F Fake sequels και πώς θα τα θέλαμε: What Lies Beneath 2 - FilmBoy Fake sequels και πώς θα τα θέλαμε: What Lies Beneath 2 - FilmBoy
  • Latest News

    Fake sequels και πώς θα τα θέλαμε: What Lies Beneath 2


    Έχετε αναρωτηθεί, πού κατέληξε ο ντετέκτιβ Mills μετά τον αποκεφαλισμό της γυναίκας του στοSeven;
    Θα ζήσει ειρηνικά η Beatrix Kiddo τώρα που σκότωσε τον Bill;
    Πώς θα ήταν μια συνέχεια του What Lies Beneath, αν τη σκηνοθετούσε ...ο James Wan;
    Αυτές και άλλες πολλές απορίες αναλαμβάνει να μας τις λύσει ο Νάσος Κυριακίδης, που τον ελεύθερο χρόνο του δανείζει ιδέες σεναρίων στα μεγάλα κεφάλια του Hollywood.
    Καλώς ήρθατε στη νέα ξεκαρδιστική στήλη του FilmBoy.

    O Robert Zemeckis επιστρέφει με την συνέχεια του What Lies Beneath σε ρόλο παραγωγού αυτή την φορά, με την σκηνοθεσία να αναλαμβάνει ο James Wan.
    Έχουν περάσει 20 χρόνια από τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και συναντάμε πάλι την Claire (Michelle Pfeiffer) στο ίδιο σπίτι. 
    Πλέον προσπαθεί να αντιμετωπίσει τον ξαφνικό χαμό της κόρης της Caitlin (Katharine Towne) και του γαμπρού της που συνέβη πριν από περίπου 5 χρόνια. 
    Το νεαρό ζευγάρι έχασε την ζωή του κατά το ταξίδι τους με το μικρό τους σκάφος και πνίγηκαν και οι δύο χωρίς να μπορέσουν ποτέ να βρεθούν τα πτώματά τους.

    Βυθισμένη στην θλίψη της, της είναι πολύ δύσκολο να ξεπεράσει αυτή την μεγάλη απώλεια, αλλά προσπαθεί να αντεπεξέλθει λόγω της 17χρονης εγγονής της, την Cinthia (Camren Bicondova) (η μικρή catwoman του Gotham -μην μου πείτε ότι δεν υπάρχει ομοιότητα), την οποία μεγαλώνει πλέον εκείνη στο σπίτι της.

    Εφιάλτες όμως ξυπνούν, με το φάντασμα του νεκρού συζύγου της, του Norman (Harrison Ford) να επανεμφανίζεται και να την στοιχειώνει. 
    Όλοι νομίζουν ότι χάνει τα λογικά της. 
    Η πιστή της φίλη Jody (Diana Scarwid) είναι και πάλι στο πλευρό της προσπαθώντας να την στηρίξει.

    Στο πλευρό της όμως έχει και το γειτονικό ζευγάρι της διπλανής οικίας, την Mary (Miranda Otto) και τον Warren (James Remar), ο οποίοι ήταν και στην πρώτη ταινία και που πλέον έχουν γίνει φίλοι.

    Η Cinthia δεν αντέχει τις αδικαιολόγητες εξάρσεις και τις φαντασιοπληξίες (όπως τις χαρακτηρίζει) της νεότατης γιαγιάς της (δεν ταιριάζει καθόλου αυτή η λέξη στην Michelle) και βρίσκει καταφύγιο στην αγκαλιά του 20χρονου αγοριού της Alex (Tom Holland), ο οποίος την στηρίζει πάντα. 
    Μια σχέση όμως που η Claire δεν εγκρίνει.

    Όταν η γειτόνισσα Mary (Miranda Otto) βρίσκεται νεκρή, οι υποψίες πέφτουν στην φαινομενικά ψυχικά ασταθή Claire. 
    Ο αστυνόμος της τοπικής κοινότητας James (Jason Statham) καλείται να εξιχνιάσει το μυστήριο και στην πορεία έλκεται από την ομορφιά και τον χαρακτήρα της Claire, θέλοντας να την προστατέψει.

    Οι φόνοι συνεχίζονται, με την Jody, τον Warren και τον Alex να βρίσκουν τραγικό θάνατο, ύστερα από την δολοφονική μανία του πνεύματος του Norman.

    Η Claire, ο James και η νεαρή Cinthia κατευθύνονται στην παραλία, όπου προσπαθούν να γλυτώσουν από το φάντασμα του Norman και εκεί από την θάλασσα εμφανίζεται το φάντασμα της νεκρής κόρης Caitlin, η οποία εκδιώκει το πνεύμα του πατέρα της μια και καλή. 
    Προστατεύοντας έτσι την μητέρα και την κόρη της.

    Στο τέλος της ταινίας εντοπίζονται εν τέλει τα πτώματα του νεκρού ζευγαριού και η Claire μπορεί πλέον να ηρεμήσει λίγο δίπλα στο πλευρό του James (Statham) και της εγγονής της.

    Τελική σκηνή είναι σε ένα χιονισμένο τοπίο, όπου η Claire μαζί με την εγγονή της την Cinthia αφήνουν ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στον τάφο της αγαπημένης τους Caitlin.
    Σκοτεινό, ατμοσφαιρικό μεταφυσικό θρίλερ, εφάμιλλο του πρώτου φιλμ με χιτσκοκικές αναφορές και εξίσου έντονο σασπένς. 

    Ποιες οι εντυπώσεις σας;  

    Σκηνοθεσία: James Wan
    Starring: Michelle Pfeiffer, Jason Statham, Tom Holland, Camren Bicondova, Miranda Otto, James Remar, Diana Scarwid, Katharine Towne, and Harrison Ford.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Fake sequels και πώς θα τα θέλαμε: What Lies Beneath 2 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top