F Η Τρικυμία - The Tempest - FilmBoy Η Τρικυμία - The Tempest - FilmBoy
  • Latest News

    Η Τρικυμία - The Tempest

    Όλες οι σκηνοθετικές δουλειές της Julie Taymor πήραν υποψηφιότητα για Όσκαρ, έστω και σε ...κοστουμάτες κατηγορίες  και κάτι τέτοιο ομολογώ είναι σπάνιο.

    Ξεκίνησε με το Titus το 1999 με υποψηφιότητα στα κοστούμια, συνέχισε με το υπέροχο Frida που ήταν υποψήφιο για 6 Όσκαρ κερδίζοντας τα 2 και πριν 3 χρόνια με το Across the Universe που δεν έκανε και αίσθηση αλλά ήταν υποψήφιο και πάλι στη κατηγορία των κοστουμιών.

    Πιθανότατα το σερί της να μην σπάσει με το The Tempest αλλά μάλλον έκανε τη χειρότερη της ταινία μέχρι τώρα, αν πιστέψουμε τις πολύ κακές κριτικές στο σύνολο τους.

    Από την άλλη όμως έχουμε τη παρουσία της Helen Mirren σε έναν αντρικό ρόλο σε έργο του Shakespeare, και μόνο αυτό ίσως κάνει κάποιους να τρέξουν να το δουν.

    Άσε που παίζει και ο Alfred Molina και ...πότε τον είδατε σε κακή ταινία;

    Στην κινηματογραφική έκδοση της Julie Taymour, ο ήρωας του έργου Prospero είναι γυναίκα και λέγεται Prospera (Helen Mirren).

    Ασχολείται με ...




    ...μυστικιστικές μελέτες, χάνει το θρόνο της από τον αδερφό της Antonio (Chris Cooper) ο οποίος με τη βοήθεια του βασιλιά Alonso (David Strathairn) σφετερίστηκε την περιουσία και την εξουσία της.

    Έτσι καταλήγει σε ένα ερημονήσι μαζί με τη μικρή της κόρη, Miranda (Felicity Jones).

    Τα χρόνια περνούν και η Prospera έχει εξελιχθεί σε μεγάλη Μάγισσα  που ελέγχει στοιχεία της φύσης και ξωτικά, όπως το αγαθό πνεύμα Ariel (Ben Whishaw).

    Υπηρέτης της Prospera και της Miranda είναι ο Caliban (Djimon Hounsou), ένας ιθαγενής του νησιού που συμπεριφέρεται χυδαία και απολίτιστα. 


    Ωστόσο, η μοίρα ευνοεί την Prospera:
    όσοι συνωμότησαν εναντίον της θα τύχει να ταξιδέψουν με πλοίο στη θάλασσα κοντά στο νησί.

    Έπειτα από μια Τρικυμία που προκαλεί η ίδια με τις μαγικές της δυνάμεις, το καράβι του Alonso βουλιάζει κι όλοι ναυαγούν στο νησί, χωρισμένοι σε μικρές ομάδες, πιστεύοντας ότι όλοι οι υπόλοιποι είναι νεκροί.

    Εκεί παρασύρονται από τις παραισθήσεις που προκαλεί η Prospera και φτάνουν μέχρι την τρέλα και όταν θα καταλάβουν ότι ο λόγος που βασανίζονται οφείλεται στην αδικία που επέτρεψαν, θα προσπαθήσουν να τη διορθώσουν για να σωθούν.

    Αν σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο, θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι μιλάμε για ένα πολύ ενδιαφέρον σενάριο εμπλουτισμένο με ένα πάρα πολύ καλό cast.

    Τι δεν πήγε καλά και η ταινία δεν άρεσε;
    Μόλις ανακοινώσει η Odeon την ημερομηνία προβολής στην Ελλάδα και το δούμε, ίσως μάθουμε.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Η Τρικυμία - The Tempest Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top