F The Children Act trailer: Η Emma Thompson σε ένα δικαστικό δράμα που διχάζει - FilmBoy The Children Act trailer: Η Emma Thompson σε ένα δικαστικό δράμα που διχάζει - FilmBoy
  • Latest News

    The Children Act trailer: Η Emma Thompson σε ένα δικαστικό δράμα που διχάζει


    Το όνομά του έχει συμπεριληφθεί μεταξύ των 50 μεγαλύτερων Βρετανών συγγραφέων του τελευταίου αιώνα, έστω κι αν ο ίδιος επιμένει ότι είναι Άγγλος και όχι Βρετανός. 
    Ο Ian McEwan έχει εμπλακεί ουκ ολίγες φορές και με τα κινηματογραφικά, άλλοτε έμμεσα, δίνοντας τα δικαιώματα κάποιου του βιβλίου όπως έγινε στο πολυβραβευμένο Atonement, και άλλοτε άμεσα, γράφοντας ο ίδιος πρωτότυπα σενάρια (The Good Son) και διασκευάζοντας τα δικά του έργα (On Chesil Beach), όπως συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση της ταινίας The Children Act.

    Η ιστορία έχει ως κεντρικό χαρακτήρα την Fiona Maye, πρόεδρος ενός ανωτάτου δικαστηρίου που έρχεται αντιμέτωπη με μία εξαιρετικά ευαίσθητη υπόθεση, εκείνη του Adam Henry, ενός έφηβου που πάσχει από λευχαιμία και αρνείται μετάγγιση αίματος λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων (Μάρτυρας του Ιεχωβά). 
    Η Fiona αποφασίζει ότι για να μπορέσει να βγάλει απόφαση, θα πρέπει να επισκεφτεί το νεαρό στο νοσοκομείο, με τη συνάντησή τους να επηρεάζει δραματικά τις ζωές και των δύο. 
    Και όλα αυτά ενώ ο γάμος της καταρρέει...

    Το The Children Act, όπως και το βιβλίο άλλωστε, έχει δεχτεί στη πλειοψηφία του θετικές κριτικές, χωρίς ωστόσο να λείπουν και κάποιες ακραία αντίθετες απόψεις. 
    Όταν στη μέση μπλέκονται θρησκείες, οι ένθεν κι ένθεν εξτρεμισμοί θα πρέπει να είναι μάλλον αναμενόμενοι.

    Τη ταινία έχει σκηνοθετήσει ο Richard Eyre (Notes on a Scandal) και πρωταγωνιστούν οι Emma Thompson, Fionn Whitehead (Dunkirk), Stanley Tucci και Ben Chaplin (Snowden). 
    Πρεμιέρα στις 30 Αυγούστου. 
    Δείτε το trailer…

    Αλέξανδρος Κυριαζής.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Children Act trailer: Η Emma Thompson σε ένα δικαστικό δράμα που διχάζει Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top