F Ο Alexander Payne ετοιμάζει το αγγλόφωνο remake της "Γιορτής της Μπαμπέτ"! - FilmBoy Ο Alexander Payne ετοιμάζει το αγγλόφωνο remake της "Γιορτής της Μπαμπέτ"! - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Alexander Payne ετοιμάζει το αγγλόφωνο remake της "Γιορτής της Μπαμπέτ"!


    Μόλις πριν λίγες εβδομάδες έγινε γνωστό πως η ατιτλοφόρητη ταινία που ετοίμαζε ο Alexander Payne για το Netflix ακυρώθηκε λόγω νομικών προβλημάτων με τα δικαιώματα του πρωτεύοντος υλικού. 
    Παρότι εκείνη η ταινία ήταν έτοιμη να μπει για γυρίσματα, ο Ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης δεν τα έβαψε μαύρα και αποφάσισε πολύ γρήγορα το επόμενό του βήμα, αναλαμβάνοντας το αγγλόφωνο remake του Οσκαρικού Babette's Feast.

    Το Babettes Gæstebud όπως ήταν ο πρωτότυπος τίτλος, βγήκε στις αίθουσες το 1987 από τα χέρια του βετεράνου τότε αείμνηστου πια Gabriel Axel.
    Η βασισμένη στην short story της Karen Blixen ταινία είχε ως κεντρικό χαρακτήρα μια Γαλλίδα η οποία μετά τα γεγονότα της Κομμούνας βρίσκει καταφύγιο στη Δανία στο σπίτι δύο ανύπαντρων γυναικών σε ένα απομονωμένο ψαροχώρι. 
    Ζει μαζί τους για χρόνια ως οικονόμος και όταν κερδίσει το λαχείο θα ξοδέψει όλη την περιουσία της για να ετοιμάσει ένα αξέχαστο ευχαριστήριο γεύμα.

    Το σενάριο του μοντέρνου και τοποθετημένου στην Αμερική remake ανέλαβε να γράψει ο κωμικός Guy Branum, κάτι που -ίσως- σημαίνει πως το νέο φιλμ θα έχει λίγο πιο ανάλαφρο ύφος, με την Unique Features να έχει αναλάβει τη παραγωγή.

    Περιμένουμε με ενδιαφέρον τα νεότερα και ειδικά το casting της ταινίας και τις επιλογές για τους τρεις πρωταγωνιστικούς γυναικείους ρόλους.

    Αλέξανδρος Κυριαζής.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Alexander Payne ετοιμάζει το αγγλόφωνο remake της "Γιορτής της Μπαμπέτ"! Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top