F TV Series Review: My House (2018) - FilmBoy TV Series Review: My House (2018) - FilmBoy
  • Latest News

    TV Series Review: My House (2018)


    Το ντοκιμαντέρ έχει εισβάλει δυναμικά στην μικρή οθόνη και το διαδίκτυο. 
    Το είδος του τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ τόσο με παραγωγή όσο και συγχρηματοδότηση από τηλεοπτικά δίκτυα παγκόσμιας εμβέλειας (βλέπε CNN, National Geographic, Netflix κλπ) ανθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. 

    Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι όλο και περισσότερα τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ προβάλλονται σε μια σειρά επεισοδίων και αφορούν πληθώρα θεμάτων. 
    Τόσο το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, το ιστορικό, η βιογραφία, το επιστημονικό, το αρχαιολογικό, όσο και το ντοκιμαντέρ με στοιχεία reality έχουν κοινό που τα παρακολουθεί φανατικά.

    Μια απόπειρα, πετυχημένη, αποτελεί και το αμερικάνικο «My House», του δικτύου VICELAND,  με την πρώτη σεζόν να έχει ολοκληρωθεί τον περασμένο Ιούνιο με 10 επεισόδια. 
    Η θεματολογία αφορά το “Voguing” – πρόκειται για ένα είδος στυλιζαρισμένου, εκκεντρικού και έντονου χορού – που άνθησε στην μαύρη LGBTQ κοινότητα της Αμερικής, στα ballrooms του Χάρλεμ, αν και στην σειρά, βρισκόμαστε στην πόλη της Νέας Υόρκης. 

    Έννοιες όπως το κοινωνικό φύλο, η θηλυπρέπεια, η σεξουαλικότητα, η τρανς ταυτότητα, παρουσιάζονται με απόλυτη φυσικότητα από το πρώτο κιόλας επεισόδιο αν και το ενδιαφέρον κυρίως επικεντρώνεται στο διαγωνιστικό/χορευτικό μέρος. 
    Τα ballrooms, οι χώροι που εμφανίστηκε το “Voguing”, συγκέντρωναν και προσέλκυαν άτομα της μαύρης κοινότητας που άνηκαν στο περιθώριο, στις χαμηλότερες οικονομικές ομάδες, τα οποία πολλές φορές ήταν άστεγα.


    Πραγματοποιούνταν χορευτικοί-θεματικοί διαγωνισμοί σε διάφορες κατηγορίες στις οποίες συμμετείχαν άτομα από τις υπάρχουσες χορευτικές ομάδες (γνωστές και ως «Houses») ή μεμονωμένα.
    Αντίστοιχη θεματολογία παρουσιάζει και η τηλεοπτική σειρά «POSE», στην οποία παρόλ’ αυτά, το fiction στοιχείο, παρουσιασμένο με τα απαιτούμενα δραματικά στοιχεία, καθώς και η εκπληκτική ερμηνεία των ηθοποιών δεν αφήνουν κανένα θεατή αδιάφορο.

    Τα επεισόδια είναι γυρισμένα σε γρήγορο ρυθμό, με εναλλαγές συνεντεύξεων, χορευτικών παρουσιάσεων και την κάμερα να παρακολουθεί τους πρωταγωνιστές και τις πρωταγωνίστριες στα μαθήματα χορού και τις πρόβες τους.

    Η ομάδα των παραγωγών, μεταξύ των οποίων οι Spike Jonze, Nora Killoran, Eddy Moretti, Shane Smith, Sean David Johnson, έχει πολυετή εμπειρία στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, είτε με συμμετοχές σε ταινίες, είτε σε τηλεοπτικές δουλειές. 
    Το αποτέλεσμα σίγουρα τους δικαιώνει καθώς έχουμε πολυθεματικά και πλούσια σε υλικό επεισόδια διάρκειας μόλις 22 λεπτών.

    Γιώργος Λιάπης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: TV Series Review: My House (2018) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top