F Η Γεύση της Απιστίας - Smagen af Sult (2021) - FilmBoy Η Γεύση της Απιστίας - Smagen af Sult (2021) - FilmBoy
  • Latest News

    Η Γεύση της Απιστίας - Smagen af Sult (2021)


    Τα θέλουν όλα. Μπορούν, όμως, να τα έχουν; Ο έρωτας και το πάθος αναμιγνύονται με το ψέμα και την προδοσία σε μια έντονη, ανατρεπτική και… γκουρμέ ιστορία αγάπης στον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας, με πρωταγωνιστή τον Νικολάι Κόστερ-Βαλντάου («Game of Thrones»).

    Το πολυδιάστατο και προκλητικό δράμα του Κρίστοφερ Μπόε, το οποίο συνέγραψε με τον Τομπίας Λίντχολμ («Το Κυνήγι», «Άσπρο Πάτο»).

    Καλώς ήλθατε στο PURI, το καινούριο κόσμημα στον γαστρονομικό κόσμο της Δανίας. Στα ηνία του μοδάτου αυτού εστιατορίου είναι η Μάγκι και ο Κάρστεν: εκείνη είναι ανθρωπολόγος με ειδικότητα στα γεύματα και έχει δημιουργήσει το μοναδικό περιβάλλον του εστιατορίου, εκείνος είναι διάσημος σεφ που έχει αναλάβει να κάνει τα μαγικά του στην κουζίνα. Η επαγγελματική τους επιτυχία ως ακατανίκητου ζευγαριού της γκουρμέ σκηνής μπορεί να συγκριθεί μόνο με την προσωπική τους ευτυχία, που έχει συμπληρωθεί με δύο υπέροχα παιδιά.

    Οι δυο τους μοιάζουν να τα έχουν όλα, ή μάλλον σχεδόν όλα: το περιβόητο αστέρι Michelin, αυτή η τόσο σημαντική διάκριση που μπορεί να εκτοξεύσει τη φήμη ενός εστιατορίου μέσα σε μια νύχτα, ακόμη τους διαφεύγει και το ζευγάρι μοιάζει αποφασισμένο να θυσιάσει τα πάντα για να πετύχει το όνειρό του. Στο ακούραστο κυνήγι της απόλυτης αναγνώρισης, όμως, θα ξεχάσουν ότι τα καλύτερα γεύματα στη ζωή είναι αυτά που μοιραζόμαστε με άλλους… Ώσπου μια μέρα, ο Κάρστεν λαμβάνει ένα γράμμα που γράφει ότι η γυναίκα του αγαπά άλλον. Ποιος έστειλε το γράμμα και γιατί;

    Η «Γευση της Απιστίας» ήταν αφορμή για μια all-star συνάντηση μπροστά και πίσω από τις κάμερες, αφού ο σκηνοθέτης Κρίστοφερ Μπόε είναι ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους και δημοφιλείς σκηνοθέτες της Δανίας, έχοντας κερδίσει τη Χρυσή Κάμερα του Φεστιβάλ Καννών με το ντεμπούτο του με τίτλο «Ερωτική Αναπαράσταση» (2003).

    Ο Μπόε συνυπογράφει το σενάριο με τον επίσης σκηνοθέτη και σεναριογράφο Τομπίας Λίντχολμ, συχνό συνεργάτη του Τόμας Βίντερμπεργκ, πιο πρόσφατα στα υποψήφια για Όσκαρ «Το Κυνήγι» (2012) και «Άσπρο Πάτο» (2021). Την παραγωγή ανέλαβε η Λουίζ Βεστ, μία από τις πλέον πετυχημένες παραγωγούς της Ευρώπης με τίτλους όπως τα «Nymphomaniac» και «Μελαγχολία» του Λαρς φον Τρίερ, και «Ο Έρωτας της Βασίλισσας» στο βιογραφικό της.

    Τέλος, για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του φιλόδοξου και αχόρταγου ζευγαριού, ο Μπόε επέλεξε δύο διάσημους ηθοποιούς, τόσο στην ίδια τη χώρα όσο και διεθνώς: τον, πασίγνωστο πια χάρη στο «Game of Thrones», Νικολάι Κόστερ-Βαλντάου και την ανερχόμενη Κατρίνε Γκρέις-Ρόσενταλ, που είδαμε πρόσφατα στο «Kursk: Η Τελευταία Αποστολή» του Τόμας Βίντερμπεργκ και το «Ένας Τυχερός Άνθρωπος» του Μπίλε Όγκουστ.

    Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Μπόε
    Σενάριο: Κρίστοφερ Μπόε, Τομπίας Λίντχολμ
    Ηθοποιοί: Νίκολαϊ Κόστερ-Βαλντάου, Κατρίνε Γκρέις-Ροσένταλ,
    Διάρκεια: 100 λεπτά
    Διανομή: Rosebud .21


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Η Γεύση της Απιστίας - Smagen af Sult (2021) Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top