F Κριτική: Έτσι Είναι η Ζωή - C' Est la Vie! (Le Sens de la Fête) (2017) - FilmBoy Κριτική: Έτσι Είναι η Ζωή - C' Est la Vie! (Le Sens de la Fête) (2017) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Έτσι Είναι η Ζωή - C' Est la Vie! (Le Sens de la Fête) (2017)



    Το σεναριακό και σκηνοθετικό δίδυμο των Olivier Nakache και Éric Toledano, δημιουργοί των επιτυχιών ‘Nos Jours Heureux’(ελλ. τίτλος ‘Το Καλοκαίρι της Ζωής μας’) και ‘Intouchables’ (ελλ. τίτλος ‘Άθικτοι’) από το 2006 και 2011 αντίστοιχα, επανέρχονται με κέφια σε μια ακόμα κωμωδία, είδος που γνωρίζουν καλά. 

    Στην ταινία, ο Max, έμπειρος διοργανωτής δεξιώσεων σε γάμους, αναλαμβάνει το στήσιμο της δεξίωσης του γάμου του Pierre και της Héléna σε ένα εντυπωσιακό κάστρο του 17ου αιώνα με τη βοήθεια του μεγάλου του προσωπικού. 
    Για να εντυπωσιάσει τη γυναίκα του και το πλήθος των καλεσμένων, ο Pierre απαιτεί από τον Max να είναι όλα πανέτοιμα και σε άριστη κατάσταση για αυτό το ξεχωριστό βράδυ. 

    Ο Max, πρόθυμος για την καλύτερη εξυπηρέτηση, θα βρεθεί αντιμέτωπος με το ιδιαίτερο προσωπικό του καθώς παλεύει να εκπληρώσει τις απαιτήσεις αλλά και τα προβλήματα των ανθρώπων με τους οποίους καλείται να συνεργαστεί για αυτό το απαιτητικό βράδυ.

    Με ένα αρκετά καλό καστ στο οποίο ξεχωρίζουν οι Jean-Pierre Bacri (Χριστούγεννα & ΣΙΑ), Jean-Paul Rouve (Οι Πρώην) και Gilles Lellouche (The Man With the Iron Heart), το ‘Le Sens de la Fête’ – όπως είναι ο Γαλλικός τίτλος – αποτελεί μια ευχάριστη κωμωδία, πιστή στη γνωστή γαλλική συνταγή των κωμωδιών με τα ευτράπελα και τις παράδοξες και αστείες καταστάσεις που βρίσκονται οι ήρωες. 


    Το ίδιο πράγμα συμβαίνει και εδώ. 
    Και όντως μερικές σκηνές θα σε κάνουν να γελάσεις. 
    Η προετοιμασία της δεξίωσης έχει συγκρούσεις, διαφωνίες και ανακαλύψεις για τους ίδιους τους χαρακτήρες και πρωτίστως για τον υπεύθυνο Max. 
    Μερικοί από τους χαρακτήρες είναι αρκετά επιτυχημένοι, δίνουν ο καθένας το στίγμα του όποτε μπορούν και αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για αυτό το έργο.

    Οι χαρακτήρες είναι πιθανώς το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της ταινίας και κυρίως αυτός του Max. 
    Ο Max προσπαθεί να προσαρμοστεί και ο ίδιος καθώς ευθύνεται για την εξέλιξη της διοργάνωσης που έχει αναλάβει. 
    Είναι το πρόσωπο που διατηρεί την ισορροπία ανάμεσα στα μέλη του προσωπικού και η απουσία του σημαίνει την διάλυση της ομάδας που με κόπο έφτιαξε.

    Οι περισσότεροι ηθοποιοί δίνουν μια καλή και ευχάριστη ερμηνεία χάρη στις οδηγίες των Olivier Nakache και Éric Toledano
    Χωρίς κάποια έκπληξη από σκηνοθετικό ή τεχνικό μέρος, η ταινία διαθέτει ευχάριστο τόνο και σου υπενθυμίζει πως το ευχάριστο γεγονός προϋποθέτει και την κατάλληλη πάντα προετοιμασία. 
    Και η προετοιμασία είναι αυτή που έχει διδακτικό χαρακτήρα περισσότερο για αυτούς που είναι μέρος της. 
    Αυτό είναι το ‘νόημα της γιορτής’ που εννοεί ο τίτλος του έργου.

    Στους κινηματογράφους από 5 Ιουλίου.

    Πάνος Μουζάκης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Έτσι Είναι η Ζωή - C' Est la Vie! (Le Sens de la Fête) (2017) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top