F Κριτική: Ο Διερμηνέας - The Interpreter (Tlmocnik) (2018) - FilmBoy Κριτική: Ο Διερμηνέας - The Interpreter (Tlmocnik) (2018) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Ο Διερμηνέας - The Interpreter (Tlmocnik) (2018)




    Ο ηλικιωμένος Ali Ungar ψάχνει να βρει έναν πρώην αξιωματικό των Ες Ες που είχε διατάξει την εκτέλεση των γονιών του στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 
    Τελικά γνωρίζει τον γιο του αξιωματικού ο οποίος τον ενημερώνει ότι ο πατέρα του έχει πεθάνει. 
    Αυτή η γνωριμία παρόλο που δεν ξεκινάει ιδιαίτερα αρμονικά, θα οδηγήσει τελικά σε ένα επαγγελματικό ταξίδι αναζήτησης του παρελθόντος, και θα εξελιχθεί σταδιακά σε κάτι πολύ περισσότερο και για τους δύο.

    Ο Σλοβάκος σκηνοθέτης Martin Sulik φτιάχνει ένα road movie που ισορροπεί ανάμεσα στην κωμωδία και στο δράμα, χρησιμοποιώντας ως πρωταγωνιστές δύο αταίριαστους χαρακτήρες. 
    Όπως ακούγεται, ακολουθεί μια μάλλον κλασική συνταγή, η οποία γίνεται λίγο πιο ενδιαφέρουσα με το ιστορικό background που παρέχει την ευκαιρία κριτικής στο σκοτεινό παρελθόν. 

    Αυτό το υπόβαθρο όμως δεν είναι τόσο αναπτυγμένο σεναριακά, με αποτέλεσμα η ιστορία να επικεντρώνεται ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές και στη σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. 
    Σε όλη αυτή τη διάρκεια η ταινία να κινείται ανάμεσα στο γέλιο και στη θλίψη, χωρίς όμως να καταφέρνει να γίνει πραγματικά αστεία, αλλά ούτε και να στήσει έντονες δραματικές σκηνές, κινούμενη ουδέτερα ανάμεσα στα όμορφα τοπία της Σλοβακίας.



    Βασικό ατού που πετυχαίνει να διατηρήσει το ενδιαφέρον, είναι οι δύο κεντρικοί χαρακτήρες οι οποίοι μέσα από τις διαφορές τους δημιουργούν ένα προσιτό και αυθεντικό δίδυμο. 
    Σε αυτό συμβάλλουν κυρίως οι δύο πρωταγωνιστές που ενσαρκώνουν αυτούς τους χαρακτήρες με ιδιαίτερη ζωντάνια και πολύ καλή χημεία. 

    Ο Peter Simonischek τον οποίο μάθαμε μέσα από το Toni Erdmann, έχοντας τον πιο αβανταδόρικο ρόλο του πιο αλέγρου και διαχυτικού κερδίζει άμεσα τη συμπάθεια, αλλά δεν πρέπει να παραβλέψουμε τον πολύ καλό Jiri Menzel με μια πιο εσωστρεφή, πολύ συγκροτημένη όσο και ευαίσθητη ερμηνεία. 

    Συνολικά μια αρκετά συμπαθητική ταινία η οποία δεν καταφέρνει να εντυπωσιάσει ή να πρωτοτυπήσει, αλλά διαθέτει ένα πετυχημένο και αειθαλές πρωταγωνιστικό δίδυμο που κερδίζει πόντους παρέχοντας μια αρκετά ευχάριστη παρακολούθηση.

    Στους κινηματογράφους από 21 Μαρτίου.

    Γιώργος Νυκταράκης.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Ο Διερμηνέας - The Interpreter (Tlmocnik) (2018) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top