F Κριτική: Κυνηγοί Βρικολάκων - The Wanderers: The Quest of The Demon Hunter (2017) - FilmBoy Κριτική: Κυνηγοί Βρικολάκων - The Wanderers: The Quest of The Demon Hunter (2017) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Κυνηγοί Βρικολάκων - The Wanderers: The Quest of The Demon Hunter (2017)



    Ένας έμπειρος κυνηγός βρικολάκων καλείται να δώσει τα φώτα του σε μια ιστορία γεμάτη μυστήριο. 
    Για να το κάνει αυτό ταξιδεύει σε ένα χωριό στην Τρανσυλβανία και σε μια μεγαλοπρεπή έπαυλη μαζί με ένα τηλεοπτικό συνεργείο, με σκοπό να εντοπίσουν και να καταγράψουν ποια είναι αυτή η πηγή του Κακού. 
    Και πολύ σύντομα θα την ανακαλύψουν.

    Ένα πολύ ενδιαφέρον φιλμ το οποίο μας έρχεται από τη Ρουμανία η οποία φαίνεται να αποτελεί μια ανερχόμενη ευρωπαϊκή κινηματογραφική δύναμη. 
    Την ταινία έχει αναλάβει ο σκηνοθέτης Dragos Buliga έχοντας στα χέρια του ένα σενάριο το οποίο εκμεταλλεύεται (χωρίς να αναπαράγει) τους ανατριχιαστικούς θρύλους της χώρας του που προέρχονται από τον Κόμη Δράκουλα που έζησε στα Καρπάθια τον 14ο και 15ο αιώνα. 

    Έτσι και εδώ η δράση μεταφέρεται στην Τρανσυλβανία με τις αναμνήσεις του παρελθόντος να ξυπνάνε ώστε να στοιχειώσουν πρωταγωνιστές και θεατές.

    Με το κατάλληλο ιστορικό υπόβαθρο λοιπόν, ο δημιουργός χτίζει μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα μυστηρίου, παρατείνοντας τις σκηνές αγωνίας οι οποίες βασίζονται σε έναν άγνωστης προέλευσης τρόμο, και καταφέρνοντας να μας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον είτε με το σεναριακό ξεδίπλωμα της ιστορίας, είτε με τις έξυπνες και καλογυρισμένες σκηνές τρόμου. 
    Όλα τα παραπάνω συμπληρώνονται με ένα κατάμαυρο χιούμορ το οποίο μπορεί να δείχνει παράδοξο με βάση το οπτικό αποτέλεσμα, είναι όμως ένοχα διασκεδαστικό.


    Όσον αφορά τους ηθοποιούς, στον πρώτο ρόλο συναντάμε τον Armand Assante (Dead Man Down), γνώριμο στους περισσότερους από τον ρόλο του Οδυσσέα στην ομώνυμη τηλεταινία. 
    Βγάζοντας με επιτυχία μια cult αύρα που πηγάζει από το κινηματογραφικό του παρελθόν αλλά και το τωρινό του στυλ (με τη χαίτη του να ξεχωρίζει με διαφορά), δείχνει ιδανικός για αυτόν τον ιδιόμορφο ρόλο. 

    Δίπλα του συναντάμε τον πολύ καλό ηθοποιό Lior Ashkenazi από το Ισραήλ, τον οποίο οι πιο σινεφίλ θα αναγνωρίσουν από τη συμμετοχή τους στις ταινίες Big Bad Wolves και το φετινό εξαιρετικό Foxtrot.

    Όλα τα παραπάνω στοιχεία δημιουργούν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη στο χώρο των θρίλερ με την ταινία να εκμεταλλεύεται τα τοπικά έθιμα της Ρουμανίας, αλλά με έναν εκσυγχρονισμένο τρόπο που παραπέμπει στο επίπεδο των πιο φημισμένων κινηματογραφικών σχολών.

    Προβλήθηκε στο 5ο Horrorant Film Festival ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ όπου και πήρε το Βραβείο Καλύτερου Ανδρικού για την ερμηνεία του Lior Ashkenazi.

    Γιώργος Νυκταράκης.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Κυνηγοί Βρικολάκων - The Wanderers: The Quest of The Demon Hunter (2017) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top