F TV Series Review: Everything Sucks! (season 1) - FilmBoy TV Series Review: Everything Sucks! (season 1) - FilmBoy
  • Latest News

    TV Series Review: Everything Sucks! (season 1)



    Ο nostalgic factor έχει αποδειχτεί χήνα που κάνει χρυσά αυγά για το τομέα του θεάματος, με τηλεόραση και κινηματογράφο και επιμένουν να μας θυμίζουν πως…γεράσαμε, και να το πετυχαίνουν με αρκετά μεγάλη επιτυχία. 
    Μέχρι σήμερα, η νοσταλγία έδειχνε να έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στη δεκαετία του ’80, όμως το Netflix φαίνεται να θυμήθηκε ότι υπάρχουμε κι εμείς οι λίγο μικρότεροι, εκείνοι που ακόμα δε μπορούν να χωνέψουν πως τα 90's θεωρούνται πια ρετρό.

    Το Everything Sucks! είναι μια δημιουργία των Ben York Jones (Breathe In) & Michael Mohan (Save the Date) και μας πηγαίνει στη μικρή πόλη Boring και στο σωτήριο έτος 1996! 
    Η πρώτη χρονιά του γυμνασίου μόλις έχει αρχίσει για τους τρεις φίλους Luke, McQuaid και Tyler, τρία αγόρια ενθουσιασμένα αλλά και ταυτόχρονα τρομοκρατημένα μέσα στο νέο περιβάλλον. 

    Οι φίλοι διαλέγουν ως εξωδιδακτική δραστηριότητα το A/V Club, εκεί όπου και γνωρίζουν την ένα χρόνο μεγαλύτερη αλλά και κόρη του γυμνασιάρχη, Kate. 
    Με μπόλικο ενθουσιασμό αλλά και άγνοια κινδύνου, ο Luke την πλησιάζει και η ιστορία τους μόλις ξεκίνησε…

    Θα πρέπει προκαταβολικά να παραδεχτώ ότι δε μπορώ να είμαι απόλυτα αντικειμενικός, μιας και η σειρά καταπιάνεται με ακριβώς τη γενιά μου, έτσι ο nostalgic factor είναι προφανώς πολύ δυνατός, και αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που δεν έχασα χρόνο και  τη καταβρόχθισα μέσα σε ένα απόγευμα.

    Το Everything Sucks! είναι μια κλασσική coming-of-age σειρά, και παρότι λαμβάνει χώρα σε ένα περιβάλλον πολύ διαφορετικό από το ελληνικό γυμνάσιο, ο τρόπος που λειτουργεί η εφηβεία είναι παγκόσμιος. 


    Εδώ δυστυχώς εντοπίζεται και ένα αρκετά μεγάλο ατόπημα, με την ιστορία να καταπιάνεται με παιδιά γύρω στα 13-14 τους, αλλά τα όσα παρακολουθούμε να μοιάζουν ταιριαστά σε λίγο μεγαλύτερες ηλικίες, με το συνολικό ύφος να είναι αρκετά πιο ώριμο απ’ ότι περιμέναμε, ακυρώνοντας το αβαντάζ της γυμνασιακής και όχι μιας ακόμη λυκειακής ιστορίας.

    Χαρακτηριστικό παράδειγμα, μια υπο-πλοκή αναζήτησης της σεξουαλικής ταυτότητας, homage στο κλασσικό Fucking Amal του Moodysson, που παρά τις καλές προθέσεις, απλά δε μπορείς να το φανταστείς σε ένα γυμνάσιο του ’90. 
    Σε σημερινό πιθανότατα, αλλά του ‘90, όχι.

    Αγνοώντας τα παραπάνω όσο είναι δυνατόν, το Everything Sucks! είναι μια γλυκεία εφηβική κομεντί, γεμάτη ευαισθησίες με εξαιρετικά συμπαθείς χαρακτήρες, που ευτυχώς δεν μοιάζουν βγαλμένοι από διαφήμιση, αλλά δε μπορούμε και να μη προσέξουμε μια ύποπτη αντιστοιχία με εκείνους του Stranger Things.
    Ωραίες μικρές και μεγαλύτερες ιστορίες μεταξύ των παιδιών, ντυμένες με ποπάκια της εποχής και σφήνες από Oasis, Bloodhound Gang, Tori Amos, Offspring και πολλούς άλλους.

    Συνολικά δεν ενθουσιάζει, μοιάζει πιο μοντέρνα απ’ ότι θα θέλαμε, αλλά η συνολική της διάρκεια του Everything Sucks! είναι τόση που απλά το αφήνεις να παίζει και δεν καταλαβαίνεις πότε έφτασες στο τελευταίο επεισόδιο, με το χαμόγελο που σου αφήνει στα χείλη να μαρτυρά ότι μάλλον σου άρεσε.

    Αλέξανδρος Κυριαζής.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: TV Series Review: Everything Sucks! (season 1) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top