F Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ Οι Πειρατές του Αιγαίου έρχονται στο Open Beyond TV! - FilmBoy Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ Οι Πειρατές του Αιγαίου έρχονται στο Open Beyond TV! - FilmBoy
 • Latest News

  Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ Οι Πειρατές του Αιγαίου έρχονται στο Open Beyond TV!


  «Οι Πειρατές του Αιγαίου», η νέα σειρά ιστορικών δραματοποιημένων ντοκιμαντέρ  κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 19 Μαρτίου στις 12 τα μεσάνυχτα, μέσα από τη συχνότητα του Open Beyond TV!

  Η σειρά, που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Αυγερόπουλου, αφηγείται την ιστορία της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου πελάγους από τον 15ο ως τον 19ο αιώνα δηλαδή από την πτώση της Κωνσταντινούπολης, μέχρι την σύσταση του ελληνικού κράτους.

  Δεσπόζουσες μορφές αυτής της άγνωστης και σκοτεινής περιόδου, είναι πειρατές και κουρσάροι κάθε εθνικότητας, που σπέρνουν τον τρόμο στις ακτές και στη θάλασσα.
  Επί τέσσερις αιώνες κατακτούν, λεηλατούν και καίνε τα πάντα στο πέρασμά τους, παίρνοντας για λεία τους αγαθά και ανθρώπους, τους οποίους θα τους πουλήσουν στα σκλαβοπάζαρα των Κυκλάδων, ή της Βόρειας Αφρικής.
  Η δράση τους άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στους παράκτιους πληθυσμούς, διαμόρφωσε την αρχιτεκτονική των νησιών και πέρασε στην λαϊκή παράδοση.  

  «Οι Πειρατές του Αιγαίου» ζωντανεύουν μια εποχή βουτηγμένη στην αλμύρα και στο αίμα.
  Με συνεντεύξεις διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων ιστορικών, με σύγχρονα γυρίσματα στους τόπους όπου διαδραματίστηκαν σημαντικά γεγονότα, με δραματοποιημένες σκηνές που οπτικοποιούν την δράση των πρωταγωνιστών κάθε επεισοδίου, με 3D γραφικά που ζωντανεύουν αιματηρές ναυμαχίες και με έρευνα σε έργα τέχνης, χάρτες και γκραβούρες, η σειρά αφηγείται 400 σκοτεινά χρόνια από την ιστορία της Ανατολικής Μεσογείου.
  Το σημείο συνάντησης τριών ηπείρων, και το σταυροδρόμι διαφορετικών πολιτισμών, εθνοτήτων και θρησκειών.
  Μια άγνωστη ιστορία που πρέπει να ειπωθεί, άρρηκτα συνδεδεμένη με την Ελλάδα και την Ευρώπη.  Τίτλος 1ου Επεισοδίου
  Η Αινιγματική Ζωή του Επαναστάτη Πειρατή ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΤΣΩΝΗ
  ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 @ 24:00 στο Open Beyond TV


  Ο Λάμπρος Κατσώνης δεν θα επιστρέψει ποτέ στην αγαπημένη του Κριμαία.
  Θα δολοφονηθεί κατά το ταξίδι της επιστροφής του από την Αγία Πετρούπολη.
  Οι συνθήκες θανάτου του παραμένουν έως σήμερα αδιευκρίνιστες και θολές.
  Το ίδιο θολή και μυστηριώδης εξακολουθεί να είναι η ζωή και η δράση του.

  Ρώσοι και Έλληνες ιστορικοί προσπαθούν ακόμα να συνθέσουν το παζλ αυτής της αινιγματικής προσωπικότητας, μιας από τις πιο σημαντικές μορφές που έδρασαν στη Μεσόγειο και το Αιγαίο Πέλαγος, το δεύτερο μισό του 18ου αιώνα.

  Από μια φτωχή πόλη της Ελλάδας, αξιωματικός του Ρωσικού ναυτικού.
  Μετά κουρσάρος της Μεσογείου, αργότερα θανάσιμος και ανεξέλεγκτος πειρατής και στο τέλος ευγενής της τσαρικής Ρωσίας, ιππότης του Τάγματος του Αγίου Γεωργίου.

  Ο ταραχώδης βίος του, γεμάτος παράτολμες πολεμικές επιχειρήσεις και σκεπασμένος από την αχλή του μύθου, ισορροπεί διαρκώς ανάμεσα στις ιδιότητες του ανίκητου θαλασσομάχου, του ληστή των θαλασσών, αλλά και του επαναστάτη που είχε ήδη κηρύξει τον δικό του πόλεμο εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, σχεδόν 30 χρόνια πριν από το ξέσπασμα της ελληνικής επανάστασης για την Ανεξαρτησία.

  Βασικοί Συντελεστές Επεισοδίου:
  Παραγωγοί: Γιώργος Αυγερόπουλος, Αναστασία Σκουμπρή
  Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκικαπέππας
  Σενάριο / Έρευνα: Δημήτρης Δεμεσούκας
  Μοντάζ: Βασίλης Τσουκαλάς
  Μουσική: Γιάννης Παξεβάνης
  Διεύθυνση Φωτογραφίας: Βασίλης Μουρίκης
  Αφήγηση: Σολ Σαλτιέλ

  Μια παραγωγή της SmallPlanet Productions και του Open Beyond TV
  • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ Οι Πειρατές του Αιγαίου έρχονται στο Open Beyond TV! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
  Scroll to Top