F Κριτική: Χωρίς Διέξοδο - Collide - FilmBoy Κριτική: Χωρίς Διέξοδο - Collide - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Χωρίς Διέξοδο - Collide




    Ένας πρώην drug dealer που έχει αποσυρθεί από την παρανομία, θα επιστρέψει για ένα τελευταίο μεγάλο κόλπο προκειμένου να βρει χρήματα για μια σοβαρή εγχείρηση της γυναίκας του. 
    Όταν όμως όλα πάνε στραβά βρίσκεται κυνηγημένος από τον μεγαλύτερο έμπορο ναρκωτικών της Γερμανίας και τη σπείρα του.

    Μία αγγλογερμανική παραγωγή σε ένα χολιγουντιανής κοπής action movie στα χνάρια του Fast and Furiοus που πατάει πάνω σε μία κλισέ συνταγή όπου ένα φορτηγό γεμάτο με τόνους κοκαΐνης, γίνεται το Μήλον της Έριδος ανάμεσα σε επίδοξους διεκδικητές. 

    Έτσι αρχίζει ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό στους γερμανικούς αυτοκινητοδρόμους μαζί με όλα τα συναφή όπου ο ήρωας τα βάζει με θεούς και δαίμονες, αλλάζει τα super cars σαν τα πουκάμισα με τις σφαίρες να πέφτουν βροχή και εκείνον να βρίσκει πάντα τον τρόπο να ξεφεύγει βγαίνοντας αλώβητος από επικίνδυνες καταστάσεις.

    Τα πάντα στο φιλμ του Βρετανού σκηνοθέτη Eran Creevy κινούνται απολύτως προβλέψιμα και βαδίζουν εκ του ασφαλούς πάνω σε μία διεκπεραιωτικού τύπου εξέλιξη. 



    Η παραμικρή υποψία για κάποια πρωτοτυπία ή έστω σεναριακή έκπληξη πέφτει στο κενό αφού οι κοινοτοπίες διαδέχονται η μία την άλλη,η διάθεση για χαβαλέ με στιγμές μαύρου χιούμορ μοιάζουν αμήχανες, ενώ οι αδιάκοπες σκηνές δράσης διαθέτουν ένταση και σασπένς, σκοντάφτουν όμως πάνω στην αδύναμη σκηνοθεσία του Creevy (ένα μέρος της εμφανής προχειρότητας πιθανότατα οφείλεται στην χρεωκοπία του στούντιο της Relativity με αποτέλεσμα να καθυστερήσει και η κυκλοφορία του φιλμ). 

    Χαρακτήρες ασφαλώς δεν υπάρχουν παρά μόνο καρικατούρες που δυστυχώς αποδίδονται από ρόλους «αρπαχτές» με τους πρωοκλασσάτους Ben Kingsley (Security) και Anthony Hopkins (Thor: Ragnarok) να ερμηνεύουν γραφικά «στον αυτόματο» δύο σκληρούς γκάγκστερ ενώ ο Nicholas Hoult (Rebel in the Rye) στον πρωταγωνιστικό ρόλο εκτελεί απλά την αποστολή του πατώντας τέρμα τα γκάζια σε ένα φιλμ που θέλει να τρέξει με ιλιγγιώδη ταχύτητα αλλά ξεμένει από καύσιμα.

    Στους κινηματογράφους από 23 Νοεμβρίου.

    Γιάννης Αποστολίδης.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Χωρίς Διέξοδο - Collide Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top