F ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ - SHRINK - FilmBoy ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ - SHRINK - FilmBoy
  • Latest News

    ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ - SHRINK


    **********   5/10

    Όταν ακούς για μια ταινία όπου πρωταγωνιστής είναι ένας ψυχίατρος που χαρακτηρίζεται ως ‘The shrink of the Stars’ και τον υποδύεται ο αγαπημένος μου ηθοποιός μακράν, Kevin Spacey, σίγουρα θα φαντάζεσαι μια ξεκαρδιστική κωμωδία, αλλά θεωρητικά κάνεις λάθος.
    Το φιλμ χαρακτηρίζεται ως δράμα αλλά βλέποντας το trailer μάλλον στη πρώτη εκτίμηση θα έκλεινα.

    Πρώτη ουσιαστικά σκηνοθετική δουλειά του Jonas Pate, με τον εξίσου πρωτάρη Thomas Moffett στο σενάριο, το οποίο είναι ένα σπονδυλωτό χάος με επίκεντρο τον Δρ. Καρτερ (Kevin Spacey) τον διάσημο ψυχολόγο των διασημοτήτων στο Λος Άντζελες, ο οποίος όμως έχει δικά του προβλήματα να λύσει.
    Όσο για τους πελάτες του, αποτελούν ένα μεγάλο δείγμα (τραβηγμένο ίσως) για το είδος των ανθρώπων που απαρτίζουν το Χολλυγουντ.

    Ένας νευρωτικός ατζέντης (Dallas Roberts), υπερκινητικος, με τουπέ, αγενής αλλά και γεμάτος ανασφάλειες, και που δε του αρέσει να βλέπει καν σινεμά. 

    Μια ηθοποιός (Saffron Burrows) με ψυχολογικό πρόβλημα με την ηλικία της, που δε παίρνει πια ρόλους και αλλά θεματακια , για τα οποία κατηγορεί τον νεαρό νάρκισσο άντρα της (ο οποίος δε ξέρει τι σημαίνει η λέξη).

    Ένας νεαρός σεναριογράφος (Marc Webber) που κυνηγά τον ατζέντη να διαβάσει το σενάριο του, αλλά η μόνη που το διαβάζει είναι η έγκυος βοηθός του (Pell James).

    Ένας χασισακιας σκηνοθέτης (Jack Houston), ένας σεξομανης αλκοολικός (Robin Williams), μια σταρλετ πρόθυμη να κοιμηθεί με όσους πρέπει για να πάει ψηλά (Laura Ramsey), και μέσα σ’όλη αυτή τη τρέλα, ο μπαμπάς του γιατρού (Robert Loggia) να φορτώνει το γιο του με κάποιον πιτσιρικά (Keke Palmer) που έχει παρόμοια προβλήματα.

    Αν απορείτε πως καταφέρνει ο τρελογιατρος να κουμαντάρει όλους αυτούς, η απάντηση είναι ότι δεν τα καταφέρνει. Ο Kevin Spacey περιφέρεται βαριεστημένος από τη ζωή του και το μόνο που φαίνεται να θέλει είναι να τον αφήσουν όλοι ήσυχο.

    Οι κριτικές που το συνοδεύουν είναι κομμένες στη μέση, δηλαδή όχι κακό αλλά όχι και όσο καλό θα μπορούσε.
    Πάντως μεγάλη διανομή δε βρήκε στην Αμερική, προβλήθηκε σε κάποιες αίθουσες στις 24 Ιουλίου, και στην Ελλάδα θα το δούμε σε λίγες μέρες, στις 6 Αυγούστου.

    Δείτε το trailer.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ - SHRINK Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top