα έχουν κοινό χαρακτηριστικό την απογοήτευση του όλου εγχειρήματος, αν και σαν θέμα είναι κάπως ενδιαφέρον, κοινώς θα σας πάρει ο ύπνος μετά το μισάωρο.

    Η αντίδραση, λένε, του απατημένου συζύγου είναι απλά μη ρεαλιστική (στο τέλος γίνονται και φιλαράκια)και μια ανατροπή στο τέλος, όπου κάποιοι δεν είναι αυτό που φαίνεται, μάλλον για εξαπάτηση φαίνεται. 
    Όσον αφορά τις ερμηνείες, το πιστεύετε η όχι (...όχι), ο Banderas είναι ο καλύτερος! 
    Η Laura Linney εμφανίζεται ελάχιστα σε όλη τη ταινία αν και όλοι μιλάνε για κείνη, και ο Liam Neeson ίσως πρέπει να πει και κανένα όχι στις προτάσεις που του έρχονται βροχή μετά το Taken.

    Αν και δε μας έχει συνηθίσει σε μπαλώματα, η Village το φέρνει στην Ελλάδα στις 30 Ιουλίου.

    Για πρώτη φορά και ελπίζω τελευταία σας ζητώ συγνώμη γιατί το μόνο trailer που βρήκα με ικανοποιητική ποιότητα είναι ένα μονόλεπτο promo που δείχνει τρεις σκηνές και κόβεται και απότομα. Ότι καλύτερο βρω θα το αντικαταστήσω. 

    Update: Κατ'αρχας να πω οτι το trailer βρεθηκε, αν και συνεπεσε με την ημερα που ειδα τη ταινια.
     

    Δεν υπαρχει ιστορια. Ο,τι κακο γραφεται παραπανω, ειναι ακριβως ετσι.  
    Ακομα κι αν εχεις καλη διαθεση και ξεχασεις οτι ειναι αργη οπως η καθυστερηση, με πολλα πλανα του Liam Neeson να περπαταει στους δρομους του Μιλανο και να κανει συναισθηματικες γκριματσες και χωρις να προχωραει η ιστορια, ακομα κι αν δε σκεφτεις οτι η συμπεριφορα του απατημενου δεν εχει καμια λογικη, και τελος, παρα το εξυπνο γυρισμα που κανει στο τελος (αν δεν το ειχες καταλαβει μονος σου), η τελευταια σκηνη του δειπνου στο Λονδινο ειναι να γελας μεχρι δακρυων!  
    Απλα δεν υπαρχει τετοιος ανθρωπος, που να ενεργει ετσι.
     

    Δείτε το trailer.         
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο ΑΛΛΟΣ - THE OTHER MAN Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top