F Man of God trailer: Ο Άρης Σερβετάλης είναι ο άγιος Νεκτάριος στη θρησκευτική ταινία της Yelena Popovic - FilmBoy Man of God trailer: Ο Άρης Σερβετάλης είναι ο άγιος Νεκτάριος στη θρησκευτική ταινία της Yelena Popovic - FilmBoy
  • Latest News

    Man of God trailer: Ο Άρης Σερβετάλης είναι ο άγιος Νεκτάριος στη θρησκευτική ταινία της Yelena Popovic


    Με αφορμή τον έναν αιώνα από το θάνατο του αγίου Νεκταρίου, η Σερβίδα Yelena Popovic πριν λίγα χρόνια έβαλε μπρος μια βιογραφική ταινία που θα αναβίωνε την ενδιαφέρουσα ζωή του. 
    Σκοπός της ήταν το Man of God να κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2020 ώστε να πέσει ακριβώς πάνω στα 100 χρόνια, όμως ο κορωνοϊός της χάλασε τα σχέδια και ακόμα είναι στο.. περίμενε.

    Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη, η δημοτικότητα του Νεκτάριου Κεφάλα, Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζήλια των κληρικών στην Αλεξάνδρεια. 
    Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αιγύπτου, ο κλήρος τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να του στερήσουν την ιερατική του ιδιότητα και να τον εξορίσουν από την Αίγυπτο. 
    Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο. 

    Όμως ο φόρτος εργασίας τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα. 
    Ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια και χάρη στη φήμη του το μοναστήρι μεγαλώνει. 
    Η Mονή όμως δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. 
    Στο Αρεταίειο νοσοκομείο λίγο πριν το τέλος του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.

    Πρωταγωνιστούν οι Άρης Σερβετάλης, Alexander Petrov, Mickey Rourke, Χρήστος Λούλης, Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιάννης Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη, Μαρθίλια Σβάρνα, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Αναστασάκης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Βασίλη Κουκαλάνι, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μιχάλης Μητρούσης, Κίττυ Παιταζόγλου, Μιχάλης Οικονόμου, Τόνια Σωτηροπούλου, Κορίνα Άννα Γουγούλη, Μάνος Γαβράς, Σαράντος Γεωγλερής και Παναγιώτης Μαρίνος.

    Μεταξύ των συντελεστών που συμμετείχαν πίσω από τις κάμερες βρίσκουμε και το όνομα του Zbigniew Preisner, του Πολωνού συνθέτη που επένδυσε μουσικά τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Krzysztof Kieslowski!

    Η ταινία τυπικά χαρακτηρίζεται ως βιογραφική και όχι ως θρησκευτική, όμως το γεγονός ότι υλοποιήθηκε με την συμβολή της μονής Βατοπεδίου, σίγουρα δεν αφήνει πολλές ελπίδες για κάτι παραπάνω από μια κινηματογραφική αγιογραφία.

    Πιθανότατα θα έπρεπε να το περιμένουμε μιας και η Popovic είναι αμερικανοθρεμένη, όμως το σχεδόν εξ ολοκλήρου ελληνικό cast μάς μπέρδεψε και το γεγονός ότι η ταινία είναι αγγλόφωνη, μας κατέλαβε εξαπίνης.

    Για ευνόητους λόγους, το Man of God παραμένει στο συρτάρι και μέχρι να ξανανοίξουν οι κινηματογράφοι, δεν μπορούμε ούτε καν να υποθέσουμε την ημερομηνία πρεμιέρας του.
    Μέχρι τότε, δείτε το trailer...

    Αλέξανδρος Κυριαζής

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Man of God trailer: Ο Άρης Σερβετάλης είναι ο άγιος Νεκτάριος στη θρησκευτική ταινία της Yelena Popovic Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top