F Κριτική: Κτήνος - Beast (2017) - FilmBoy Κριτική: Κτήνος - Beast (2017) - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Κτήνος - Beast (2017)




    Βρισκόμαστε στο μικρό νησί Jersey της Βρετανίας. 
    Εκεί ζει η νεαρή Moll (Jessie Buckley, The Tempest), μια κοπέλα μιας καλής και αυστηρής οικογένειας. 
    Τη μέρα των γενεθλίων της γνωρίζει τον Pascal (Johnny Flynn, Clouds of Sils Maria), έναν άγριας γοητείας νεαρό, τον οποίον ερωτεύεται. 
    Το νησί βρίσκεται σε αναβρασμό λόγω της δολοφονίας τριών μικρών κοριτσιών μέσα σε λίγες εβδομάδες. 

    Ένας αστυνόμος και οικογενειακός φίλος της Moll, την ενημερώνει ότι ο Pascal έχει βρώμικο παρελθόν αφού έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για ασέλγεια σε βάρος ανήλικης, και είναι μεταξύ των βασικών υπόπτων για την υπόθεση των κοριτσιών. 
    Με τη κατηγορία να αιωρείται, ξεπλέκεται ένα μυστήριο που αποκαλύπτει (;) ποιος είναι το πραγματικό Κτήνος.

    Ο πρωτοεμφανιζόμενος Michael Pierce παρουσιάζει ένα αναπάντεχα εγκεφαλικό αλλά και γεμάτο ένταση ψυχολογικό θρίλερ, απ' αυτά που δε βλέπουμε συχνά στο φεστιβάλ, και ειδικά στο Διεθνές Διαγωνιστικό. 
    Ο δημιουργός έχει στήσει αριστοτεχνικά ένα αρρωστημένο μυστήριο γύρω από μια κεντρική ιστορία, με την οποία επίτηδες ασχολείται ελάχιστα. 



    Το παζλ γύρω από τις ζωές και το ποιόν των δυο ηρώων συμπληρώνεται κομμάτι-κομμάτι, χωρίς όμως ποτέ να βλέπουμε τη πλήρη εικόνα, αναγκάζοντας το θεατή να είναι καρφωμένος στην οθόνη για να μη χάσει κάποιο τυχόν στοιχείο, με τη πνιγηρή ατμόσφαιρα να του κόβει την ανάσα.

    Όμως κάπου εκεί έρχεται η τρίτη πράξη και το οικοδόμημα καταρρέει. Επιδεικνύοντας αυτοκαταστροφικές τάσεις, ο δημιουργός επιλέγει να δώσει την πλέον άχαρη λύση, ακυρώνοντας ότι έχτιζε σε ολόκληρο το φιλμ. 

    Εδώ θα πρέπει να τονίσω ότι το Beast είναι μια ταινία που ο κάθε θεατής μπορεί να δει και να “διαβάσει” διαφορετικά, όπως έγινε προφανές από τις συζητήσεις με τους συν-θεατές μετά τη προβολή, άλλα αυτό δε κατάφερε να αλλάξει αυτό που “διάβασα” εγώ.

    Εξαιρετικές ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές Jessie Buckley και Johnny Flynn και πολύ δυνατή σκηνοθεσία από μια ταινία που έχει ήδη βρει διανομή στην Ελλάδα και όταν τη δείτε σίγουρα θα συζητηθεί πολύ …όπως και της αρμόζει.

    Στους κινηματογράφους από 18 Οκτωβρίου 2018.

    Αλέξης Κυριαζής.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Κτήνος - Beast (2017) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top