F Alita: Battle Angel trailer: Robert Rodriguez και James Cameron στην πιο anime live-action ταινία που έχουμε δει! - FilmBoy Alita: Battle Angel trailer: Robert Rodriguez και James Cameron στην πιο anime live-action ταινία που έχουμε δει! - FilmBoy
  • Latest News

    Alita: Battle Angel trailer: Robert Rodriguez και James Cameron στην πιο anime live-action ταινία που έχουμε δει!


    Έχουν περάσει 17 και πλέον χρόνια από τότε που ο James Cameron αγόρασε τα δικαιώματα του Battle Angel Alita, της διάσημης manga σειράς του Yukito Kishiro, με σκοπό να τη μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη. 

    Έχοντας αρχίσει τη προπαραγωγή του, ξαφνικά εμφανίστηκε στον ορίζοντα το Project 880, μια ταινία που λίγο αργότερα αποκαλύφτηκε ότι δεν ήταν άλλη από το Avatar
    Παρότι οι Na'vi τον κέρδισαν ολοκληρωτικά, συνέχισε να κρατάει τα δικαιώματα της Alita, δηλώνοντας ότι θέλει πολύ να προχωρήσει στην υλοποίηση και μάλιστα όχι μόνο μιας ταινίας, αλλά ολόκληρης τριλογίας.

    Τα χρόνια περνούσαν, ο Cameron βυθιζόταν όλο και βαθύτερα στο πλανήτη της Pandora, σε σημείο που οι δημοσιογράφοι είχαν πια σταματήσει να τον ρωτούν για το τι μέλλει γενέσθαι με την Alita, μέχρι που το Μάιο του 2016 ανακοινώθηκε ότι η 20th  Century Fox έδωσε το πράσινο φως για τη ταινία, με σκηνοθέτη τον… Robert Rodriguez!

    Μπορεί λοιπόν ο Cameron να παρέδωσε τη σκηνοθετική καρέκλα στον (μια του ύψους και πέντε του βάθους) Μεξικανό σκηνοθέτη, όχι όμως και τα ηνία του φιλμ, αφού παραμένει ως παραγωγός, με τη ταινία να υλοποιεί ουσιαστικά το δικό του σενάριο… το οποίο βεβαίως πέρασε εν τω μεταξύ και από τα χέρια της Laeta Kalogridis (Terminator Genisys) και του Rodriguez.

    Σύμφωνα με το στόρι του manga, η Alita είναι ένα θηλυκό cyborg, τα μισοκατεστραμμένα κομμάτια της οποία βρίσκει ο cybermedic Dyson Ido σε μια χωματερή, και καταφέρνει να την ξανασυναρμολογίσει, με την μνήμη της όμως να έχει χαθεί. 
    Το μόνο που θυμάται είναι η χαμένη πολεμική τέχνη Panzer Kunst, χρησιμοποιώντας την οποία γίνεται μια Πολεμίστρια που κυνηγάει εγκληματίες-cyborg, με την ελπίδα να ανακαλύψει το παρελθόν της.

    Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Cameron, η ταινία υλοποιεί τη ραχοκοκαλιά του πρωτότυπου manga, επικεντρώνοντας στα πρώτα τέσσερα τεύχη και ειδικά στον αγώνα Motorball.
    Το πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η Rosa Salazar (Maze Runner: The Scorch Trials), με τους Christoph Waltz, Jennifer Connelly, Mahershala Ali, Ed Skrein, Jackie Earle Haley, Keean Johnson και Michelle Rodriguez να την συμπληρώνουν.

    Όλα καλά μέχρι εδώ, μέχρι που πριν λίγες ώρες έσκασε μύτη το trailer, και παρότι γνωρίζαμε ότι η Alita να είναι -προφανώς- cgi, αυτό που είδαμε δεν το περιμέναμε, με την ηρωίδα να έχει μια έντονη anime αισθητική λες και βγήκε από βιντεοπαιχνίδι ή κάποια Final Fantasy ταινία, και δεν ταιριάζει με το live-action περιβάλλον, ενώ μάλλον το έχουν παρακάνει και με τα χαρακτηριστικά μεγάλα της μάτια.

    Μετά το τραγικό Ghost in the Shell, σίγουρα κρατάμε πολύ μικρό καλάθι για το Alita: Battle Angel που αναμένεται στις αίθουσες το ερχόμενο καλοκαίρι.
    Δείτε το trailer…

    Αλέξανδρος Κυριαζής.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Alita: Battle Angel trailer: Robert Rodriguez και James Cameron στην πιο anime live-action ταινία που έχουμε δει! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top