F Κριτική: Πώς να Γίνεις Λατίνος Εραστής - How to Be a Latin Lover - FilmBoy Κριτική: Πώς να Γίνεις Λατίνος Εραστής - How to Be a Latin Lover - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Πώς να Γίνεις Λατίνος Εραστής - How to Be a Latin Lover



    Μετά από 30ετή καριέρα στο Μεξικό, ο Eugenio Derbez έγινε πριν λίγα χρόνια ξαφνικά διάσημος και πέρα από τα σύνορα της χώρας του, χάρη στην αναπάντεχη αλλά τεράστια επιτυχία του No Se Aceptan Devoluciones (Πουθενά Χωρίς τη Κόρη Μου), το οποίο μάλιστα έγινε φέτος και Γαλλικό remake με τίτλο Όλα Αρχίζουν Αύριο).  

    Το How to Be a Latin Lover σηματοδοτεί το πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο σε αμερικάνικη παραγωγή, το οποίο, κυρίως χάρη στη διασημότητα των δευτεραγωνιστών του, βρήκε θέση και στα θερινά σινεμά της χώρας μας. 
    Αξίζει ή μήπως καλύτερα να καθόταν στ’ αυγά του…

    Ο Maximo (Eugenio Derbez, Girl In Progress) είναι ένας γεννημένος Λατίνος εραστής. 
    Αυτό ήταν το μόνο που ήξερε να κάνει και το εκμεταλλεύτηκε αναλόγως, παντρεύοντας μια κατά πολύ μεγαλύτερή του αλλά και πλουσιότατη γυναίκα. 

    25 χρόνια αργότερα και η 80χρονη πια σύζυγος βρίσκει νέο boy-toy σε έναν πολύ μικρότερο, πετώντας τον Maximo στο δρόμο. 
    Άφραγκος και ανίκανος να επιβιώσει στο πραγματικό κόσμο, φορτώνεται στην αδερφή του (Salma Hayek, Το Παραμύθι των Παραμυθιών), με την οποία έχουν να μιλήσουν χρόνια. 

    Προσπαθεί να βρει δουλειά αλλά φυσικά αποτυγχάνει παταγωδώς, έτσι αποφασίζει να επιστρέψει στη παλιά του “τέχνη” βάζοντας στόχο να γοητεύσει τη πάμπλουτη γιαγιά μια φίλης του ανιψιού του.


    Τον κύριο Derbez δεν είχε τύχει να τον ξαναδώ στην οθόνη, και δυστυχώς από την ερμηνεία του στο How to Be a Latin Lover, ούτε έχω καμιά επιθυμία να το ξανακάνω. 
    Δεν είναι σε καμιά περίπτωση ένας ηθοποιός που μπορεί να σε κάνει να γελάσεις και μόνο με τη παρουσία του, μάλλον το αντίθετο, αφού όσο και αν προσπαθεί, το χειλάκι μας δε κατάφερε να σκάσει.

    Φυσικά σε αυτό έπαιξε ρόλο και το σενάριο, που δεν έχει ίχνος πρωτοτυπίας, με το θεατή να γνωρίζει ακριβώς τι θα συμβεί μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, και τα χιουμοριστικά gags να πέφτουν όχι απλά στο κενό αλλά στο γκρεμό. 
    Για να είμαι ειλικρινής, μία φορά κατάφερε να με κάνει να γελάσω…εντάξει, όχι ακριβώς να γελάσω, αλλά ένα ελαφρύ χαμόγελο σχηματίστηκε στο πρόσωπό μου. 
    Μία φορά όμως…μόνο!

    Δεν υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορεί κάποιος να πει για μια κωμωδία που δεν είναι ούτε αστεία, ούτε καν χαριτωμένη ή ευαίσθητη. 
    Αν θέλετε ντε και καλά να πάτε στο θερινό της γειτονιάς και παίζει μόνο αυτό, ρίξτε της μια ματιά, όμως φροντίστε να πάρτε μαζί κάτι να μασουλάτε γιατί τα 110 λεπτά της δε θα περάσουν εύκολα και το ροχαλητό στα θερινά κάνει Έκο στις γύρω πολυκατοικίες!

    Στους κινηματογράφους από 6 Ιουλίου.

    Αλέξανδρος Κυριαζής.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Πώς να Γίνεις Λατίνος Εραστής - How to Be a Latin Lover Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top