F Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της βρετανικής σειράς The Little Drummer Girl στην Ελλάδα - FilmBoy Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της βρετανικής σειράς The Little Drummer Girl στην Ελλάδα - FilmBoy
 • Latest News

  Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της βρετανικής σειράς The Little Drummer Girl στην Ελλάδα


  Τον περασμένο Μάρτιο δημοσιεύσαμε την απάντηση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου σχετικά με την άρνηση του ΚΑΣ να χορηγήσει άδεια για να γυριστεί στην Ελλάδα η βρετανική σειρά The Little Drummer Girl.
  Τελικά, τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και σήμερα το ΕΚΚ ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των γυρισμάτων.

  Η βρετανική τηλεοπτική μίνι σειρά The Little Drummer Girl, μια από τις πιο περίοπτες διεθνείς παραγωγές αυτή την περίοδο στην Ελλάδα, ολοκλήρωσε με επιτυχία 24 μέρες γυρισμάτων στη χώρα μας. 
  Πρόκειται για έναν συνδυασμό κατασκοπικού θρίλερ και ιστορίας αγάπης, μέσα από την αφήγηση μιας περίπλοκης υπόθεσης διεθνούς ίντριγκας, έρωτα και προδοσίας. 

  Το σενάριο της σειράς είναι βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του θρυλικού συγγραφέα Τζον Λε Καρρέ, την σκηνοθεσία υπογράφει ο καταξιωμένος Παρκ Τσαν-γουκ (The Handmaiden, Old Boy, Sympathy for Mr. Vengeance, Lady Vengeance, Stoker), και την παραγωγή η Ink Factory (The Night Manager), σε συμπαραγωγή με το BBC και το AMC (The Walking Dead, Mad Men). 
  Πρωταγωνιστούν οι Florence Pugh (Lady Macbeth), Alexander Skarsgård (Big Little Lies, True Blood, Tarzan) και Michael Shannon (Nocturnal Animal, Revolutionary Road, The Shape of Water).

  «Η κινηματογράφηση του ‘The Little Drummer Girl’ στα ίδια ακριβώς σημεία που περιγράφονται στο βιβλίο του Τζον Λε Καρρέ ήταν μια απίστευτη εμπειρία. Το ανεκτίμητο προνόμιο των γυρισμάτων σε τόσο σημαντικές, ιστορικά και πολιτιστικά, τοποθεσίες, όπως η Ακρόπολη ή ο ναός του Ποσειδώνα, δύσκολα αποτιμάται. Η Ελλάδα, γενέτειρα του δράματος στη Δύση, προσφέρει στους κινηματογραφιστές έναν καμβά  μοναδικής απήχησης και, για μένα, αποτελεί το τέλειο μέρος για να αφηγηθώ την ιστορία του Τσάρλι», 
  δήλωσε ο σκηνοθέτης Παρκ Τσαν-γουκ, περιγράφοντας την εμπειρία των γυρισμάτων στην Ελλάδα.

  «Η ποικιλία και το εύρος των διαθέσιμων τοποθεσιών για κινηματογράφηση στην Ελλάδα, την κατέστησε ιδανικό μέρος για να εκτυλιχτεί η ιστορία του ‘The Little Drummer Girl’. Στην Ελλάδα καταφέραμε να γυρίσουμε όχι μόνο τις εξαιρετικές σκηνές της σειράς που εκτυλίσσονται εκεί, αλλά και σκηνές που αντιστοιχούν στο Λίβανο, την Γιουγκοσλαβία (όπως ήταν τότε) και τη Ρώμη. Οι εκπληκτικές τοποθεσίες που επιλέξαμε θα αιτιολογούσαν τον ερχομό μας στην Ελλάδα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Επιπλέον, όμως, η γενναιόδωρη υποστήριξη από κυβερνητικούς και θεσμικούς φορείς, καθώς και το υψηλού επιπέδου συνεργείο και η ομάδα υποστήριξης των υπέροχων συνεργατών μας από τη Faliro House, συνέβαλαν σε γυρίσματα αξέχαστα που θα θέλαμε να επαναλάβουμε», 
  σημείωσε ο executive producer της σειράς, Simon Cornwell.

  Η εταιρεία που ανέλαβε την εκτέλεση παραγωγής στην Ελλάδα είναι η Faliro House Productions Α.Ε
  Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στην Ελλάδα, το συνεργείο αποτελούνταν από 165 μέλη από την Ελλάδα και 98 μέλη από το Ηνωμένο Βασίλειο. 
  Τα γυρίσματα στην Ελλάδα έγιναν στις εξής τοποθεσίες: Αθήνα, Ελευσίνα, Κινέτα, Ακρόπολη και στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. 
  Όλες οι ελληνικές τοποθεσίες αξιοποιήθηκαν για να «δείξουν» Ελλάδα/Αθήνα, ενώ η Ελευσίνα χρησιμοποιήθηκε για να αναπαραστήσει το Λίβανο και η Νίκαια την Παλαιστίνη. 

  Η Διεύθυνση Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου υποστήριξε την παραγωγή διευκολύνοντας την απόκτηση αδειών για τα γυρίσματα στην Ακρόπολη και στο Σούνιο, προσκόμισε όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα και παρακολούθησε από κοντά την εξέλιξη των γυρισμάτων. 
  Το The Little Drummer Girl αναμένεται να μεταδοθεί από το  BBC και το AMC το φθινόπωρο του 2018.  • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
  • Facebook Comments
  Item Reviewed: Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της βρετανικής σειράς The Little Drummer Girl στην Ελλάδα Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
  Scroll to Top