F ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 30/7/2009 - FilmBoy ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 30/7/2009 - FilmBoy
  • Latest News

    ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 30/7/2009

    Το KostasBlog έχει γνώμη και δε φοβάται να την πει. Σήμερα κάνουν πρεμιέρα μετριότατες ταινίες, και για να φανούμε συνεπής σε αυτά που λέγαμε τη προηγούμενη Πέμπτη, αυτή την εβδομάδα πάτε για μπάνιο καλύτερα!

    Οι Κρυφές Ζωές Της Κυριας Λι (The Private Lives of Pippa Lee) της Rebecca Miller είναι ένα κοινωνικο δραμα με αστερατους ηθοποιούς αλλά μόνο αυτό.
    Η ...κυρία Λι (Robin Wright Penn) φαίνεται να είναι η τέλεια νοικοκυρά, εξαιρετική μαγείρισσα και οικοδέσποινα, στοργική σύζυγος, πνευματώδης συνομιλητής και γοητευτικότατη γυναίκα.
    Όταν ο άντρας της (
    Alan Arkin) συνταξιοδοτείται, μετακομίζουν σε ένα προάστιο όπου η ζωή κυλάει στον αυτόματο πιλότο, η ίδια παθαίνει ένα υπαρξιακό σοκ, με μόνη παρηγοριά τη νευρωτική φιλενάδα της (Winona Ryder) η οποία είναι σε χειρότερη κατάσταση και ένας καινούργιος γείτονας (Keanu Reeves) χωρισμένος, όμορφος αλλά και λίγο τρελαμένος (έχει tattoo στο στήθος του τον Χριστό!).
    Ενώ όλοι θαυμάζουν τη γυναίκα αυτή, το φιλμ μας πάει στα εφηβικά της χρόνια, όπου η μικρή Πίπα (...θα έσκαγα αν δε το έλεγα!) την οποία ερμηνεύει ένα νέο
    pin-up girl η Blake Lively το σκάει από τη μανιοκαταθλιπτική μητέρα της (Maria Bello) και ‘πειραματίζεται’ με μια λεσβία-πρεζόνι (Julianne Moore).
    Αν σας έκανε εντύπωση το αστραφτερό cast της ταινίας, να συμπληρώσω ότι κάνει ένα πέρασμα και η Monica Bellucci.
    Σε 9 αιθουσες.

    Ο Άλλος (The Other Man) του Richard Eyre, άλλο ένα δράμα που το συνοδεύουν ακόμα πιο μέτριες κριτικές.
    Ο Πητερ, ένας πετυχημένος web designer (Liam Neeson) και η Λιζα, μια σχεδιάστρια παπουτσιών (Laura Linney) έχουν έναν ευτυχισμένο γάμο, τουλάχιστον μέχρι ένα δείπνο, όπου η σύζυγος τον ρωτάει αν θα ήθελε ποτέ να πάει με άλλη γυναίκα. Εκείνος σοκαρισμένος απαντά φυσικά όχι.
    Την άλλη μέρα εκείνη έχει εξαφανιστεί. Κάποια mail της και ένα φωνητικό μήνυμα από κάποιον άντρα κάνουν τον Πητερ να καταλάβει ότι μάλλον η γυναίκα του είχε σχέσεις με άλλον. 
    Παρά την αντίθετη γνώμη της κόρης τους (Romola Garai), αποφασίζει να ακολουθήσει τα χνάρια της στο Μιλάνο, όπου βρίσκει τον άγνωστο άντρα (Antonio Banderas)και ...παίζουν μια παρτίδα σκάκι!

    Transporter 3 του Ολιβιε Μεγκατον, με διαφορά η χειρότερη συνέχεια ενός ούτως η άλλως μέτριου action franchise, με τον Τζεισον Στειθαμ και τη Ναταλια Ρουντακοβα. Για να καταλάβετε, η ταινία στοίχισε 40 εκατ. δολάρια, έκανε άνοιγμα με 12, και συνολικά τελείωσε με 36 εκ. δολ. εισπράξεις. ! Ούτε καν τα έξοδα δηλαδή, με την Ευρωπαϊκή αγορά να σώζει όμως τα προσχήματα.

    Εκείνη Τη Μέρα (1 Journee), του Τζεικομπ Μπεργκερ. Φυσικά υπάρχει και Γαλλικό δράμα στο μενού, όπου ένας γκομενιαρης σύζυγος χτυπάει κάτι με το αυτοκίνητο του και νομίζοντας ότι ήταν άνθρωπος, καρφώνεται μόνος του! Σε 1 αίθουσα.

    Από επανεκδόσεις, φυσικά να ξανα-ματα-δειτε το Μερικοί Το
    Προτιμούν Καυτό
    του Μπιλι Γουαιλντερ με τη Μεριλιν, τον Τονι Κερτις και τον Τζακ Λεμον, μια κωμωδία του 59 που είναι must κάθε καλοκαίρι, σε 3 αίθουσες.

    Είμαι Περίεργη:Κιτρίνη (Zag Ar Nyficen) του Βιλγκοτ Σιεμαν , ένα Σουηδικό τολμηρό για την εποχή του (1967) φιλμ με σοφτ πορνό και το Μπλε να ακολουθεί. Σε 1 αίθουσα.

    Τέλος, Δυο Αγγλίδες Στην Ευρώπη (Les Deux Anglaises Et Le Continet) του Φρανσουα Τριφο, ο οποίος είναι για το σινεμά ότι και ο Μιλαν Κουντερα στη λογοτεχνία! Σε 1 αίθουσα.

    Καλο Σινεμα!  
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 30/7/2009 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top