F Κριτική: Scooby Doo! - Scoob! (2020) - FilmBoy Κριτική: Scooby Doo! - Scoob! (2020) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Scooby Doo! - Scoob! (2020)

    Γιορτάζοντας τα 50 του χρόνια, ένας από τους πιο αγαπημένους ήρωες κινουμένων σχεδίων των παιδικών μας χρόνων επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη. Σπάζοντας τη ακατανόητη επιμονή σε live-action διασκευές, το Scoob δοκιμάζει το δρόμο του cgi animation με μια ταινία που ελπίζει να αποτελέσει το πρώτο κεφάλαιο του Hanna-Barbera Cinematic Universe.

    Μετά από μια σύντομη εισαγωγή που ρίχνει μια ματιά στη πρώτη γνωριμία του Shaggy με τον Scooby και την υπόλοιπη παρέα της Mystery Inc, η ιστορία κάνει fast forward δέκα χρόνια, με την ομάδα να έρχεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερή της πρόκληση, το κίνδυνο της διάλυσης! 

    Ένα νέο μυστήριο όμως που μπλέκει τον ίδιο τον Scooby με τον… Μέγα Αλέξανδρο τους ενώνει και πάλι, οδηγώντας τους από το διάστημα μέχρι την Ακρόπολη!

    Ένα και μόνο είναι το χαρακτηριστικό που χρειάζεται να ξέρετε για να αποφασίσετε αν το Scoob αξίζει το χρόνο σας και στο κόστος του εισιτηρίου, ότι ουσιαστικά είναι ένα κλασσικό -έστω και μεγάλης διάρκειας- επεισόδιο Scooby Doo! Οι δημιουργοί πήραν την απόφαση πως στο Scoob πέραν του οπτικού λίφτινγκ, δεν χρειάζεται πρωτοτυπίες, χρειάζεται να είναι ακριβώς αυτό που εκατομμύρια παιδιά λάτρεψαν και συνεχίζουν να λατρεύουν εδώ και δεκαετίες.

    Τα visuals μπορεί να είναι πανέμορφα 3d αλλά παραμένουν πιστά στο πρωτότυπο σχεδιασμό μέχρι τη τελευταία λεπτομέρεια. 


    Η πλοκή μπορεί να είναι αρκετά πιο πλούσια, κυρίως για να γεμίσει το χρόνο η αλήθεια είναι, αλλά στη τελική δεν είναι παρά ακόμα μια υπόθεση μυστηρίου που στο τέλος πιάνουν τον ένοχο και του βγάζουν τη μάσκα για να αποκαλύψουν τη πραγματική του ταυτότητα.

    Τα μόνα χαρακτηριστικά που δίνει μια κινηματογραφική διαφορετικότητα είναι η έκταση και το ύφος της δράσης που είναι αρκετά πιο… υπερηρωικά, και το ότι όπως προείπα, η ταινία είναι η έναρξη ενός νέου κινηματογραφικού σύμπαντος, έτσι δίπλα στη παρέα του Scooby θα δούμε και άλλους χαρακτήρες της Hanna-Barbera όπως ο Dynomutt και ο Blue Falcon, o Captain Caveman και ο Dick Dastardly με τον Muttley, και μάλιστα όχι απλά σε cameo εμφανίσεις αλλά σε κεντρικούς ρόλους.

    Τα Scooby Doo ανήκουν, τουλάχιστον για μένα, στο είδος των κινουμένων σχεδίων που αγαπούσαμε μικροί, αλλά μεγαλώνοντας έμεινε μόνο η νοσταλγία, μιας και αν πέφταμε πάνω σε κάποιο επεισόδιο, μάλλον απορούσαμε πως μας άρεζαν τόσο. Οι περιπέτειές του έχουν όριο ηλικίας που δεν μπορούν να σταθούν σε ενήλικο κοινό και ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με το Scoob

    Η ταινία ουσιαστικά δεν έχει κάποιο καταστροφικό ψεγάδι, έχει δαιμονιώδη δράση, έχει όλα όσα έκαναν τη σειρά κλασσική, έχει χιούμορ, ευαισθησία και μηνύματα για τη φιλία, αλλά παραμένει αμετανόητα και αποκλειστικά παιδική. Τα μονοψήφιας ηλικίας πιτσιρίκια θα την απολαύσουν μέχρι λατρείας, όμως για τους συνοδούς αυτά τα 90 λεπτά δεν θα περάσουν πολύ εύκολα.

    Στους κινηματογράφους από 17 Σεπτεμβρίου.

    Αλέξανδρος Κυριαζής

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Scooby Doo! - Scoob! (2020) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top