F Fake sequels και πώς θα τα θέλαμε: Scream 5 - FilmBoy Fake sequels και πώς θα τα θέλαμε: Scream 5 - FilmBoy
  • Latest News

    Fake sequels και πώς θα τα θέλαμε: Scream 5


    Έχετε αναρωτηθεί, πού κατέληξε ο ντετέκτιβ Mills μετά τον αποκεφαλισμό της γυναίκας του στο Seven;
    Θα ζήσει ειρηνικά η Beatrix Kiddo τώρα που σκότωσε τον Bill;
    Πώς θα ήταν μια συνέχεια του What Lies Beneath, αν τη σκηνοθετούσε ...ο James Wan;
    Αυτές και άλλες πολλές απορίες αναλαμβάνει να μας τις λύσει ο Νάσος Κυριακίδης, που τον ελεύθερο χρόνο του δανείζει ιδέες σεναρίων στα μεγάλα κεφάλια του Hollywood.
    Υποδεχθείτε τη νέα ξεκαρδιστική στήλη του FilmBoy.


    Το σενάριο του Scream 5 διέρρευσε! 
    Ο John Carpenter αποδίδοντας φόρο τιμής στον καλό του φίλο Wes Craven (έφυγε από την ζωή πριν από τέσσερα χρόνια), αναλαμβάνει να σκηνοθετήσει το sequel αυτού του επιτυχημένου franchise. 
    Και οι δύο σηματοδότησαν το είδος των ταινιών τρόμου με παρόμοιες δημιουργίες και πάντα έτρεφε ο ένας για τον άλλο εκτίμηση. 
    Ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει άλλωστε την χιουμοριστική αναφορά ως Wes Carpenter δια στόματος Rose McGowan σε σκηνή της πρώτης ταινίας του 1996.

    Σε αυτή την πέμπτη ταινία παρακολουθούμε τις ζωές των αγαπημένων μας ηρώων. 
    Η Sidney (Neve Campbell) έχει παντρευτεί τον ντετέκτιβ Mark Kincaid (Patrick Dempsey) (ο οποίος ήταν ο ντετέκτιβ που την βοήθησε και την φλέρταρε και λίγο στο Scream 3 και επέζησε τότε) και μαζί έχουν κάνει δύο παιδιά. 
    Τον κουτούπωσε σαν να λέμε τον McDreamy! 
    Μαζί ζουν αρμονικά και ήσυχα, απαλλαγμένοι πια από τους δαίμονες-Ghostfaces του παρελθόντος.

    Φιλήσυχος γείτονας και φίλος είναι ο Charlie (Matthew Fox), o οποίος ήταν συμμαθητής της Sidney από το σχολείο και μένει στο διπλανό σπίτι (Γνωρίζονται από το Party of Five ντε, την τηλεοπτική σειρά).
    Ο Dewey Riley (David Arquette) έχει χωρίσει από την Gale Weathers (Courteney Cox) και έχει παντρευτεί την γλυκιά και καλοσυνάτη Deputy Judy (Marley Shelton) και μαζί της έχει κάνει δύο κορούλες. (Η Deputy Judy είναι η υπαστυνόμος που επέζησε από το Scream 4). 
    Η Gale μόνο πικρόχολα σχόλια κάνει για την Judy, που αν θυμάστε και από την τελευταία ταινία, δεν συμπαθιούνται και πολύ.

    Την ήρεμη ζωή τους στο Windsor θα ταράξει ξανά ο Ghostface που ξαναχτυπά.
    Εναρκτήρια σκηνή είναι ο φόνος της μεγαλοεκδότριας Becca Caser (Cameron Diaz), η οποία είναι δεν είναι και ο πιο συμπαθής άνθρωπος ως χαρακτήρας. 
    Το όνομα της θυμίζει αυτό της Casey Becker (Drew Barrymore) και κανείς δεν περιμένει ότι θα πεθάνει η Cameron από την πρώτη σκηνή της ταινίας, όπως αντίστοιχα δεν αναμενόταν και ο θάνατος της Drew στην πρώτη ταινία.

    Μια σειρά από φόνους ξεκινά και τότε εμφανίζεται η έμπειρη ντετέκτιβ Deb (Jodie Foster), η οποία καλείται να εξιχνιάσει τους φόνους, να αποκαλύψει την ταυτότητα του δολοφόνου και να συλλάβει τον ένοχο.

    Η συχνότητα των φόνων και οι κινήσεις του δολοφόνου σηματοδοτούν ότι πρόκειται ουσιαστικά για δύο πρόσωπα. 
    Η Deb πιάνει επ αυτοφώρω τον ένα δράστη, ο οποίος αποδεικνύεται ότι είναι o Charlie, αλλά τον σκοτώνει πριν της ομολογήσει ποιος είναι ο συνεργός του (κακή συνήθεια να σκοτώνει τον δολοφόνο, πριν να τον συλλάβει που της έμεινε από εποχή Clarice στο The Silence of the Lambs. Γεγονός που το τραβήξανε από τα μαλλιά και στο Hanibbal (2001) με πρωταγωνίστρια την Julianne Moore στον αντίστοιχο ρόλο).

    Η Deb έβαλε οριστικό τέλος στον ένα από τους δύο δολοφόνους, αφού όμως είχε πεθάνει πρώτα όλο το σύμπαν.
    Αρχικά σκότωσαν τους πιο δευτεράτζες ηθοποιούς, στην συνέχεια σκότωσαν και τον Mark (σύζυγο της Sidney) και την Judy (σύζυγο του Dewey) και το σοκαριστικό για τα δεδομένα του franchise είναι ότι πέθαναν τελικά και ο Dewey και η Gale!
    Με flashback σκηνές μαθαίνουμε ως θεατές ότι η Sidney διατηρούσε παράνομη εξωσυζυγική σχέση με τον παλιό της φίλο και δολοφόνο Charlie! 
    Σοκ για όσους ξέρουμε την Sidney!

    Και τώρα έρχεται η μεγάλη αποκάλυψη…
    Ο συνεργάτης και δεύτερος δολοφόνος είναι στην πραγματικότητα η ίδια η Sidney! 
    Άκουσον άκουσον! 
    Η οποία λόγω των τραυματικών της εμπειριών ταυτίστηκε με το πρόσωπο του Ghostface και έγινε η ίδια αυτό που παλαιότερα ήταν ο μεγαλύτερος της φόβος. 
    Και πήρε για συν-δολοφόνο τον Charlie τον οποίο κατεύθυνε, χειραγωγούσε και γενικά τον έκανε ότι ήθελε. (Παλιά της τέχνη κόσκινο της Neve, τα θυμόμαστε και τα σχετικά χαΐρια της και στο Wild Things που και εκεί δεν της φαινόταν ότι ήταν ο εγκέφαλος του όλου σχεδίου).

    Και έτσι λοιπόν της γύρισε το μάτι και ξεπάστρεψε πρώτα την μεγαλοεκδότρια Cameron, η οποία αρνήθηκε η ρουφιάνα να της εκδώσει το καινούριο της βιβλίο (η Sidney είχε ξεκινήσει την συγγραφή από το Scream 4), έπειτα σκότωσε τον μανιαμούνια τον σύζυγό της τον Mark (καημένε Dempsey και στο Grey's Anatomy τον σκοτώσανε και από παντού πεθαίνει ο γλυκούλης), την χαζοβιόλα και χαζοχαρούμενη Judy (εγώ όμως την αγαπώ σαν χαρακτήρα!), τις χαζοχαρούμενες κορούλες της Judy (ίδιες τις έκανε με τα μούτρα της), στην συνέχεια καθάρισε με την βοήθεια του συνεργού της τους μισούς κατοίκους του Windsor (έτσι για να ξεδώσει) και τέλος σκότωσε τους φίλους της, τον Dewey και την Gale, γιατί της είχαν σπάσει τα νεύρα και δεν τους άντεχε άλλο!

    Η Deb (η Jodie Foster μωρέ είπαμε –αυτή δεν γίνεται να πεθάνει), πλησιάζει την Sidney, μη γνωρίζοντας φυσικά την αλήθεια και της απολογείται που δεν κατάφερε να βρει τον δεύτερο δολοφόνο, αλλά της εγγυάται ότι πρόκειται να προστατέψει εκείνη και τα παιδιά της.
    Η θρηνούσα Sidney (και καλά τώρα) στρέφεται στα παιδιά της λέγοντας:
    “Don’t worry kids. Mama will take care of you.” (Ανατρίχιασα λέμε τώρα)

    Και με τέτοια μάνα τα παιδιά στην καλύτερη περίπτωση θα βγουν ψυχολαλά σαν τον Norman Bates. 
    Και πάλι όμως δεν θα πειράζει γιατί τότε θα είναι σαν να έχουμε sequel του Ψυχώ.   

    Εν κατακλείδι συμπεραίνουμε ότι πραγματικά κανείς δεν είναι ασφαλής. 
    Ο καθένας από μας μπορεί να είναι δολοφόνος, ακόμα και ο ίδιος μας o εαυτός. Σε ποιόν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη άραγε;
    Αρκετά για την ώρα, πάω να βάλω την μάσκα μου. 
    Εεεε… έχω μια δουλίτσα ήθελα να πω.

    Scary later   

    Σκηνοθεσία: John Carpenter
    Starring: Neve Campbell, Jodie Foster, Matthew Fox, David Arquette, Courteney Cox, Patrick Dempsey, Marley Shelton και Cameron Diaz.

    Νάσος Κυριακίδης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Fake sequels και πώς θα τα θέλαμε: Scream 5 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top