F Ready Player One trailer: Η μεγαλειώδης sci-fi επιστροφή του Steven Spielberg - FilmBoy Ready Player One trailer: Η μεγαλειώδης sci-fi επιστροφή του Steven Spielberg - FilmBoy
  • Latest News

    Ready Player One trailer: Η μεγαλειώδης sci-fi επιστροφή του Steven Spielberg


    Πριν πέντε μήνες, κατά τη διάρκεια της Comic-Con έκανε ντεμπούτο το πρώτο trailer του Ready Player One, της πολυαναμενόμενη (μεθεπόμενης) νέας ταινίας του Steven Spielberg, και μας έριξε το σαγόνι στο πάτωμα!
    Φτάσαμε Χριστούγεννα, και λίγες εβδομάδες πριν τη πρεμιέρα του The Post (που έχει ήδη αρχίσει να μαζεύει υποψηφιότητες), κατέφθασε το δεύτερο μεγάλο trailer της ταινίας και, για να πω τη μαύρη αλήθεια, με τις προσδοκίες να είναι στο ταβάνι, μάλλον μας πάγωσε λίγο…

    Η ταινία διαδραματίζεται το 2045, με τον κόσμο στα όρια του χάους και της κατάρρευσης. 
    Η ανθρωπότητα έχει βρει σωτηρία στο OASIS, ένα επεκτατικό σύμπαν εικονικής πραγματικότητας που δημιουργήθηκε από τον ευφυή και εκκεντρικό James Halliday. 

    Όταν ο Halliday πεθαίνει, αφήνει την αμύθητη περιουσία του στο πρώτο άτομο που θα βρει ένα ψηφιακό easter egg, το οποίο έχει κρύψει κάπου στο OASIS, πυροδοτώντας έναν διαγωνισμό που καθηλώνει όλο τον κόσμο. 
    Όταν ένας απίθανος νεαρός ήρωας με το όνομα Wade Watts αποφασίζει να πάρει μέρος στο διαγωνισμό, παρασύρεται σε ένα ιλιγγιώδες κυνήγι θησαυρού που αψηφά τους κανόνες της πραγματικότητας μέσα σε ένα φανταστικό σύμπαν μυστηρίου, ανακαλύψεων και κινδύνων.

    Η ταινία είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Ernest Cline, με τον τελευταίο να έχει αναλάβει και το σενάριο της ταινίας σε συνεργασία με τον Zak Penn (The Incredible Hulk).
    Πρωταγωνιστούν οι Tye Sheridan, Olivia Cooke, Ben Mendelsohn, Mark Rylance, Simon Pegg και T. J. Miller.

    Το μεγαλύτερο selling point του βιβλίου και κατ’ επέκταση της ταινίας είναι οι αναφορές σε χαρακτήρες της ποπ κουλτούρας κυρίως από τη δεκαετία του ’80 αλλά και μέχρι σήμερα.
    Ενώ στο πρώτο trailer, όλο αυτό έμοιαζε να έχει αποτυπωθεί με τον καλύτερο τρόπο, το νέο δείγμα είναι αρκετά πιο generic, επικεντρωμένο στα εφέ και κάπως… άψυχο.

    Λίγη υπομονή μέχρι το Μάρτιο, για να δούμε αν ο μεγάλος Steven Spielberg επέστρεψε στο sci-fi genre σε φόρμα ή συνεχίζει να βαλτώνει στα ρηχά.

    Αλέξανδρος Κυριαζής.




    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ready Player One trailer: Η μεγαλειώδης sci-fi επιστροφή του Steven Spielberg Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top