F QEDA trailer: Χρονοταξιδευτές και ανθρωπολογικά ερωτήματα στην post-apocalyptic Δανία! - FilmBoy QEDA trailer: Χρονοταξιδευτές και ανθρωπολογικά ερωτήματα στην post-apocalyptic Δανία! - FilmBoy
  • Latest News

    QEDA trailer: Χρονοταξιδευτές και ανθρωπολογικά ερωτήματα στην post-apocalyptic Δανία!


    Κοπεγχάγη 2095. 
    Τα ακραία καιρικά φαινόμενα λόγω της οικολογικής καταστροφής έχουν φέρει τον πλανήτη στα όριά του. 
    Η στάθμη των ωκεανών έχει ανέβει βυθίζοντας ολόκληρες πόλεις, ενώ το φρέσκο πόσιμο νερό αποτελεί πια είδος προς εξαφάνιση. 

    Ο Fang Rung δέχεται να υποστεί μία ιατρική διαδικασία “μοριακής σχάσης” με την οποία το σώμα του ουσιαστικά θα διασπαστεί, στέλνοντας το μισό πίσω στο χρόνο, και συγκεκριμένα στα 2017 για να σώσει την επιστήμονα Mona Lindkvist, η πρωτοποριακή έρευνα της οποίας μπορεί να σώσει ή μάλλον να αποτρέψει τη καταστροφή του κόσμου.

    Το στόρι του QEDA σίγουρα δε βρίθει πρωτοτυπίας θυμίζοντάς μας έντονα τα 12 Monkeys και Looper, με τη διαφορά ότι αυτή η ταινία μοιάζει να καταπιάνεται έντονα με τον ανθρωπολογικό παράγοντα της σχάσης ενός ατόμου σε δύο σώματα με κοινή και ταυτόχρονη συνείδηση.

    Σεναριογράφος της ταινίας είναι ο Dunja Gry Jensen, γνωστός από τη σειρά Norskov, σε συνεργασία με το ντοκυμενταρίστα σκηνοθέτη Max Kestner.
    Πρωταγωνιστούν οι Carsten Bjørnlund (The Thing), Sofia Helin (Ragnarok), Marijana Jankovic, Stina Ekblad (Love Is All You Need) και Joseph Mawle (In the Heart of the Sea).
    Το QEDA κάνει πρεμιέρα στη Δανία το Νοέμβριο.

    Αλέξανδρος Κυριαζής.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: QEDA trailer: Χρονοταξιδευτές και ανθρωπολογικά ερωτήματα στην post-apocalyptic Δανία! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top