F Κριτική: Μια Βροχερή Μέρα στη Νέα Υόρκη - A Rainy Day in New York (2019) - FilmBoy Κριτική: Μια Βροχερή Μέρα στη Νέα Υόρκη - A Rainy Day in New York (2019) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Μια Βροχερή Μέρα στη Νέα Υόρκη - A Rainy Day in New York (2019)



    Ο Woody Allen δηλώνει και πάλι παρών μετά από ένα χρόνο απουσίας λόγω μηνύσεων και νομικών περιπετειών που καθυστέρησαν τη διανομή της ταινίας, με την αναβολή να του χαλάει ένα εντυπωσιακό σερί με μία τουλάχιστον ταινία ανά χρονιά, που ξεκίνησε το 1982! 
    Αυτό το μικρό διάλειμμα πάντως φαίνεται να μην τον επηρεάζει, καθώς συνεχίζει και θα συνεχίσει μέχρι… τέλους, όπως δηλώνει.

    Το A Rainy Day in New York λοιπόν, αποτελεί άλλη μια ταινία η οποία περιστρέφεται γύρω από ερωτικά μπερδέματα, με το στόρι να ακολουθεί το ταξίδι ενός νεαρού ζευγαριού για τη Νέα Υόρκη όπου σκοπεύουν να περάσουν μαζί ένα ρομαντικό σαββατοκύριακο. 
    Αυτή τη φορά όμως, όπως συμβαίνει συχνά στα τελευταία έργα του Allen, παρατηρείται μια επανάληψη στην αποτύπωση των ιστοριών, με τις ταινίες να μην προσφέρουν κάτι πέρα από μια ευχάριστη παρακολούθηση. 

    Εδώ με ένα στήσιμο που θυμίζει αρκετά το To Rome with Love, δημιουργεί μια ταινία η οποία μοιάζει να έχει γίνει λίγο βιαστικά, με ένα σενάριο πολύ πιο επιφανειακό σε σχέση ακόμα και με άλλα αυτής της δεκαετίας (και θεματικά και σε επίπεδο σκιαγράφησης χαρακτήρων), και με εύκολες (και γρήγορες) λύσεις στο φινάλε της. 
    Υπάρχουν ατάκες, υπάρχουν καλογυρισμένες σκηνές, αλλά υπάρχουν και κομμάτια τα οποία δείχνουν αδιάφορα, με το σύνολο της ταινίας να ξεχνιέται πολύ εύκολα.


    Ερμηνευτικά οι ηθοποιοί προσπαθούν να ακολουθήσουν τη «νευρικότητα» του δημιουργού, με άλλους να πετυχαίνουν περισσότερο και άλλους λιγότερο. 
    Σε αυτούς που απογοητεύουν ελαφρώς συναντάμε δυστυχώς και τον πρωταγωνιστή Timothee Chalamet (Beautiful Boy), καθώς δεν βγάζει τη ζωντάνια που θα απαιτούσε ο χαρακτήρας του και δεν μας μεταδίδει πλήρως τα συναισθήματα και τους προβληματισμούς του. 
    Αντίθετα, καλύτερα τα πάει η συμπρωταγωνίστρια Elle Fanning (Mary Shelley) παρά τις στιγμές υπερβολής, αλλά και το συμπληρωματικό καστ όπου συναντάμε σε μικρότερους ρόλους τους Jude Law (Captain Marvel), Selena Gomez (The Dead Don't Die), Liev Schreiber (The Bleeder), Diego Luna (Berlin I Love You).

    Συμμαζεύοντας τα παραπάνω, αυτό που έχουμε είναι μια ανάλαφρη και ευχάριστη ως προς την παρακολούθηση ταινία, με τον Woody να εκπληρώνει παράλληλα τον προσωπικό του στόχο, καθώς η επιθυμία και η ανάγκη του να παραμένει ενεργός κρίνεται με επιτυχία όταν στα 84 σχεδόν χρόνια του συνεχίζει και παραδίδει αξιόλογες δημιουργίες.

    Στους κινηματογράφους από 22 Αυγούστου.

    Γιώργος Νυκταράκης.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Μια Βροχερή Μέρα στη Νέα Υόρκη - A Rainy Day in New York (2019) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top