F River (2021) - FilmBoy River (2021) - FilmBoy
  • Latest News

    River (2021)


    Το δεύτερο ντοκιμαντέρ από την ομάδα του MOUNTAIN που
    διερευνά την απήχηση του τοπίου στην ανθρώπινη ψυχή.

    Μετά το MOUNTAIN, που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 2018, έρχεται το δεύτερο ντοκιμαντέρ από την Τζένιφερ Πίντομ με την Αυστραλιανή Ορχήστρα Δωματίου, το RIVER, που εξετάζει τη θαυμαστή σχέση ανάμεσα στους ανθρώπους και τα ποτάμια. Μια εξαιρετική κινηματογραφική εμπειρία και μουσική Οδύσσεια με την υποβλητική αφήγηση του Γουίλεμ Νταφόε και μουσική από τους Radiohead.

    ΣΥΝΟΨΗ
    Τα ποτάμια είναι οι αρτηρίες του πλανήτη. Όπου κυλούν μπορούν να εκδηλωθούν, να επιβιώσουν, ακόμα και να ευδοκιμήσουν μορφές ζωής, μεταξύ αυτών και η ανθρώπινη ζωή.
    Η επιθυμία των ποταμών καθόρισε την αρχική μας μοίρα. Ήταν οι δίοδοι μεταφοράς που επέτρεψαν και καλλιέργησαν την ανθρώπινη εξάπλωση και τα σύνορα μεταξύ περιοχών και χωρών. Όπως τα ποτάμια διαμόρφωσαν το τοπίο, διαμόρφωσαν και την ανθρώπινη ύπαρξη.

    Το RIVER πηγαίνει το κοινό του ένα ταξίδι στο χώρο και τον χρόνο, το οποίο εκτείνεται σε τρεις ηπείρους και αποτυπώνεται με εξαιρετική σύγχρονη φωτογραφία, καθώς και δορυφορικά πλάνα. Η ταινία δείχνει ποτάμια σε κλίμακες και από απόψεις που δεν έχουν παρουσιαστεί ξανά. Η συνένωση εικόνας, μουσικής και αραιού ποιητικού σεναρίου δημιουργεί μια ταινία ονειρική, μια ωδή στον φυσικό κόσμο και μια επαναδιήγηση της ιστορίας τόσο των ποταμών όσο και του ανθρώπινου πολιτισμού.

    Οι 39 χώρες που απεικονίζονται στην ταινία είναι: Αυστραλία, Μπαγκλαντές, Βολιβία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Μποτσουάνα, Βραζιλία, Καμπότζη, Καναδάς, Κίνα, Δομινικανή Δημοκρατία, Αίγυπτος, Αιθιοπία, Γερμανία, Ισλανδία, Ινδία, Ινδονησία, Ιράκ, Ιταλία, Ιαπωνία, Κένυα, Λάος, Μαδαγασκάρη, Μεξικό, Μογγολία, Μιανμάρ, Νεπάλ, Νέα Ζηλανδία, Νιγηρία, Νορβηγία, Πακιστάν, Παναμάς, Ρωσία, Νότια Κορέα, Ισπανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Ουζμπεκιστάν και Ζάμπια.

    ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τζένιφερ Πίντομ
    ΑΦΗΓΗΣΗ: Γουίλεμ Νταφόε
    ΜΟΥΣΙΚΗ: Radiohead, Τζόνι Γκρίνγουντ, Ρίτσαρντ Τονιέτι
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 75’
    ΕΤΟΣ: 2021
    ΧΩΡΑ: Αυστραλία

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: River (2021) Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top