F Κριτική: Δικαιοσύνη για την Μπάνι Κινγκ - The Justice of Bunny King (62ο ΦΚΘ) - FilmBoy Κριτική: Δικαιοσύνη για την Μπάνι Κινγκ - The Justice of Bunny King (62ο ΦΚΘ) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Δικαιοσύνη για την Μπάνι Κινγκ - The Justice of Bunny King (62ο ΦΚΘ)



    Η Bunny είναι μια γυναίκα χτυπημένη από τη μοίρα. Έχασε τα πάντα, μεταξύ των οποίων και τα δυο παιδιά της, τα οποία δεν μπορεί πια να συντηρήσει, με αποτέλεσμα να αναλάβει την επιμέλειά τους η Πρόνοια. Δουλεύει στα φανάρια καθαρίζοντας παρμπρίζ και μένει στο σπίτι της οικογένειας της αδερφής, όπου ανταποδοτικά φροντίζει το σπίτι, την ηλικιωμένη πεθερά της και τα παιδιά της. Με αισιοδοξία κάνει ότι μπορεί για να ξαναπατήσει στα πόδια της και βήμα-βήμα μοιάζει να τα καταφέρνει, μέχρι που βλέπει την έφηβη ανιψιά της Tonyah να πέφτει θύμα παρενόχλησης από τον πατριό της. Κανείς δεν την πιστεύει, την διώχνουν όμως εκείνη δεν μπορεί να αφήσει την Tonyah αβοήθητη. Η κατάστασή της είναι απελπιστική αλλά δεν είναι διατεθειμένη να το βάλει κάτω και θα κάνει τα πάντα για να παραβρεθεί στα γενέθλια της κόρης της και να σώσει και την ανιψιά της.


    Η Gaysorn Thavat έχει τη τύχη να κάνει ντεμπούτο έχοντας στα χέρια της δύο από τα πιο δυνατά ονόματα του αυστραλέζικου σινεμά, την Essie Davis (Babyteeth) και την Thomasin McKenzie (Last Night in Soho) και ένα βασικό premise που εκ πρώτης ανάγνωσης μοιάζει ικανό να μας χαρίσει άφθονο συναίσθημα και δυνατές συγκινήσεις, όμως δυστυχώς η πλοκή δεν ανταποκρίνεται. Η ταινία μοιάζει να γυρίζει γύρω από τον εαυτό της, και προσπαθώντας να κρατήσει για το φινάλε κάποιες κρίσιμες λεπτομέρειες, αδυνατεί να αποκτήσει μια ορθή ροή. Το ίδιο προβληματικό και το character development με την Bunny να ξεχωρίζει αρχικά με τον ιδιαίτερο και αισιόδοξο -παρά τα όσα έχει περάσει και συνεχίζει να περνάει- χαρακτήρα της, όμως αυτός στη πορεία αλλάζει και όχι με ρεαλιστικό τρόπο αλλά απότομα, άγαρμπα, με αποκορύφωμα την αταίριαστη τρίτη πράξη.

    Ερμηνευτικά η Davis είναι για μια ακόμη φορά εξαιρετική, με τον ρόλο της McKenzie να είναι τόσο μικρός και ανεκμετάλλευτος που σχεδόν δεν μπορεί να αξιολογηθεί.

    Το The Justice of Bunny King άνοιξε το φετινό μου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, και ακολουθώντας τη κακή παράδοση, απογοήτευσε. Δεν είναι μια καθόλου κακή ταινία, με την ερμηνεία της Davis και την πολύ παραπάνω από ικανοποιητική σκηνοθεσία της Thavat να κρατούν τη ταινία πάνω από το μέσο όρο, όμως η πλοκή και ο τρόπος που αυτή ξεδιπλώνεται σε αφήνει στα κρύα του λουτρού.

    Αλέξανδρος Κυριαζής

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Δικαιοσύνη για την Μπάνι Κινγκ - The Justice of Bunny King (62ο ΦΚΘ) Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top