F Κριτική: Αγριάνθρωποι - Vildmænd (62ο ΦΚΘ) - FilmBoy Κριτική: Αγριάνθρωποι - Vildmænd (62ο ΦΚΘ) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Αγριάνθρωποι - Vildmænd (62ο ΦΚΘ)



    Ο Martin (Rasmus Bjerg) είναι ένας 40χρονος Δανός που μετά από μια κρίση μέσης ηλικίας, παρατάει την οικογένειά του και “μετακομίζει” στα βουνά της Νορβηγίας όπου ζει ως “πρωτόγονος”, ως Βίκινγκ, βασισμένος μόνο όσα του προσφέρει η φύση… ή τουλάχιστον προσπαθεί. Η περιπέτειά του μπερδεύεται όταν κοντά στη σκηνή του βρίσκει τραυματισμένο τον Musa (Zaki Youssef), έναν άνδρα τον οποίον περιθάλπει και τον βοηθάει να βρει το δρόμο προς το πολιτισμό. Αυτό που δεν γνωρίζει είναι ότι ο Musa είναι μέλος μιας συμμορίας εμπόρων ναρκωτικών που τράκαραν στη περιοχή και οι συνεργοί του τον αναζητούν μιας και έχει μαζί του μια τσάντα με χρήματα, ενώ ξοπίσω τους βρίσκονται τρεις αστυνομικοί αμφίβολης ικανότητας και διάθεσης αλλά και η σύζυγος του Martin (Sofie Gråbøl) με τις δυο μικρές του κόρες!


    Ακεντράριστη μαύρη κωμωδία που ρίχνει τα δίχτυα της σε πολλές διαφορετικές θάλασσες αλλά με το ζόρι πιάνει κάνα καβουράκι.
    Το καθαρά κωμικό σκέλος του Vildmænd περιορίζεται σε 2-3 σκηνές στο πρώτο μισό του φιλμ, που ομολογουμένως προκαλούν γέλιο, ή έστω χαμόγελο, αλλά τελειώνει εκεί, με τη συνέχεια να περιορίζεται στο αναγνωρίσιμο σκανδιναβικό weirdness.
    Το κοινωνικό σκέλος, εκείνο που θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως σατιρικό σχόλιο γύρω από τη κρίση μέσης ηλικίας ενός άνδρα, απλά δεν αναπτύσσεται καθόλου.
    Τέλος το πιο action-thriller σκέλος, λέμε τώρα, είναι ποιοτικά και δραματουργικά αδιάφορο, αφήνοντας το θεατή να περιμένει μήπως κάποια στιγμή η ταινία βρει το δρόμο της, κάτι που δεν συμβαίνει ποτέ, ούτε καν στο φινάλε όταν όλα αυτά τα μέρη του συναντιούνται.

    Neeext..

    Αλέξανδρος Κυριαζής

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Αγριάνθρωποι - Vildmænd (62ο ΦΚΘ) Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top