F Classics: Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο - The Snows of Kilimanjaro (1952) - FilmBoy Classics: Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο - The Snows of Kilimanjaro (1952) - FilmBoy
  • Latest News

    Classics: Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο - The Snows of Kilimanjaro (1952)




    Ένας βαριά τραυματισμένος συγγραφέας, αναμένει βοήθεια στη ζούγκλα της Τανζανίας και αισθανόμενος το τέλος του να πλησιάζει, κάνει τον απολογισμό του ενθυμούμενος τους σπουδαιότερους σταθμούς της ζωής του.

    Μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του ομώνυμου μυθιστορήματος του διάσημου νομπελίστα Ερνέστ Χέμινγουεϊ από τον Henry King και μία πλειάδα χολιγουντιανών αστέρων, με την πανέμορφη Ava Gardner και τον λαμπερό Gregory Peck στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. 

    Ο διάσημος Αμερικανός γόης ενσαρκώνει τον ελκυστικό χαρακτήρα ενός πλούσιου και διάσημου συγγραφέα που γυρνά τον κόσμο με σκοπό να εμπνευστεί και να γράψει. 

    Σε όλη την συναρπαστική διαδρομή θα βιώσει περιπέτειες  και μεγάλους έρωτες με αιθέριες υπάρξεις. 
    Μία από αυτές θα είναι και η μοιραία γυναίκα που θα σημαδέψει τη ζωή του και για χάρη της θα φτάσει μέχρι την αφρικανική ζούγκλα και τις πλαγιές του Κιλιμάτζαρο όπου θα τραυματιστεί θανάσιμα και θα συνειδητοποιήσει την ματαιοδοξία του πλούτου και την αξία της πραγματικής αγάπης.



    Κλασσικό δείγμα επικής, χολιγουντιανής υπερπαραγωγής της δεκαετίας του 50, γυρισμένο σε έγχρωμο και σε διάφορες ανά τον κόσμο τοποθεσίες, με όλα τα χαρακτηριστικά της εποχής. 

    Πρωταγωνιστές, δύο από τα μεγάλα αστέρια της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ σε ένα περιπετειώδες, αισθηματικό μελόδραμα που διαθέτει αφηγηματική μαεστρία, γυρίσματα σε εξωτικά και κοσμοπολίτικα μέρη, εντυπωσιακά σκηνικά αλλά και ακαδημαϊκή προσέγγιση, τις γνωστές πομπώδης ερμηνείες και μελοδραματικές ευκολίες της τότε εποχής. 

    Ακόμη κι αν το ξεπερασμένο, χλιαρό δραματουργικά, φιλμ του King δεν πείθει πια σαν μελόδραμα, ενδείκνυται για μια καλοκαιρινή βραδιά σε θερινό σινεμά καθώς συνεπαίρνει αφηγηματικά και θυμίζει τις παλιές καλές εποχές του αμερικάνικου κινηματογράφου.

    Τεράστια εισπρακτική επιτυχία στην εποχή του και δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ φωτογραφίας και σκηνικών.
    Στους κινηματογράφους σε επανέκδοση από 14 Ιουνίου.

    Γιάννης Αποστολίδης.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Classics: Τα Χιόνια του Κιλιμάντζαρο - The Snows of Kilimanjaro (1952) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top