F The Matrix Resurrections trailer: Ο Keanu Reeves ξαναπαίρνει το κόκκινο χάπι, ακολουθεί τον λευκό λαγό και επιστρέφει στον κόσμο του Matrix! - FilmBoy The Matrix Resurrections trailer: Ο Keanu Reeves ξαναπαίρνει το κόκκινο χάπι, ακολουθεί τον λευκό λαγό και επιστρέφει στον κόσμο του Matrix! - FilmBoy
  • Latest News

    The Matrix Resurrections trailer: Ο Keanu Reeves ξαναπαίρνει το κόκκινο χάπι, ακολουθεί τον λευκό λαγό και επιστρέφει στον κόσμο του Matrix!


    Είχα σπαταλήσει ώρες επί ωρών να συζητάω θεωρίες γύρω από αυτό, μεταξύ των οποίων και ένα ολόκληρο βράδυ Πρωτοχρονιάς! Η πρεμιέρα του sequel είχε πέσει πολύ κοντά στη μέρα του γάμου της αδερφής μου, την οποία και είχα προειδοποιήσει πως αν συμπέσουν, να φροντίσει να βγάλει φωτογραφίες γιατί δεν χρειαζόταν καν δεύτερη σκέψη για το που θα επέλεγα να παραστώ!
    Όπως καταλαβαίνετε, ήμουν Matrix fanboy και ακόμα και σήμερα, 22 χρόνια αργότερα, όταν την πετυχαίνω στο Star, ξαναθυμάμαι ακριβώς το γιατί. Λίγο τα χρόνια που πέρασαν, λίγο τα όχι ακριβώς απογοητευτικά αλλά σίγουρα όχι αντάξια sequels, η φλόγα έσβησε και η ανακοίνωση μιας τέταρτης ταινίας με βρήκε επιφυλακτικό, παρά την επιστροφή των βασικών συντελεστών.
    Παρά τη καραντίνα που οδήγησε σε εξάμηνη καθυστέρηση, αυτά ολοκληρώθηκαν κανονικά σε Σικάγο, Σαν Φρανσίσκο και Βερολίνο, και περίπου τρεις μήνες πριν την προγραμματισμένη πρεμιέρα του, έφτασε και το πρώτο trailer.

    Τα ηνία της ταινία κρατάει μόνη της η Lana Wachowski, μιας και η Lilly όπως είχε εκφράσει και στο παρελθόν, δεν ενδιαφερόταν να επιστρέψει στον κόσμο του Matrix, και προτίμησε να ασχοληθεί με την τηλεοπτική σειρά Work in Progress.
    Η επιθυμία μιας τέταρτης ταινίας δεν ήταν των αδερφών αλλά της Warner Bros, η οποία μάλιστα έβαλε μπρος το project χωρίς την ανάμειξή τους, με τον Zak Penn να ξεκινάει να γράφει ένα σενάριο το οποίο θα λειτουργούσε ως έναρξη ενός εκτεταμένου Matrix Universe.
    Δεν έγινε γνωστό τι άλλαξε στο ενδιάμεσο, όμως όταν δύο χρόνια αργότερα η ταινία ανακοινώθηκε και επίσημα, τα σχέδια προφανώς άλλαξαν με την Lana να επιστρέφει ως σκηνοθέτιδα, παραγωγός και σεναριογράφος, με τους David Mitchell & Aleksandar Hemon, με τους οποίους συνεργάστηκε στο Sense8 να βάζουν το χέρι τους στο τελικό script.

    Αν θέλετε λεπτομέρειες για τη πλοκή της ταινίας και πώς ο Neo επιστρέφει στον κόσμο του Matrix μετά το φινάλε του Revolutions, καλώς ή κακώς (καλώς, καλώς!) θα πρέπει να περιμένετε μέχρι τη πρεμιέρα αφού εκτός του ότι το Resurrections θα αποτελεί μια είδους επέκταση της πρώτης ταινίας, δεν έχει γίνει τίποτα άλλο γνωστό, και το trailer που μπορείτε να δείτε παρακάτω, μάλλον δημιουργεί περισσότερες ερωτήσεις παρά δίνει απαντήσεις.

    Από το original cast, οι Keanu Reeves και Carrie-Anne Moss επιστρέφουν ως Neo και Trinity, όχι όμως και ο Laurence Fishburne, κάτι που απ' όσα μπορούμε να καταλάβουμε από το trailer ήταν σεναριακή επιλογή μιας και στο ρόλο του Morpheus θα δούμε τον πολύ νεότερο Yahya Abdul-Mateen II (Candyman).
    Από παλιούς γνωστούς, θα ξαναδούμε την Jada Pinkett Smith ως Niobe, τον Lambert Wilson ως Merovingian και τον Daniel Bernhardt ως Agent Johnson, όμως δυστυχώς θα απουσιάζει ο Hugo Weaving, στον οποίον έγινε πρόταση όμως δεν μπόρεσε να τη δεχτεί λόγω θεατρικών υποχρεώσεων.
    Σε νέους ρόλους θα δούμε τους Jessica Henwick (Underwater), Jonathan Groff (Hamilton), Neil Patrick Harris (Gone Girl), Priyanka Chopra (The White Tiger), Christina Ricci (10 Things We Should Do Before We Break Up), Telma Hopkins, Eréndira Ibarra (Sense8), Toby Onwumere (Sense8), Max Riemelt (Sense8), Brian J. Smith (Sense8, οκ το καταλάβαμε!), Andrew Caldwell και Ellen Hollman (Love and Monsters).

    Το πρώτο trailer που έδωσε στη δημοσιότητα η WB, δεν θέλω να γίνω στρυφνός αλλά δεν ενθουσιάζει. Παρότι βρίθει από visual references, δεν μοιάζει με Matrix αλλά με μία generic sci-fi action ταινία και το εξαιρετικό κατά τ' άλλα και στιχουργικά ταιριαστό White Rabbit των Jefferson Airplane δεν βοηθάει ιδιαίτερα στη δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας.

    Πολλά είπαμε, και η 16η Δεκεμβρίου δεν αργεί και τόσο. Βγάλτε τη μαύρη καμπαρντίνα, τα μαύρα γυαλιά και το Nokia 8110 από τη ντουλάπα, βάλτε το Wake Up των Rage Against the Machine στο τέρμα και αναμείνατε στο ακουστικό σας...

    Αλέξανδρος Κυριαζής

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Matrix Resurrections trailer: Ο Keanu Reeves ξαναπαίρνει το κόκκινο χάπι, ακολουθεί τον λευκό λαγό και επιστρέφει στον κόσμο του Matrix! Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top