F Η μεγαλύτερη και καλύτερη κινηματογραφική εμπειρία IMAX έρχεται στη Θεσσαλονίκη! - FilmBoy Η μεγαλύτερη και καλύτερη κινηματογραφική εμπειρία IMAX έρχεται στη Θεσσαλονίκη! - FilmBoy
  • Latest News

    Η μεγαλύτερη και καλύτερη κινηματογραφική εμπειρία IMAX έρχεται στη Θεσσαλονίκη!


    Ένα από τα πιο τρελά όνειρα των απανταχού κινηματογραφόφιλων γίνεται πραγματικότητα με τους κινηματογράφους Cineplexx στη Θεσσαλονίκη θα εγκαινιάζουν τη πρώτη αίθουσα IMAX στην Ελλάδα!

    Από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας όταν η τεχνολογία IMAX άρχισε να μην αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο των επιστημονικών ιδρυμάτων και να μπαίνει και στις εμπορικές κινηματογραφικές αίθουσες, οι Έλληνες θεατές ονειρευόμασταν πως κάποια στιγμή αυτή θα φτάσει και στα μέρη μας. 

    Όμως όσοι δεν στρουθοκαμηλίζαμε, γνωρίζαμε πως κάτι τέτοιο θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο μιας και το κόστος μιας τέτοιας εγκατάστασης θα ήταν τεράστιο και δυσανάλογο με τη μικρή αγορά της χώρας.

    Με την είσοδο στη περίοδο οικονομικής κρίσης και τη μεγάλη συρρίκνωση του ενεργού κινηματογραφικού κοινού, το όνειρο έμοιαζε πια ουτοπικό, όμως μία νέα δύναμη στο χώρο, η αλυσίδα κινηματογράφων Cineplexx που πριν τρία περίπου χρόνια επέλεξε τη Θεσσαλονίκη για να ανοίξει το πρώτο της multiplex στη χώρα, λίγο πριν μας αφήσει το 2018, κάνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα, μετατρέποντας την ιδιαίτερη πατρίδα μου σε παράδεισο του σινεμά!

    Τι είναι όμως το IMAX

    Για να πάρουμε τα πράματα από την αρχή, πριν ακριβώς μισό αιώνα, τρεις κινηματογραφιστές από το Ontario του Καναδά, οι Graeme Ferguson, Roman Kroitor και Robert Kerr, ίδρυσαν την IMAX Corporation, μια εταιρία που είχε σκοπό να προσφέρει τη μεγαλύτερη κινηματογραφική εμπειρία. 
    Αξιοποιώντας και εξελίσσοντας τεχνολογίες όμως το 70mm φιλμ εγκαθίδρυσαν τα υψηλότατα στάνταρντς του IMAX, με 12Κ κάμερες που χρειάζονται πάνω από 100 μέτρα φιλμ ανά λεπτό, προβολείς τεραστίου μεγέθους που φτάνουν τους 2 τόνους σε βάρος και φυσικά ένα ειδικό "πανί" μεγέθους πάνω από 40% μεγαλύτερο από το παραδοσιακό για την απόλυτη εμπειρία.

    Αυτή την εμπειρία θα έχουν τη τύχη να βιώσουν από τις 14 Δεκεμβρίου οι θεατές στο Cineplexx στη Θεσσαλονίκη, με τα μεγαλύτερα blockbusters που αξιοποιούν την IMAX τεχνολογία, να σας περιμένουν να τα παρακολουθήσετε όπως τους αξίζει.

    Αλέξανδρος Κυριαζής.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Η μεγαλύτερη και καλύτερη κινηματογραφική εμπειρία IMAX έρχεται στη Θεσσαλονίκη! Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top