F TIFF 2017: Μια Σύντομη Εκδρομή - Kratki Izlet (A Brief Excursion) review - FilmBoy TIFF 2017: Μια Σύντομη Εκδρομή - Kratki Izlet (A Brief Excursion) review - FilmBoy
  • Latest News

    TIFF 2017: Μια Σύντομη Εκδρομή - Kratki Izlet (A Brief Excursion) review



    Ο Stola είναι ένας νεαρός Κροάτης που περνάει το καλοκαίρι του σε ένα κάμπινγκ στο δάσος, περνώντας το χρόνο του από πάρτι σε πάρτι, πίνοντας μέχρι λιποθυμίας. 
    Εκεί βρίσκει έναν παλιό συμμαθητή που προτείνει μια εκδρομή σε ένα κοντινό μοναστήρι για να δουν κάποια εντυπωσιακά φρέσκο. 

    Περιέργως, αρκετοί δέχονται όμως κατά τη διάρκεια της διαδρομής, το πούλμαν τους χαλάει και επτά από τους επιβαίνοντες αποφασίζουν να συνεχίσουν το δρόμο με τα πόδια.

    Και περπατάνε, και περπατάνε, σε βουνά, σε καρόδρομους, σε μονοπάτια, και βρίσκουν δυο βόδια, και δεν συμβαίνει τίποτα, και βρίσκουν ένα ερημωμένο χωριουδάκι, και βρίσκουν έναν παππού που τους πνίγει στη ρακή, και δεν συμβαίνει τίποτα, και περπατάνε και περπατάνε, και ο ένας μετά τον άλλον εξαφανίζονται, και περπατάνε και περπατάνε…


    Το Kratki Izlet του Igor Bezinovic είναι από εκείνες τις ταινίες που υπάρχουν σε κάθε φεστιβάλ και σε κάνουν να σκίσεις τα προαγορασμένα εισιτήρια, να μπουκάρεις στο πρώτο multiplex που θα βρεις μπροστά σου και να δεις χωρίς καμία ενοχή το τελευταίο υπερηρωικό “αριστούργημα”.

    Πειραματικό στα όρια του ερασιτεχνικού, γεμάτο αλληγορίες που δεν αντιλαμβάνεται κάνεις, με εκκωφαντικά δυσάρεστη μουσική επένδυση, και μερικές δόσεις ανάλαφρου χιούμορ, χάρη στα οποίο άντεξα τα μόλις 75 λεπτά του. 
    Σκέτη κούραση…

    Αλέξης Κυριαζής.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: TIFF 2017: Μια Σύντομη Εκδρομή - Kratki Izlet (A Brief Excursion) review Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top