F Cinema mode: Re-activated - FilmBoy Cinema mode: Re-activated - FilmBoy
  • Latest News

    Cinema mode: Re-activated


    Επτά ολόκληροι μήνες έχουν περάσει από την εντολή της παύσης λειτουργίας των κινηματογράφων ως μέτρο αποφυγής εξάπλωσης του SARS-CoV-2, όμως η ώρα της επιστροφής έφτασε.

    Ότι ταινίες είδατε στο κινητό, τη τηλεόραση, τον υπολογιστή ή το tablet σας, τις είδατε. Τώρα ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στο φυσικό τους χώρο, τον Κινηματογράφο.

    Από σήμερα 21 Μαΐου, οι θερινοί της χώρας ξανανοίγουν τις πύλες τους για να υποδεχτούν εμάς, τους στερημένους θεατές που δεν αντέχουμε άλλο πλασίμπο!

    Όπως ήταν αναμενόμενο, η σεζόν ξεκινάει με ένα μπουκέτο ταινιών που χάσαμε το χειμώνα, ενώ δεν λείπουν και οι παραδοσιακές "θερινές ταινίες".

    Υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα λέγαμε ότι σήμερα βγαίνουν ταυτόχρονα τέσσερα blockbusters, κάτι προφανώς καταστροφικό, αλλά για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, πολλοί, πάρα πολλοί είναι εκείνοι που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τα έχουν ήδη δει, με την διανομή τους να γίνεται για τους πιστούς σινεφίλ που έκαναν υπομονή, ή εκείνους που θέλουν να τα (ξανα)απολαύσουν όπως τους αξίζει, κατάσταση που αναμένεται να συνεχιστεί για ολόκληρο τον Ιούνιο.

    Πάμε να δούμε τις 7 ταινίες που κάνουν σήμερα πρεμιέρα:


    Η Χώρα των Νομάδων - Nomadland

    Σύνοψη: Αφού χάσει τη δουλειά της σε ένα ορυχείο της Νεβάδα, μετά από πολλά χρόνια, η χήρα Fern φορτώνει όλη της τη ζωή σε ένα φορτηγάκι. Στο ταξίδι της θα κάνει κάθε λογής ευκαιριακές δουλειές, ενώ θα ζήσει μαζί με πραγματικούς νομάδες στο αχανές τοπίο της αμερικάνικης Δύσης και στο περιθώριο της κοινωνίας.

    Σενάριο (βασισμένο στο βιβλίο της Jessica Bruder)/Σκηνοθεσία: Chloé Zhao

    Παίζουν: Frances McDormand, David Strathairn, Linda May, Swankie, Bob Wells, Derek Endres, Melissa Smith, James R. Taylor Jr., Emily Jade Foley




    Soul
    Σύνοψη: Ο Joe Gardner είναι ένας δάσκαλος μουσικής που ονειρεύεται να γίνει διάσημος τζαζ πιανίστας. Όταν του δίνεται επιτέλους η ευκαιρία να λάμψει, ένα ατύχημα τον στέλνει σε ένα μετέωρο μέρος ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο. Εκεί, οι νέες ψυχές αποκτούν την προσωπικότητα που θα τις συνοδεύσει στη Γη. Ο Joe θα κάνει τα πάντα για να επιστρέψει στη ζωή και συνεργάζεται με την απρόθυμη, πρώιμη ψυχή 22 προσπαθώντας να την καθοδηγήσει και να την εμπνεύσει μέσα από τις δικές του εμπειρίες στη Γη. Τι είναι αυτό που μας καθορίζει, που μας κάνει αυτό που είμαστε; Είναι θέμα ψυχής ή στιγμής;

    Σενάριο: Pete Docter, Mike Jones, Kemp Powers
    Σκηνοθεσία: Pete Docter, Kemp Powers
    Ακούγονται: Jamie Foxx, Tina Fey, Graham Norton, Rachel House, Alice Braga, Richard Ayoade, Phylicia Rashad, Donnell Rawlings, Ahmir-Khalib Thompson (a.k.a. Questlove), Angela Bassett, Cora Champommier, Margo Hall, Daveed Diggs, Rhodessa Jones, Wes Studi, Sakina Jaffrey, Fortune Feimster, Calum Grant, Laura Mooney, Peggy Flood, Zenobia Shroff, June Squibb, Ochuwa Oghie, Jeannie Tirado, Catherine Cavadini
    Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Πάνος Τοψίδης, Ειρήνη Τσίγκα, Κώστας Φιλίππογλου, Άντρια Ράπτη, Γιώτα Μηλίτση, Χρήστος Πλαΐνης, Βίνα Παπαδοπούλου, Αποστόλης Ψυχράμης, Δημήτρης Σάρλος, Τζωρτζίνα Καραχάλιου, Μαρία Βαμβακά, Έφη Θανοπούλου, Ντένης Μακρής, Φωτεινή Ντεμίρη, Γιάννης Στεφόπουλος, Μαρία Πλακίδη, Μαριάνθη Σοντάκη, Πέτρος Δαμουλής, Μαριάνθη Σοντάκη, Λένα Μαραβέα, Χαρά Ζησιμάτου, Έφη Θανοπούλου, Αλεξάνδρα Λέρτα, Άντυ Δημοπούλου, Γιώργος Ματαράγκας, Elisapie Isaac




    Wonder Woman 1984


    Σύνοψη: Ένδοξη δεκαετία ’80: Ο κόσμος απειλείται για μια ακόμα φορά και μόνο η Wonder Woman μπορεί να τον σώσει. H Νταϊάνα Πρινς (Γκαλ Γκαντότ) ζει ήσυχα ανάμεσα στους κοινούς θνητούς την εποχή της αφθονίας, όταν όλοι επιθυμούν να τα έχουν όλα. Παρόλο που έχει εξελίξει όλες τις δυνάμεις της, παραμένει συγκρατημένη, αναλαμβάνοντας την επιμέλεια αρχαίων θησαυρών και κρύβοντας την υπερωική της φύση. Δεν αργεί η στιγμή που η Νταϊάνα θα κληθεί να βγει στο προσκήνιο και να επιστρατεύσει όλη τη σοφία, τη δύναμη και το κουράγιο της για να σώσει την ανθρωπότητα από τα ίδια της τα λάθη.

    Σενάριο: Patty Jenkins, Geoff Johns, Dave Callaham
    Σκηνοθεσία: Patty Jenkins
    Πρωταγωνιστούν: Gal Gadot, Pedro Pascal, Kristen Wiig, Chris Pine, Robin Wright, Connie Nielsen




    Οι Μάγισσες - The Witches

    Συνοψη: 1967, Αμερική: Ένα νεαρό ορφανό αγόρι πηγαίνει να ζήσει με την αγαπημένη του γιαγιά στην Αλαμπάμα. Μόλις, όμως, συναντήσουν κάποιες παραπλανητικά λαμπερές, αλλά απόλυτα διαβολικές μάγισσες, η γιαγιά αναλαμβάνει δράση και απομακρύνεται με το αγόρι σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο δίπλα στη θάλασσα. Δυστυχώς, καταφθάνουν ακριβώς την ίδια στιγμή που η Ανώτατη Μάγισσα έχει συγκεντρώσει μυστικά μάγισσες από όλο τον κόσμο για να πραγματοποιήσει τη διαβολική αποστολή της.

    Σενάριο: Robert Zemeckis, Guillermo del Toro, Kenya Barris
    Σκηνοθεσία: Robert Zemeckis
    Πρωταγωνιστούν: Anne Hathaway, Octavia Spencer, Stanley Tucci, Jahzir Bruno, Chris Rock (φωνή), Kristin Chenoweth (φωνή)



    Έξι Λεπτά Πριν τα Μεσάνυχτα - Six Minutes to Midnight

    Σύνοψη: 1939. Ο Thomas Miller είναι δάσκαλος και τελευταία στιγμή προσλαμβάνεται από ένα Αγγλικό κολέγιο για να διδάξει Αγγλικά στις κόρες υψηλόβαθμων στελεχών των Ναζί. Κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της διευθύντριας και του αφοσιωμένου της βοηθού τα κορίτσια εξασκούν τα αγγλικά τους προκειμένου στο μέλλον να αντιπροσωπεύσουν το ιδανικό της Γερμανίδας γυναίκας. Όταν εντοπίζεται το πτώμα ενός πρώην δασκάλου πυροδοτεί μια σειρά από γεγονότα με τελική κατάληξη ο Τhomas να κατηγορείται για φόνο.

    Σενάριο: Eddie Izzard, Celyn Jones, Andy Goddard
    Σκηνοθεσία: Andy Goddard
    Πρωταγωνιστούν: Eddie Izzard, Judi Dench, Carla Juri, Jim Broadbent, Tijan Marei, David Schofield, James D’Arcy, Celyn Jones




    Πρόστιμο

    Σύνοψη: O Bαγγέλης, απομεινάρι της rave γενιάς, ζει ντιλάροντας κάνναβη. Θα ήθελε μία σταθερή δουλειά, χωρίς ρίσκα. Ο Πέτρος, ένας μπράβος των νοτίων προαστίων. Θέλει σεβασμό και οικογένεια. Η Κατερίνα, άθελά της, θα τους φέρει στο ίδιο σπίτι.

    Σενάριο: Πάνος Τράγος, Φωκίων Μπόγρης
    Σκηνοθεσία: Φωκίων Μπόγρης
    Πρωταγωνιστούν: Βαγγέλης Ευαγγελινός, Στάθης Σταμουλακάτος, Μαρία Μπαλούτσου, Βασίλης - Άγγελος Αναστασίου, Φένια Αποστόλου, Βαγγέλης Μουρίκης, Τζένη Κιτσέλη, Σίσσυ Τουμάση, Όμηρος Πουλάκης, Κώστας Στεφανάκης, Γιάννης Οικονομίδης



    Τρία Υπέροχα Κορίτσια - È Per il Tuo Bene

    Σύνοψη: Τρεις απελπισμένοι μπαμπάδες είναι πεπεισμένοι πως οι κόρες τους έχουν διαλέξει τον λάθος σύντροφο. Θεωρώντας πως κάνουν το σωστό, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ξεφορτωθούν τους τρεις αντισυμβατικούς μνηστήρες, δοκιμάζοντας την υπομονή των συζύγων τους και ρισκάροντας τελικά τους δικούς τους γάμους…

    Σενάριο: Fabio Bonifacci, Rolando Ravello
    Σκηνοθεσία: Rolando Ravello
    Πρωταγωνιστούν: Marco Giallini, Vincenzo Salemme, Giuseppe Battiston, Isabella Ferrari, Valentina Lodovini, Claudia Pandolfi, Μatilde Gioli


    Σηκωθείτε από καναπέδες, ντιβάνια, καρέκλες, ανάκλινδρα, φερ φορζέ, gaming chairs, σκαμπώ, ξαπλώστες, σεζλόνγκ και μπερζέρες και βουρ στο κοντινότερό σας θερινό! Γιατί ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ!
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Cinema mode: Re-activated Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top