F Review: Ο Λαβύρινθος: Πύρινες Δοκιμασίες - Maze Runner: The Scorch Trials - FilmBoy Review: Ο Λαβύρινθος: Πύρινες Δοκιμασίες - Maze Runner: The Scorch Trials - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Ο Λαβύρινθος: Πύρινες Δοκιμασίες - Maze Runner: The Scorch Trials




    Βασισμένο στο βιβλίο του T.S. Nowlin, το The Scorch Trials, το δεύτερο μέρος του Maze Runner franchise, ακολουθεί τον Thomas (Dylan O'Brien, The Internshipκαι την υπόλοιπη ομάδα που δραπέτευσε από τον Λαβύρινθο - Newt (Thomas Brodie-Sangster, Game of Thrones), Minho (Ki Hong Lee) και Teresa (Kaya Scodelario, Clash of the Titans) - στην μεγαλύτερη πρόκληση που είχαν να αντιμετωπίσουν: να βρουν στοιχεία για τον οργανισμό που ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται και να φτάσουν στο μοναδικό μέρος που δεν είναι μολυσμένο. 

    Το ταξίδι τους τους οδηγεί σε ένα ερημωμένο σκηνικό, στο Scorch - μια ερημική τοποθεσία με περιορισμένα καταφύγια και πόρους.

    Ελπίζοντας να βρουν την αντιστασιακή ομάδα Right Arm, ο Thomas και οι φίλοι του θα πρέπει να διασχίσουν το επικίνδυνο έδαφος που κατοικείται από ζόμπι, γνωστά ως Cranks, που έχουν μολυνθεί με τον ιό Φλόγα. 

    Για όσους δεν το γνωρίζουν, πρόκειται για την επιτυχημένη συνταγή “νεανικό βιβλίο περιπέτειας που έγινε ταινία”, όπως τα Hunger Games, Divergent κτλ.

    Το Maze Runner: The Scorch Trials είναι μια κλασική νεανική περιπέτεια, με όλα τα κλισέ και τις υπερβολές. 

    Υπερβολές όχι μόνο στην ιστορία, αλλά πολλές φορές, και στις ερμηνείες των ηθοποιών. 



    Ακόμα, μέσα στην ταινία προσπαθεί να υπάρξει και ένα love story, το οποίο δεν αναπτύσσεται πλήρως, κάτι που το κάνει ανούσιο, όπως ανούσιος είναι ο ρόλος της Kaya Scodelario, η οποία, στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας, απλά ακολουθεί την ομάδα. 

    Ένα από τα προβλήματα, όμως, της ταινίας του Wess Ball είναι η ανεπαρκής ανάπτυξη των χαρακτήρων.

    Παρ’ όλα αυτά, το Maze Runner: The Scorch Trials έχει μπόλικη δόση δράσης και σου κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκειά του. 

    Από τα καλύτερα στοιχεία, είναι η προσθήκη του Giancarlo Esposito (Alex Cross) και της Rosa Salazar (American Horror Story), που δίνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην ταινία, ενώ και ο Dylan O’Brien, αγαπητός στο νεανικό κοινό, είναι άλλος ένας λόγος που μπορεί να οδηγήσει τους θεατές στις κινηματογραφικές αίθουσες.

    Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το τέλος της ταινίας, περιμένουμε και τρίτο μέρος.

    Στους κινηματογράφους από 24 Σεπτεμβρίου.

    Χριστίνα Φακίνου.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Ο Λαβύρινθος: Πύρινες Δοκιμασίες - Maze Runner: The Scorch Trials Rating: 5 Reviewed By: Christina
    Scroll to Top