F TV Series Review: Ratched (s1) (2020) - FilmBoy TV Series Review: Ratched (s1) (2020) - FilmBoy
  • Latest News

    TV Series Review: Ratched (s1) (2020)



    Η νέα σειρά του πολυαγαπημένου Ryan Murphy για τη ζωή της σαδίστριας νοσοκόμας Mildred Ratched, την οποία γνωρίσαμε μέσα από το βιβλίο του Ken Kesey, One Flew Over the Cuckoo's Nest (Στη φωλιά του κούκου) και την ομώνυμη ταινία του Milos Forman, ήρθε για να συναρπάσει το φιλοθεάμον κοινό και να διχάσει του κριτικούς. 
    Το Ratched έκανε την πρεμιέρα του στο Netflix τον Σεπτέμβριο του 2020 υποσχόμενο πάρα πολλά όχι μόνο λόγω του Murphy αλλά και λόγω της διάσημης πρωταγωνίστριας.

    Η Mildred Ratched (Sara Paulson, The Goldfinch) ξεκινά να δουλεύει σε ένα κορυφαίο ψυχιατρικό νοσοκομείο το 1947. 
    Ένα μεγάλο μυστήριο γύρω από τη ζωή της αρχίζει σιγά σιγά να φανερώνεται αλλά κανένας δεν γνωρίζει πραγματικά τι υπάρχει μέσα στο μυαλό και την ψυχή αυτής της κομψής και εντυπωσιακής γυναίκας.
    Η Sarah Paulson «δίνει ρέστα» αποθεώνοντας τον ρόλο της Mildred και επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη που της δείχνει για μία ακόμη φορά ο Murphy
    Στο πλευρό της έχει εξαιρετικούς συμπρωταγωνιστές  τους Finn Wittrock (Judy) και Cynthia Nixon (The Only Living Boy in New York) που συμπληρώνουν την εξαιρετική της ερμηνεία. 

    Πλαισιωμένοι από ένα εξίσου ποιοτικό καστ και ενδεδυμένοι με τα εντυπωσιακά κοστούμια εποχής μας παρασέρνουν σε ένα θρίλερ μυστηρίου-εποχής που διόλου αδιάφορο δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. 
    Πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή της ιστορίας της σκοτεινής νοσοκόμας, την οποία δε συμπαθήσαμε ιδιαίτερα ως προϊσταμένη νοσοκόμα στην ψυχιατρική κλινική που βρέθηκε ο Jack Nicholson στην Φωλιά του κούκου, αλλά εύκολα κατανοούμε και συμπονούμε στη σειρά Ratched


    Η μουσική ντύνει με πολύ κομψό τρόπο τις συχνές σπλάτερ σκηνές της σειράς και ακολουθεί την εκκεντρική, παρανοϊκή αλλά τρυφερή Mildred σε όλη την πορεία της πλεκτάνης της. 
    Ενδιαφέρουσα πλοκή, σασπένς και δυνατή σκηνοθεσία είναι μερικά από τα συστατικά που με έκαναν να αγαπήσω την σειρά και να την παρακολουθήσω με αγωνία και ενθουσιασμό. 

    Ίσως κάποιοι να περιμέναν κάτι περισσότερο από τους δημιουργούς της αλλά εγώ έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη. 
    Το Netflix προετοιμάζεται για την 2η  - και μάλλον τελευταία- σεζόν της σειράς, την οποία περιμένουμε με ανυπομονησία.   

    Ζωή Γιαννακούλη

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: TV Series Review: Ratched (s1) (2020) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top