F Κριτική: Ο Διάσημος Κλέφτης - Twist (2021) - FilmBoy Κριτική: Ο Διάσημος Κλέφτης - Twist (2021) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Ο Διάσημος Κλέφτης - Twist (2021)



    Με πάνω από 20 κινηματογραφικές και τηλεοπτικές διασκευές, ελάχιστες από τις οποίες είναι έστω άξιες αναφοράς, το Oliver Twist του Ντίκενς έχει αποδείξει πολλάκις πως δεν αποτελεί την “εύκολη” πρώτη ύλη που εκ πρώτης όψεως μοιάζει. Παρ’ όλ’ αυτά, οι βρετανοί παραγωγοί δεν απογοητεύονται και συνεχίζουν, με το νέο Twist να κάνει τη δική του προσπάθεια.

    Η ταινία μας πάει στο σημερινό κακόφημο ανατολικό Λονδίνο, εκεί όπου ζει ο Oliver, ένας νεαρός ορφανός που λατρεύει τα γκράφιτι και το παρκούρ, με αποτέλεσμα να γίνεται συχνά στόχος της αστυνομίας. Τον Oliver στρατολογεί στη συμμορία του ο ηλικιωμένος Fagin και βάζουν μπρος το σχέδιο κλοπής ενός πολύτιμου πίνακα.


    Η κλασσική ιστορία μεταμορφώνεται σε young-adult σαπουνόπερα, με μπόλικες αλλαγές σε ηλικίες, φύλα, ιστορίες, λίγο πολύ στα πάντα με εξαίρεση τα ονόματα.

    Τηλεοπτικής ποιότητας παραγωγή, με κωμικοτραγικό σενάριο που (θέλει να) θυμίζει κάτι μεταξύ Ocean’s 11 και O.C., μια κουραστικά αεικίνητη κάμερα που το μόνο που ξέρει είναι να στριφογυρίζει μαζί με τα ακροβατικά των free runners, και 4-5 γνωστά ονόματα (Michael Caine, Lena Headey, Rita Ora, David Walliams, Noel Clarke) για θόρυβο, το Twist είναι αποκλειστικά προορισμένο για 14χρονα Αγγλάκια που θεωρούν τα Johnny English ως κλασσικά.

    Μείνετε μακριά…

    Αλέξανδρος Κυριαζής

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Ο Διάσημος Κλέφτης - Twist (2021) Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top