F Λούγκερ (2021) - FilmBoy Λούγκερ (2021) - FilmBoy
  • Latest News

    Λούγκερ (2021)


    Ο Τάσος Νούσιας, ο Γιωργής Τσουρής (βραβευμένος με το βραβείο Χορν 2020), η Στεφανία Γουλιώτη και ο Ερρίκος Λίτσης, πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία του Κώστα Χαραλάμπους («Δεμένη Κόκκινη Κλωστή»), σε ένα σπαρακτικό δράμα εποχής που μας μεταφέρει στην ελληνική πραγματικότητα της περιόδου μετά την κατοχή. Έντονο κοινωνικό-πολιτικό παρασκήνιο, οικογενειακές διαμάχες και ανθρώπινες σχέσεις αντιμέτωπες με την αστείρευτη δύναμη του πλούτου.

    Λίγα λόγια για την ταινία
    Ορεινή Κρήτη, 1958. Η οικογένεια Αγγελιδάκη, μια συνηθισμένη φτωχή εργατική οικογένεια της εποχής, προσπαθεί να ανέλθει κοινωνικά. Η ενασχόλησή της με το εμπόριο πετρελαίου θα αποτελέσει το εφαλτήριό της για την απόκτηση τεράστιου πλούτου και υπέρμετρης κοινωνικής ανόδου. Ο απότομος πλουτισμός όμως θα επηρεάσει καταλυτικά τα μέλη της οικογένειας.
    Ακολουθώντας την οικογένεια Αγγελιδάκη σε βάθος 25 χρόνων, θα ξετυλιχθεί ένα κουβάρι περίπλοκων σχέσεων και λεπτών ισορροπιών, με τη σταδιακή αποξένωσή τους να τους στιγματίζει βαθιά.
    Πώς αλήθεια επηρεάζει ο πλούτος τους ανθρώπους; Μπορούν όλα να αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη;

    Σκηνοθετικό Σημείωμα
    Τα γεγονότα της ταινίας αφορούν μια εποχή στην οποία η Ελλάδα έψαχνε τις ισορροπίες της. Μόλις λίγα χρόνια μετά τον Εμφύλιο πόλεμο η χώρα μας προσπαθεί να βρει το βηματισμό της μέσα σε ένα κόσμο που αναπτύσσεται φιλελεύθερα. Η εποχή τότε, όπως και κάθε εποχή έπειτα από μεγάλες αναταράξεις, ευνοούσε, τους «τολμηρούς» ανθρώπους που διαβλέπουν τις ευκαιρίες για ένα καλύτερο μέλλον.
    Η οικογένεια Αγγελιδάκη, αποτελεί μια δεμένη επαρχιακή οικογένεια που διάβασε σωστά τις "μελλοντικές προκλήσεις" και πλούτισε, εκμεταλλευόμενη το εμπόριο πετρελαίου, το οποίο ανθούσε. Οι αλλαγές, οι οποίες θα επιφέρει ο πλούτος στις μεταξύ τους σχέσεις, δεν αναπτύσσονται στην ιστορία μας γραμμικά, αλλά με παράλληλο μοντάζ. Οι ιστορίες μας ξεδιπλώνονται διαδοχικά, τρέχοντας δίπλα-δίπλα το σήμερα με το χθες. Έτσι, παρελθόν και παρόν διαπλέκονται οργανικά, κάνοντας έκδηλες τις κρίσιμες μεταλλαγές που οδηγούν την ιστορία προς το αποκαλυπτικό φινάλε της.

    Σκηνοθεσία:Κώστας Χαραλάμπους
    Σενάριο: Κώστας Χαραλάμπους, Πένυ Φυλακτάκη
    Παραγωγή: Odeon, Κώστας Χαραλάμπους, ΕΡΤ ΑΕ, Κώστας Μαμιδάκης.
    Ηθοποιοί: Τάσος Νούσιας, Στεφανία Γουλιώτη, Γιωργής Τσουρής, Ερρίκος Λίτσης, Νίκος Χίλιος, Έφη Γούση, Μάνος Ιωάννου, Κυριακή Γάσπαρη, Δημήτρης Μακαλιάς, Ισίδωρος Σταμούλης, Χρήστος Ευθυμίου, Γιολάντα Μπαλαούρα, Κορίνα Αλεξανδρίδου, Αλέξανδρος Τρανουλίδης, Σοφία Μανωλάκου, Νίκη Λάμη, Μαρία Οικονόμου, Γιώργος Ζώης, Κυριακή Στούρου, Γιώργος Γαρνάβος.
    Οι μικροί πρωταγωνιστές από την Κρήτη: Κων/νος –Στέλιος Συντιχάκης, Δάφνη Βάρδα, Βάϊος Κορομπύλιας, Μανώλης Βάρδας, Άννυ Κολομίσα, Κέλλυ Καραμανωλάκη.
    Έκτακτη συμμετοχή: Μαίρη Σταυρακέλλη, Μαρία Φιλίππου, Σπύρος Μπιμπίλας, Οδυσσέας Σταμούλης, Χάρης Σώζος, Γιώργος Φραντζεσκάκης, Μίνα Χειμώνα, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Νότα Παρούση.
    Διάρκεια: 127΄
    Διανομή: ΟDEON
    Είδος: Δράμα

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Λούγκερ (2021) Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top