F Στο χείλος του γκρεμού… ή του reboot το κινηματογραφικό σύμπαν της DC! - FilmBoy Στο χείλος του γκρεμού… ή του reboot το κινηματογραφικό σύμπαν της DC! - FilmBoy
  • Latest News

    Στο χείλος του γκρεμού… ή του reboot το κινηματογραφικό σύμπαν της DC!


    It’s the end of the… DC World as we know it.
    Παραφράζοντας το γνωστό τραγούδι των REM, σε πολύ δύσκολη κατάσταση φαίνεται να βρίσκεται για ακόμη μία φορά το κινηματογραφικό σύμπαν της DC/WB (Worlds of DC) με δύο απανωτά δημοσιεύματα του Variety να το τοποθετούν σε ένα κρίσιμο για το μέλλον του σταυροδρόμι.

    Πρώτα ήρθε η είδηση για ακόμη μία αναβολή της έναρξης γυρισμάτων του The FlashFlashpoint), το οποίο μη ξεχνάμε ότι αν όλα είχαν πάει ρολόι θα έπρεπε να είναι ήδη έτοιμο. 
    Σύμφωνα με το προηγούμενο πρόγραμμα, τα γυρίσματα θα ξεκινούσαν στις αρχές του 2019, όμως αυτό είναι πρακτικά αδύνατο αφού ακόμα δεν έχουν ένα ολοκληρωμένο σενάριο. 
    Έτσι, στη καλύτερη περίπτωση, η έναρξή τους αναβάλλεται για το τέλος του ’19, με τη ταινία να μη βγαίνει στις αίθουσες πριν το 2021!

    Και λίγο αργότερα έπεσε η μεγάλη βόμβα, σύμφωνα με την οποία η Warner Bros αφαίρεσε τελείως από το ρόστερ του Worlds of DC τους Batman του Ben Affleck και Superman του Henry Cavill
    Με άλλα λόγια, Cavill και Affleck αποτελούν (ανεπίσημα) παρελθόν, όμως όχι απαραίτητα και οι ήρωες.

    Εδώ πρέπει να παρθεί μια δύσκολη απόφαση, to recast or not to recast; 
    Με άλλα λόγια, είτε βάζουν στο πάγο (ή στο ράφι) τους δύο εμβληματικούς ήρωες κάνοντας ουσιαστικά ένα soft reboot στο DCEU χωρίς αυτούς, αν αυτό είναι δυνατό, συνεχίζοντας με Wonder Woman, Aquaman και Shazam, που έχουν ήδη έτοιμα, και ξανασχεδιάζοντας το μέλλον (The Flash, Cyborg, Green Lantern, Birds of Prey), είτε τους επαναφέρουν με κάποιο τρόπο στο εγγύς αλλά όχι άμεσο μέλλον με νέους ηθοποιούς.

    Με τις προαναφερόμενες έτοιμες τρεις ταινίες να κάνουν πρεμιέρα μέχρι τέλος του ’19, στην Warner έχουν το χρόνο με το μέρος τους ώστε να αξιολογήσουν και αυτές και να δουν πως θα συνεχίζουν, με τους ψιθύρους να μιλούν ακόμα και για ολικό reboot σε περίπτωση αποτυχίας και αυτών των ταινιών.
    Να δούμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον…

    Αλέξανδρος Κυριαζής.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Στο χείλος του γκρεμού… ή του reboot το κινηματογραφικό σύμπαν της DC! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top