F Oslo trailer: Ruth Wilson & Andrew Scott λύνουν το Παλαιστινιακό στη νέα ταινία του HBO! - FilmBoy Oslo trailer: Ruth Wilson & Andrew Scott λύνουν το Παλαιστινιακό στη νέα ταινία του HBO! - FilmBoy
  • Latest News

    Oslo trailer: Ruth Wilson & Andrew Scott λύνουν το Παλαιστινιακό στη νέα ταινία του HBO!


    Το 1990, στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας, έλαβε χώρα η έναρξη των συνομιλιών μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, που οδήγησαν στη γνωστή πια ως Συμφωνία του Όσλο
    ,Το τι ακριβώς ειπώθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες, φυσικά δεν το γνωρίζει κανείς εκτός των παρευρισκομένων.

    Βασισμένος σε μαρτυρίες και πληροφορίες, ο πολυβραβευμένος θεατρικός συγγραφέας J. T. Rogers, το 2016 παρουσίασε στο Broadway μια εκδοχή για το πως οι διπλωμάτες Mona Juul και Terje Rød-Larsen κατάφεραν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι τις δύο πλευρές, βάζοντας τις βάσεις για αυτή τη σημαντική (αλλά εν τέλει βραχυχρόνια) συμφωνία, με το έργο να κερδίζει 2 βραβεία Tony και 7 συνολικά υποψηφιότητες.

    Μόλις ένα χρόνο αργότερα, ο παραγωγός Marc Platt (The Trial of the Chicago 7) συμφώνησε με τον Rogers για τη διασκευή του, η οποία αρχικά υπολογιζόταν ως κινηματογραφική, όμως η HBO έσπευσε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα με αποτέλεσμα αυτή να προβληθεί απευθείας στη τηλεόραση.

    Το σενάριο της ταινίας έγραψε ο ίδιος ο Rogers με τον επίσης θεατρικό Bartlett Sher να κάνει το ντεμπούτο του ως κινηματογραφικός σκηνοθέτης.
    Πρωταγωνιστούν οι Ruth Wilson (The Lone Ranger), Andrew Scott (Spectre), Jeff Wilbusch (Unorthodox) και Salim Dau (Tel Aviv on Fire).

    Το HBO έχει προγραμματίσει την προβολή Oslo για τις 29 Μαΐου και ελπίζουμε μέχρι τότε να έχει βρεθεί μία -έστω προσωρινή- λύση και κατάπαυση του πυρός μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ, μιας και η περιοχή ζει για ακόμα μία φορά πολύ δύσκολες στιγμές. 
    Δείτε το trailer...

    Αλέξανδρος Κυριαζής

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Oslo trailer: Ruth Wilson & Andrew Scott λύνουν το Παλαιστινιακό στη νέα ταινία του HBO! Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top