F ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΠΟ 18/6/2009 - FilmBoy ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΠΟ 18/6/2009 - FilmBoy
  • Latest News

    ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΠΟ 18/6/2009

    Ένα βαρύ δράμα με λίγο γυμνό, ένα θρίλερ σε στυλ Seven (ναι καλά...), ένα γλυκανάλατο country teenager story και μια περιπέτεια ασταμάτητης δράσης κάνουν πρεμιέρα σήμερα Πέμπτη 18 Ιουνίου στις ελληνικές αίθουσες.

    Ποτέ δε θα μπορούσα να φανταστώ ότι κάνει πρεμιέρα ταινία με τη Sharlize Theron κι εγώ θα ξεκινούσα το άρθρο με άλλη ταινία!


    Η σημαντικότερη ταινία της εβδομάδας όμως είναι Η Αρπαγή (Taken) του Pierre Morel με τον Liam Neeson στο ρόλο ενός πατέρα αλλά και πρώην πράκτορα της CIA, άρτια εκπαιδευμένο και άκρως τσαντισμένο, καθώς η Αλβανική μαφία του απήγαγε τη κόρη στο μακρινό Παρίσι. Θα τα βάλει με όλους και με όλα, και θα διαλύσει ολόκληρη τη Γαλλία! Εκεί είναι και το μόνο στοιχείο που δεν αρέσει. Είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά σαν σενάριο αλλά και στις σκηνές δράσης. Συνήθως με γυμνά χέρια, μπαίνει μέσα στο αρχηγείο των μαφιόζων και τους ... όλους!  Παρ’ολ’αυτά η δράση είναι ασταμάτητη, δε προλαβαίνεις να πάρεις ανάσα μέχρι την επόμενη σφαλιάρα και γενικά είναι ένα καλό action movie, το οποίο προοριζόταν για dvd αλλά ήρθε στις αίθουσες λόγω της καταπληκτικής πορείας που έκανε στην Αμερική. 
     
    Οι 4 Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης (Horsemen) του Jonas Akerland είναι ένα θρίλερ από το οποίο πρέπει να περιμένεις πολύ λίγα. Ο Dennis Quaid είναι ένας χήρος ντετέκτιβ, εργασιομανής αλλά κακός πατέρας. Προσπαθεί να εξιχνιάσει έναν serial killer με αναφορές στην Αποκάλυψη και στους 4 Ιππείς (και όχι καβαλάρηδες ρε παιδιά, ήμαρτον!!)  Πολύ μέτριο, ελάχιστα ενδιαφέρον και προβλέψιμο. Όποιος δε βρει στο πρωτο μισάωρο ποιος είναι ο δολοφόνος, δε πρέπει να ξαναδεί θρίλερ ποτέ!
     
    Τα Σύνορα Της Μοναξιάς (The Burning Plain) του Guillermo Arriaga είναι ένα βαρύ κι ασήκωτο δράμα με καλές ερμηνείες και ...κάποιους άλλους λόγους για να τη δείτε. Θα σας πω μόνο ότι στη πρώτη κιόλας σκηνή βλέπουμε τη γυμνή πίσω κίνηση της Sharlize Theron, και μετά τη διπλανή, και μετά τη μπροστά... Αυτό συμβαίνει και άλλες 4-5 φορές αν μέτρησα καλά, μαζί με τη Kim Basinger που δείχνει κι αυτή το κατιτις της. Κατά τα άλλα, αν καταφέρετε και μείνετε ξύπνιοι το πρώτο μισάωρο, που η ταινία είναι πολύ αργή και αδιάφορη, μετά θα βρείτε ένα ενδιαφέρον αλλά και πάλι λίγα πράγματα.
    Χανα Μοντάνα: Η Ταινία (Hannah Montana: The Movie) του Peter Chelsom, μια νεανική ιστορία μιας country τραγουδίστριας με την κόρη του μεγάλου Billy Ray Cyrous , Milley Cirous στο πρωταγωνιστικό ρόλο. Πάρτε το soundtrack καλύτερα.

    Από τις επανεκδόσεις, ξεχωρίζει το αριστούργημα του Αλφρεντ Χίτσκοκ Δεσμώτης του Ιλίγγου (Vertigo) του 1958 , ένα ψυχολογικό θρίλερ που όσοι δεν το έχετε δει, μια βραδιά σε θερινό είναι ο,τι πρέπει.

    Για τους αριστερούς φαν της ελληνικής πολιτικής ιστορίας, Ο Άνθρωπος με το Γαρύφαλλο του Νίκου Τζημα περιγράφει τη ζωή και την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη.  
        
    Καλο Σινεμα.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΠΟ 18/6/2009 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top