F Ο Eddie Murphy ξαναφοράει το στέμμα του Πρίγκιπα της Ζαμούντα! - FilmBoy Ο Eddie Murphy ξαναφοράει το στέμμα του Πρίγκιπα της Ζαμούντα! - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Eddie Murphy ξαναφοράει το στέμμα του Πρίγκιπα της Ζαμούντα!


    Η δεκαετία του ’80 είναι πλημμυρισμένη από πραγματικά κλασσικές κωμωδίες, και ανάμεσά τους βρίσκεται και το Coming to America (Ο Πρίγκιπας της Ζαμούντα κατά την ελληνική μετάφραση), με τον Eddie Murphy στο ρόλο ενός νεαρού πρίγκιπα μιας αφρικανικής χώρας που αποφασίζει να σπάσει το πρωτόκολλο και να μετακομίσει στην Αμερική, να ζήσει χωρίς τα λεφτά του μπαμπά δουλεύοντας σε φαστφουντάδικο, και να βρει τη νύφη της επιλογής του.

    Σε σκηνοθεσία του ανεπανάληπτου John Landis, η ταινία έφτασε μέχρι τα Όσκαρ (σε τεχνικές κατηγορίες) και αγαπήθηκε όσο λίγες και από το ελληνικό κοινό.

    Πριν λίγους μήνες, έσκασε η πρώτη είδηση ότι η Paramount ήθελε να βάλει μπρος σε ένα sequel με πρωταγωνιστή και πάλι τον Eddie Murphy, προσλαμβάνοντας μάλιστα τους σεναριογράφους του πρώτου φιλμ David Sheffield και Barry W. Blaustein για να γράψουν τη νέα ιστορία.
    Αλήθεια είναι ότι αρχικά δε δώσαμε πολύ σημασία, γιατί τέτοιες “ειδήσεις” έχουν πολλές φορές καθαρά βολιδοσκοπικό χαρακτήρα, και μετά μένουν στα χαρτιά. 

    Αντιθέτως το Coming to America 2 (ή όπως αλλιώς ονομαστεί τελικά) προχωράει και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς, με το πρώτο σενάριο να έχει ολοκληρωθεί και τους παραγωγούς να προσλαμβάνουν την Kenya Barris (Blackish) για να το περάσει ένα δεύτερο χέρι, και τον Jonathan Levine (The Night Before, 50/50) για να κάτσει στη καρέκλα του σκηνοθέτη.
    Για να δούμε τι θα δούμε…

    Αλέξανδρος Κυριαζής.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Eddie Murphy ξαναφοράει το στέμμα του Πρίγκιπα της Ζαμούντα! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top