F Detroit trailer: Η Kathryn Bigelow αναβιώνει μία από τις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης αμερικάνικης ιστορίας - FilmBoy Detroit trailer: Η Kathryn Bigelow αναβιώνει μία από τις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης αμερικάνικης ιστορίας - FilmBoy
  • Latest News

    Detroit trailer: Η Kathryn Bigelow αναβιώνει μία από τις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης αμερικάνικης ιστορίας


    Ανέκαθεν μια ταλαντούχα σκηνοθέτις, η Kathryn Bigelow μετά τα εξαιρετικά (έστω και ελαφρώς υπερτιμημένα) The Hurt Locker και Zero Dark Thirty έχει αλλάξει επίπεδο με κάθε νέα της δημιουργία να θεωρείται ντε-φάκτο υποψήφια για κάποιο χρυσό αγαλματάκι. 
    Αυτό ακριβώς ισχύει και για τη νέα της ταινία Detroit, που παρότι για ακόμα μία φορά θα βγει στις αίθουσες μακριά από την παραδοσιακή Οσκαρική, περίοδο, το θέμα της την καταδικάζει να πρωταγωνιστήσει και πάλι.

    Ακριβώς μισό αιώνα πριν, τα ξημερώματα της 23ης Ιουλίου 1967 η αστυνομία εισβάλει αναίτια σε ένα μπαρ του Ντιτρόιτ, με τους διαπληκτισμούς μεταξύ θαμώνων και περαστικών με τους αστυνομικούς να ξεφεύγουν από τον έλεγχο προκαλώντας γενική σύρραξη. 

    Τρία βράδια αργότερα και με τη κατάσταση να συνεχίζει να είναι πολεμική, ένα τηλεφώνημα ενημερώνει την αστυνομία ότι ένας οπλισμένος άνδρας βρίσκεται στο μοτέλ Algiers, με την επέμβαση της αστυνομίας να οδηγεί σε 3 νεκρούς και 9 σοβαρά τραυματισμένους.

    Το γεγονός θεωρείται από τις μελανότερες σελίδες της νεότερης αμερικάνικης ιστορίας, με τις αναταραχές να διαρκούν συνολικά 5 μερόνυχτα έχοντας ως απολογισμό 43 νεκρούς, πάνω από 1000 τραυματίες και 2000 κτήρια κατεστραμμένα.

    Η ταινία κρατάει ως επίκεντρο το συμβάν στο Algiers αλλά έχει ως στόχο να περιγράψει συνολικά τα γεγονότα, βάζοντας στο επίκεντρο έναν νεαρό αφροαμερικανό σεκιουριτά, τον οποίον υποδύεται ο John Boyega (The Force Awakens).

    Το Detroit θα δούμε από την Odeon στις αρχές του φθινοπώρου. 
    Δείτε τα trailers…

    Αλέξανδρος Κυριαζής.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Detroit trailer: Η Kathryn Bigelow αναβιώνει μία από τις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης αμερικάνικης ιστορίας Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top