F They Shall Not Grow Old trailer: Το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ του Peter Jackson για τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο! - FilmBoy They Shall Not Grow Old trailer: Το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ του Peter Jackson για τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο! - FilmBoy
  • Latest News

    They Shall Not Grow Old trailer: Το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ του Peter Jackson για τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο!


    Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τη τελευταία επίσκεψη του Peter Jackson στη Μέση Γη και όλο αυτό το διάστημα, κανείς δεν ήξερε με τι ακριβώς ασχολείται. 
    Πριν λίγο καιρό η απάντηση δόθηκε και φαίνεται να είναι κάτι πραγματικά πιο σημαντικό από οποιαδήποτε ταινία μυθοπλασίας.

    Πριν λίγες εβδομάδες γιορτάστηκαν τα 100 χρόνια από την ιστορική Ανακωχή της Κομπιέν, τη μέρα που γράφτηκε η τελευταία σελίδα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 20 εκατομμύρια ανθρώπους.

    Αντίθετα με τον Β', ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος ίσως γιατί είναι πιο μακρινός, ίσως γιατί δεν έχουμε τόσο εκτενείς πληροφορίες και καταγεγραμμένο υλικό, ίσως και γιατί οι ΗΠΑ ενεπλάκησαν σε πολύ μικρότερο βαθμό και κατ' επέκταση δε μας βομβαρδίζουν με ταινίες για το πως έσωσαν τον κόσμο, έχει βρεθεί να σκονίζεται στο πίσω ράφι της ιστορίας.

    Αυτό έρχεται για να αλλάξει ο Peter Jackson, ο οποίος ανέλαβε να παρουσιάσει ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ και να δώσει ζωή σε αυτή τη μαύρη περίοδο. 

    Έχοντας εξασφαλίζει πάνω από 100 ώρες φιλμ, γυρισμένου στα πεδία των μαχών και περίπου 600 ώρες συνεντεύξεων από τα αρχεία του BBC, ο Νεοζηλανδός -Αγγλικής καταγωγής- σκηνοθέτης ανέλαβε το κολοσσιαίο εγχείρημα να το πάρει στα χέρια του και να το "αναστηλώσει".

    Για πρώτη φορά ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας, πλήρως και άκρως ρεαλιστικά επιχρωματισμένος, με τον αυθεντικό και αποκατεστημένο ήχο στο They Shall Not Grow Old.
    Χωρίς καν τη χρήση αφηγητή, αφήνοντας μόνο τις πρωτότυπες ομιλίες των στρατιωτών της εποχής, το ντοκιμαντέρ μας βάζει στη καρδιά των μαχών προσφέροντας μια αυθεντική και συναρπαστική  εμπειρία.

    Το They Shall Not Grow Old έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Λονδίνου όπου αποθεώθηκε και αμέσως μετά μοιράστηκε σε όλα τα σχολεία της χώρας!

    Όλοι γνωρίζουμε πως ένα ντοκιμαντέρ πολύ δύσκολα βρίσκει διανομή εκτός φεστιβάλ αλλά πραγματικά ελπίζουμε, να τα καταφέρει. 

    Δείτε το trailer...

    Αλέξανδρος Κυριαζής


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: They Shall Not Grow Old trailer: Το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ του Peter Jackson για τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο! Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top