F Κριτική: Ένα Φανταστικό Σπίτι - Ideal Home (2018) - FilmBoy Κριτική: Ένα Φανταστικό Σπίτι - Ideal Home (2018) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Ένα Φανταστικό Σπίτι - Ideal Home (2018)



    Βρισκόμαστε σε αυτή τη γκρίζα περίοδο μεταξύ διακοπών και επιστροφής στη καθημερινότητα, μεταξύ θερινής και νέας σεζόν. 
    Εκείνη τη περίοδο που οι περισσότεροι θέλετε να με σκοτώσετε όταν σας εύχομαι καλό χειμώνα! 
    Η ταινία ήταν προγραμματισμένη να κάνει πρεμιέρα δυο βδομάδες πριν, όταν ο ανταγωνισμός ήταν σχετικά πιο αδύναμος όμως και οι θεατές ήταν ακόμα μεταξύ 15αυγουστιάτικου τραπεζιού και παραλίας. 

    Καλώς ή κακώς δε ξέρω, αλλά η Tanweer αποφάσισε να το αναβάλει και να μας το φέρει τώρα, μια κινηματογραφική εβδομάδα με λιγότερους αριθμητικά αλλά πολύ πιο ισχυρούς αντιπάλους. 
    Μήπως όλα αυτά όμως είναι… σαπουνόφουσκες, και το Ideal Home θα ήταν καλύτερα να μείνει σπίτι του;

    Ο Erasmus (Steve Coogan, The Trip to Spain) και ο Paul (Paul Rudd, Ant-Man and the Waspείναι σύντροφοι και συνεργάτες επί δεκαετία, με τον πρώτο να έχει μια επιτυχημένη εκπομπή μαγειρικής και τον δεύτερο να κάνει τη παραγωγή της. 
    Μόνιμα τσακωμένοι αλλά και αγαπημένοι, κάνουν μια εξτράβαγκαντ ζωή, με τα πάρτυ και τις ιδιαιτερότητές τους. 
    Μέχρι που στη ζωή τους εισβάλει ο μικρός Angel, ένα αγόρι που ισχυρίζεται ότι είναι εγγονός του Erasmus, παιδί ενός γιου με τον οποίον δεν είχε ποτέ καμιά επαφή. 

    Με το ρεμάλι πατέρα του να είναι στη φυλακή, ο Angel έχει μείνει στο δρόμο και το ζευγάρι αναγκάζεται να τον φιλοξενήσει μέχρι να δουν τι θα γίνει. 
    Παρότι αρχικά κανείς από τους τρεις δε θέλει αυτή τη συγκατοίκηση,  στη πορεία ανακαλύπτουν πόσο μπορεί αυτή να αλλάξει τις ζωές όλων.


    Την ιστορία του Ideal Home την έχουμε δει χιλιάδες φορές. 
    Ένα παιδί μπαίνει στη ζωή ενός ζευγαριού με προβλήματα και τους την αλλάζει, διδάσκοντας ο ένας στον άλλον τι θα πει πραγματική οικογένεια. 
    Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, μιας και το σενάριο αναπτύσσει αυτή τη σχέση με αρκετή προσοχή και ευγένεια, προκαλώντας στο θεατή τα επιθυμητά συναισθήματα.

    Το twist της ταινίας είναι όμως το ομόφυλο ζευγάρι, και δυστυχώς αυτό το twist δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα. 
    Μπορεί να περνάει το μήνυμα που θέλει σχετικά με την ικανότητα και τη καταλληλόλητα των ομόφυλων ζευγαριών να μεγαλώσουν ένα παιδί, μήνυμα που προφανώς αν ο θεατής δεν θέλει να δεχτεί, δε πρόκειται να το δεχτεί, όμως αυτή η ιδιαιτερότητα δε προσφέρει τίποτα κινηματογραφικά.

    Θυμάστε πριν μερικά χρόνια που οι Μπέζος και Φιλιππίδης προσπάθησαν να υποδυθούν το γκέι ζευγάρι σε μια τηλεοπτική σειρά, αλλά οι χαρακτήρες τους ήταν τόσο παλιομοδίτικες καρικατούρες που η σειρά κόπηκε από τους ίδιους τους δημιουργούς της; 
    Το ίδιο άχαρα γραμμένοι είναι και οι χαρακτήρες των Steve Coogan και Paul Rudd που παλινδρομούν στα όρια της γραφικότητας, ενώ χειρότερη κάνει τη κατάσταση η μηδενική μεταξύ τους χημεία.

    Ακόμα μια βιντεοταινία που δεν θα είχαμε καμιά αντίρρηση να χαζέψουμε σε κάποια vod πλατφόρμα, διεκδικεί μερικούς από τους -ειδικά αυτή τη περίοδο- εξαιρετικά λιγοστούς θεατές. 
    Αν τη πετύχετε σε κάνα θερινό και μπείτε στη τύχη δε θα περάσετε άσχημα, μόνο προσέχετε μην έχετε στη παρέα σας κανέναν ουγκ…

    Στους κινηματογράφους από 30 Αυγούστου.

    Αλέξανδρος Κυριαζής


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Ένα Φανταστικό Σπίτι - Ideal Home (2018) Rating: 5 Reviewed By: Alexis Kyriazis
    Scroll to Top