F Κριτική: Οι Μαχητές των Δρόμων 9 - Fast & Furious 9 (2021) - FilmBoy Κριτική: Οι Μαχητές των Δρόμων 9 - Fast & Furious 9 (2021) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Οι Μαχητές των Δρόμων 9 - Fast & Furious 9 (2021)



    Η ανάσα ανανέωσης που έδωσε το Fast Five στη σειρά αποδείχτηκε πολύ δυνατότερη απ’ όσο και οι πιο αισιόδοξοι περίμεναν. 
    Ωστόσο τα τελευταία κεφάλαια έμοιαζαν πως άρχισαν να μένουν από βενζίνη, έτσι οι παραγωγοί αποφάσισαν να σταματήσουν τα πειράματα και να επιστρέψουν στη δοκιμασμένη συνταγή, επιστρατεύοντας τον Justin Lin (F&F 3-6). 
    Και εγένετο Fast & Furious 9.. ή απλά F9 γιατί πια βαρέθηκαν να ψάχνουν λογοπαίγνια!

    Ο Dom, η Letty και ο μικρός Brian έχουν αποσυρθεί από τη δράση και ζουν ήρεμα στα βουνά.
    Μέχρι που η υπόλοιπη ομάδα καταφτάνει και τους ενημερώνει πως έλαβαν ένα s.o.s από τον Mr Nobody που ζητούσε τη βοήθειά τους.
    Το μήνυμα τους οδηγεί στην κεντρική Αμερική, εκεί όπου αντιλαμβάνονται πως θα πρέπει να βρουν και να προστατέψουν μια συσκευή που επιτρέπει σε όποιον την έχει να διαχειρίζεται όλα τα ψηφιακά συστήματα του πλανήτη.
    Η μεγάλη έκπληξη έρχεται όμως όταν βλέπουν απέναντί τους τον Jakob, τον αποξενωμένο αδερφό του Dom, αλλά και την παλιά τους γνώριμη Cipher.
    Η περιπέτεια τους οδηγεί στο Εδιμβούργο, στη Κορέα, στη Τιφλίδα, μέχρι και το διάστημα!

    Η αντικατάσταση του Chris Morgan από τη θέση του σεναριογράφου προκαλούσε μια μικρή ανησυχία, όχι φυσικά γιατί ήταν αναντικατάστατος αλλά ήταν μια ικανοποιητική σταθερά, όμως αποδείχτηκε αν όχι ευεργετική, σίγουρα ικανοποιητικότατη.
    Ο Daniel Casey (Kin) μαζί με τον Lin, έστησαν μια ιστορία ακριβώς στα μέτρα του F&F, εξωφρενική, ιλιγγιώδης και φυσικά με πλήρη περιφρόνηση προς τους νόμους της φυσικής.
    Η κεντρική πλοκή είναι -αναμενόμενα- τέρμα διεκπεραιωτική και υπάρχει απλά για να στέλνει τους ήρωες από τη μία άκρη του κόσμου στην άλλη και να αποτελέσει βάση για τη πολυδιαφημισμένη κόντρα του Dom με τον αδερφό του.
    Ωστόσο οι νέοι σεναριογράφοι φαίνεται πως ξέρουν ακριβώς τους χαρακτήρες τους, έτσι εκμεταλλεύονται στο έπακρο στις ιδιαιτερότητές τους, με δυνατότερο σημείο το χιούμορ και τους διαλόγους μεταξύ Roman, Tej και Ramsey που είναι συχνά ξεκαρδιστικές.


    Προφανώς σε μια ταινία σαν το F9, πρωταρχικό ρόλο παίζει η δράση και εδώ η ταινία τα πάει εξαιρετικά.
    Ευφάνταστες και πάντα πέρα από τα φυσικά όρια σεκάνς, που παρά τις 2μιση σχεδόν ώρες διάρκεια ξέρουν ακριβώς πως να εκπλήσσουν ξανά και ξανά, ξέρουν πως να εναλλάσσονται και πόση διάρκεια να έχουν, ξέρουν πως να εκμεταλλεύονται τις συνθήκες της εκάστοτε τοποθεσίας αλλά και τον κάθε χαρακτήρα, με τη σκηνή κυνηγητού με την Hellen Mirren στο τιμόνι να είναι απλά κορυφαία.

    Κάπου εδώ πρέπει να αναφερθώ και στο μοναδικό μεγάλο μειονέκτημα που είναι η επιλογή του John Cena.
    Ναι, το ξέρω πως είναι ένας αθλητής-ηθοποιός που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και στη συμμετοχή του στο Bumblebee ήταν ομολογουμένως ικανοποιητικός αλλά εδώ πραγματικά δεν βλέπεται, είναι ο ορισμός του ξυλάγγουρου και όταν δείχνεις τόσο κακός ακόμα και δίπλα στον Vin Diesel, καταλαβαίνετε που απλά δεν αντέχεται.
    Όλο το υπόλοιπο cast ήταν στις επάλξεις και έμοιαζε να το απολαμβάνει, με εξαίρεση τον Diesel που μοιάζει πως αρχίζει να παραβαραίνει ως Toretto και την Charlize Theron που εμφανίζεται μόνο και μόνο επειδή είχε συμβόλαιο.
    Πολύ ευχάριστες οι επανεμφανίσεις των Jordana Brewster, Sung Kang και Lucas Black, καθώς και η προσθήκη της Anna Sawai, που δεν θα μας χαλάσει καθόλου αν γίνει μόνιμη στην οικογένεια.

    Όταν μετά από δυόμιση ώρες βγαίνεις από την αίθουσα και νοιώθεις ότι έχεις πραγματικά διασκεδάσει και δεν έχεις βαρεθεί ούτε στο ελάχιστο, κάτι έγινε σωστά. Το F9 θεωρείται το πρώτο μέρος της τελευταίας τριλογίας του franchise μιας και αυτό φημολογείται πως θα ολοκληρωθεί στο #11. 
    Αν και τα επόμενα δύο είναι εξίσου καλά, βλέπω να το ξανασκέφτονται…

    Αλέξανδρος Κυριαζής

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Οι Μαχητές των Δρόμων 9 - Fast & Furious 9 (2021) Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top