F Μαχητές των Δρόμων: Ληστεία στο Ρίο - Fast Five - FilmBoy Μαχητές των Δρόμων: Ληστεία στο Ρίο - Fast Five - FilmBoy
  • Latest News

    Μαχητές των Δρόμων: Ληστεία στο Ρίο - Fast Five

    Κι ενώ μύρισε καλοκαίρι με τον ερχομό του Μάη και τα trailer των καινούργιων Transformers, X-Men και Harry Potter εμφανίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες, το Fast Five έκανε ρεκόρ όλων των εποχών ως το καλύτερο άνοιγμα τον μήνα Απρίλιο με $83 εκατομμύρια!

    Και δεν είναι μόνο αυτό.

    Μπορεί να πέρασαν 10 χρόνια από το The Fast and the Furious του 2001 αλλά πλέον υπάρχει ένα αξιόλογο sequel, με καλύτερες κριτικές ακόμα κι από το 1ο φιλμ (!), γεγονός που τοποθετεί το Fast Five στις εξαιρέσεις των καλών sequels.

    Το Fast Five του Ταιβανέζου Justin Lin (The Fast and the Furious: Tokyo Drift και Fast & Furious) συνεχίζει από εκεί που τελείωσε το προηγούμενο με χαρακτήρες από όλα τα προηγούμενα φιλμ του franchise – άλλωστε οι συγκεκριμένοι ηθοποιοί φαίνεται να μην έχουν κάτι άλλο να περιμένουν.

    Αφήσαμε τον Dom Toretto (Vin Diesel) σε ένα λεωφορείο καθοδόν για τη φυλακή, με τον φίλο του και πράκτορα του FBI Brian (Paul Walker) και την αδερφή του Mia (Jordana Brewster) να ...




    ...τον ακολουθούν, κάτι που συνεπάγεται ότι η απόδραση ήταν προ των πυλών.

    Η εναρκτήρια σκηνή του Fast Five είναι αυτή η απόδραση με μια θεαματική σκηνή συντριβής του λεωφορείου – που ενώ αναποδογυρίζει 6 με 7 φορές, κανένας δε σκοτώνεται και μόνο ο Dom δραπετεύει!

    Ο Dom, η Mia και ο Brian πηγαίνουν στο Ρίο αλλά στο κατόπι τους βρίσκεται και ο πράκτορας Hobbs (Dwayne Johnson) ο οποίος δε φαίνεται να ενδιαφέρεται για την αθωότητα τους παρά μόνο να τους πιάσει – σαν τον Φυγά ένα πράγμα.

    Το ενδιαφέρον σε αυτό είναι ότι ο Johnson είναι ακόμη πιο μυώδης από τον Diesel και μάλιστα, ο χαρακτήρας του είναι περίπου ένας supercop, μια φονική μηχανή που δεν σταματά σε τίποτα, παρά μόνο όταν θέλει να πετάξει κάποια απειλητική ατάκα πριν ...σ’αρχίσει στις γρήγορες. 


    Σίγουρα, ο πιο θεαματικός κακός σε όλη τη σειρά.

    Στο Ρίο φτάνουν επίσης ο Roman (Tyrese Gibson) με τον Tej (Ludacris) - και οι δυο γνωστοί από το 2 Fast 2 Furious - καθώς και ο Han (Sung Kang) - αυτός από το Tokyo Drift – αλλά και άλλοι και, όπως είναι φυσικό ο Dom θεωρεί ότι όλοι οι ...καλόκαρδοι καταζητούμενοι πρέπει να κάνουν μια τελευταία mega-δουλειά πριν τη συνταξιοδότηση τους και την διαφυγή τους στο εξωτερικό.

    Φυσικά, όλα αυτά εν μέσω θεαματικών σκηνών με καταδιώξεις αυτοκίνητων, άλλωστε αυτές είναι το σήμα κατατεθέν όλου του franchise.

    Όσο δύσκολο κι αν είναι να το πιστέψετε, το Fast Five έχει πολύ καλές κριτικές στο σύνολό τους, καλύτερες από όλα τα προηγούμενα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξει εντυπωσιακά προχθές στις αίθουσες της Αμερικής.

    Στην Ελλάδα θα το δούμε στις 5 Μαΐου. 


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Μαχητές των Δρόμων: Ληστεία στο Ρίο - Fast Five Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top