F Η Warner ταράζει τη κινηματογραφική βιομηχανία βγάζοντας όλες τις ταινίες του 2021 ταυτόχρονα και στο HBO Max! - FilmBoy Η Warner ταράζει τη κινηματογραφική βιομηχανία βγάζοντας όλες τις ταινίες του 2021 ταυτόχρονα και στο HBO Max! - FilmBoy
  • Latest News

    Η Warner ταράζει τη κινηματογραφική βιομηχανία βγάζοντας όλες τις ταινίες του 2021 ταυτόχρονα και στο HBO Max!


    Είναι δεδομένο πως όλοι από τη μεγαλύτερη εταιρία κινηματογραφικών παραγωγών μέχρι τον τελευταίο εργαζόμενο ενός συνοικιακού κινηματογράφου αγκομαχούν καθ' όλη τη περίοδο της καραντίνας, τόσο προσπαθώντας να επιβιώσουν στο σήμερα όσο και σκεπτόμενοι το αβέβαιο αύριο.

    Είναι γεγονός πως το κοινό καλόμαθε... ή κακόμαθε, όπως θέλετε πάρτε το, στο home cinema και το video streaming όμως υπήρχε η ελπίδα πως με την επιστροφή στη κοινωνική κανονικότητα, έστω και σταδιακά, θα επιστρέψουμε και στη κινηματογραφική κανονικότητα.

    Αυτή η ελπίδα δέχτηκε ένα γερό χτύπημα σήμερα μετά την ανακοίνωση της Warner Bros πως θα κυκλοφορήσει ολόκληρο τον κατάλογο των ταινιών της για το 2021 ταυτόχρονα στους κινηματογράφους, όσους είναι ανοιχτοί την εκάστοτε περίοδο, και στο HBO Max!

    Θέλετε να δούμε για ποιους ακριβώς τίτλους μιλάμε; Έχουμε και λέμε, The Matrix 4, Dune, In the Heights, The Many Saints of Newark (prequel ταινία της σειράς Sopranos), The Suicide Squad, Godzilla vs. Kong, Mortal Kombat, The Little Things (αστυνομικό θρίλερ με τους Denzel Washington, Jared Leto & Rami Malek), Judas and the Black Messiah, Tom and Jerry, Those Who Wish Me Dead (το νέο δραματικό θρίλερ του Taylor Sheridan -Wind River- με τους Angelina Jolie & Jon Bernthal), The Conjuring: The Devil Made Me Do It, Space Jam: A New Legacy, Reminiscence (sci-fi θρίλερ με τους Hugh Jackman & Rebecca Ferguson), Malignant (η νέα ταινία τρόμου του James Wan) και το βιογραφικό King Richard με τον Will Smith!

    Όπως βλέπετε, ανάμεσά τους υπάρχουν πολλά event-films που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα κυριαρχούσαν στις πρώτες θέσεις του box office όχι μόνο της βδομάδας πρεμιέρας τους αλλά ολόκληρης της χρονιάς, αλλά και πολλές mid-budget παραγωγές που θα... έδιναν ψωμάκι στους πιο μικρούς κινηματογράφους.

    Αν κάποιος πιστέψει τα επίσημα στοιχεία της ΕΕ, σύμφωνα με τα οποία η πειρατεία στην Ελλάδα βρίσκεται μόλις στο 6% (μη γελάτε, σοβαρά μιλάω!) θα μπορούσε να πει πως η συγκεκριμένη είδηση δεν μας επηρεάζει ιδιαίτερα μιας και HBO Max δεν έχουμε άρα αναγκαστικά το κοινό θα μπορεί να τους δει μόνο στους κινηματογράφους. Επειδή όμως ρεαλιστικά, από το προαναφερόμενο ποσοστό λείπει ένα μηδενικό, και όλες αυτές οι ταινίες θα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ελάχιστες ώρες μετά το ανέβασμά τους στη πλατφόρμα, δεν θα ήταν και ιδιαίτερα απαισιόδοξο αν έλεγα πως οι ταινίες εμπορικά "καίγονται" και μαζί και οι κινηματογράφοι.

    Η Warner δήλωσε πως αυτή είναι μεμονωμένη απόφαση για το 2021 ώστε το κοινό να μπορέσει να απολαύσει τις ταινίες ανεξαρτήτως της κατάστασης της πανδημίας και δεν πρόκειται να επαναληφθεί, ενώ ταυτόχρονα φυσικά είναι και ένα τεράστιο boost για το HBO Max, όμως μας κάνει να ανησυχούμε πολύ τόσο για το αν αυτή η δήλωση επαληθευτεί όσο και για το αν και άλλες μεγάλες εταιρίες που έχουν αντίστοιχες πλατφόρμες ακολουθήσουν το παράδειγμα, οδηγώντας σε ένα άτυπο τέλος του cinema-going experience.

    Βαρύ το κλίμα και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε ως θεατές είναι να στηρίξουμε τον ίδιο τον κινηματογράφο. Κανείς δυστυχώς δεν ξέρει ακόμα πότε θα ανοίξουν οι αίθουσες στην Ελλάδα αλλά όταν αυτό συμβεί, πρέπει να είμαστε εκεί για να ξαναθυμηθούμε πως άλλο πράγμα να βλέπεις απλά μια ταινία και άλλο πράγμα να πηγαίνεις σινεμά...

    Αλέξανδρος Κυριαζής
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Η Warner ταράζει τη κινηματογραφική βιομηχανία βγάζοντας όλες τις ταινίες του 2021 ταυτόχρονα και στο HBO Max! Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top