F Φυσικό Φως - Természetes Fény (2021) - FilmBoy Φυσικό Φως - Természetes Fény (2021) - FilmBoy
  • Latest News

    Φυσικό Φως - Természetes Fény (2021)


    Η One from the Heart παρουσιάζει το σπουδαίο ντεμπούτο του Ντένες Νάγκι, ΦΥΣΙΚΟ ΦΩΣ (NATURAL LIGHT). Η ταινία από την Ουγγαρία έκανε την πρεμιέρα της στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, όπου και κέρδισε την Αργυρή Άρκτο – Βραβείο Σκηνοθεσίας. Στη συνέχεια κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο σημαντικό Φεστιβάλ Φατζρ (Fajr) στο Ιράν και προβλήθηκε σε πολλά διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου, όπως το Φεστιβάλ Λονδίνου, Κωνσταντινούπολης, Γάνδης, Ιερουσαλήμ, Σάο Πάολο, Ρίγα ενώ πρόσφατα κέρδισε και το Βραβείο Καλύτερου Production Design από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου. Στην Ελλάδα προβλήθηκε Εκτός Συναγωνισμού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσία του σκηνοθέτη.

    Στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μια ομάδα Ούγγρων στρατιωτών (σημ. η Ουγγαρία πολεμούσε στο πλευρό της ναζιστικής Γερμανίας) αναζητά αντάρτες στο κατεχόμενο τμήμα της Σοβιετικής Ένωσης. Η περιπλάνηση στο παγωμένο τοπίο τους οδηγεί σε ένα μικρό χωριό όπου είναι πιθανό να κρύβονται οι ύποπτοι δολιοφθορών. Ο λοχίας Σεμέτκα, φωτογράφος και σιωπηλός παρατηρητής, βρίσκεται ξαφνικά επικεφαλής της ομάδας αντιμέτωπος με έναν «πόλεμο» που πάντα μαίνονταν γύρω του, αλλά ποτέ δεν υπήρξε δικός του.

    Ο πρωτοεμφανιζόμενος Ντένες Νάγκι, υπογράφει ένα υποβλητικό εντυπωσιακό ντεμπούτο, όπου η μαγική ομορφιά της φύσης, το φυσικό φως, αντιπαρατίθεται διαρκώς με την «σκοτεινή» ανθρώπινη παρουσία, αφηγούμενος μια ιστορία που ενώ έρχεται από το βίαιο Ευρωπαϊκό παρελθόν μοιάζει όχι μόνο διαχρονική, αλλά μοναδικά επίκαιρη και τωρινή, μια συγκλονιστική σπουδή πάνω στην προσωπική ευθύνη και τις απρόσμενες επιλογές μας σε ταραγμένους καιρούς.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Φυσικό Φως - Természetes Fény (2021) Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top