F Dear Comrades trailer: Ο Andrey Konchalovskiy αναβιώνει τη σφαγή του Νοβοκερκάσκ στο b&w ιστορικό δράμα - FilmBoy Dear Comrades trailer: Ο Andrey Konchalovskiy αναβιώνει τη σφαγή του Νοβοκερκάσκ στο b&w ιστορικό δράμα - FilmBoy
  • Latest News

    Dear Comrades trailer: Ο Andrey Konchalovskiy αναβιώνει τη σφαγή του Νοβοκερκάσκ στο b&w ιστορικό δράμα



    Ευρέως διάσημος μέσα από την 80s hollywoodιανή του περίοδο, όταν μας έδωσε ταινίες σαν το Runaway Train και Tango & Cash, όμως ο Andrey Konchalovskiy είναι πολλά περισσότερα και έχοντας επιστρέψει εδώ και 20 χρόνια στα πάτρια εδάφη, ακολουθεί μια πιο "φεστιβαλική" οδό με ταινίες σαν το House of Fools.

    Στην ίδια κατηγορία βρίσκεται και το νέο του φιλμ, το ασπρόμαυρο ιστορικό δράμα Dear Comrades (Dorogie Tovarishchi) που αναβιώνει τα δραματικά γεγονότα του 1962 όταν εργάτες της μικρής πόλης Μπουντιόνι της τότε ΣΟΣΔ προχώρησαν σε απεργία, κάτι ανήκουστο για το καθεστώς. Το Κόμμα στη προσπάθειά του να αποκρύψει το γεγονός, διατάζει το στρατό να ανοίξει πυρ οδηγώντας σε αιματοκύλησμα με 26 νεκρούς και 87 τραυματίες.

    Η ταινία διηγείται τα γεγονότα μέσα από τα μάτια της Lyudmila, μιας πιστής ακολούθου του Κόμματος που ως μέλος του δημοτικού συμβουλίου, είναι υπέρ της πάταξης της απεργίας με οποιονδήποτε τρόπο, μέχρι που μεταξύ των διαδηλωτών που δέχονται πυρά βλέπει τη κόρη της, κάνοντάς την να αλλάξει το τρόπο που βλέπει τα πράγματα.

    Το Dear Comrades έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ της Βενετίας όπου πήρε εξαιρετικές κριτικές κατακτώντας και το ειδικό βραβείο της κριτικής επιτροπής.

    Δεν υπάρχει ακόμα ημερομηνία που θα βγει στις αίθουσες, όμως είναι μια ταινία που σίγουρα θα γράψει πολλά χιλιόμετρα σε όσα φεστιβάλ θα μπορέσουν να γίνουν τη τρέχουσα σεζόν.

    Δείτε το trailer...

    Αλέξανδρος Κυριαζής

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Dear Comrades trailer: Ο Andrey Konchalovskiy αναβιώνει τη σφαγή του Νοβοκερκάσκ στο b&w ιστορικό δράμα Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top