F Κριτική: Ευαίσθητες Χορδές - Le Coeur en Brailles - FilmBoy Κριτική: Ευαίσθητες Χορδές - Le Coeur en Brailles - FilmBoy
  • Latest News

    Κριτική: Ευαίσθητες Χορδές - Le Coeur en Brailles




    Σε ένα γυμνάσιο στη Γαλλία, ένα νεαρό κορίτσι (Alix Vaillot) προσπαθεί να διατηρήσει ένα καλό μαθητικό πρόσωπο, αλλά και να συνεχίσει την ενασχόλησή της με τη μουσική όπου έχει ιδιαίτερο ταλέντο, παρόλο που πάσχει από μια ασθένεια η οποία εξασθενεί σταδιακά την όρασή της. 

    Η γνωριμία της με έναν ανεπίδεκτο μαθήσεως συμμαθητή της (Jean-Stan Du Pac), θα φέρει οφέλη και στους δύο. 
    Από τη μία το κορίτσι βοηθάει τον νεαρό στα μαθήματά του, και αυτός με τη σειρά του τη βοηθάει να κρατήσει κρυφή τη σοβαρότητα της κατάστασής της ώστε να έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε έναν μουσικό διαγωνισμό στο τέλος της χρονιάς.

    Μια νεανική ιστορία που έρχεται από τη Γαλλία και περιστρέφεται γύρω από την εφηβεία και τα προβλήματα αυτής της ηλικίας, ταυτόχρονα όμως μιλάει και για τη φιλία, τους μαθητικούς έρωτες και τα παιδικά όνειρα για το μέλλον. 

    Ο σκηνοθέτης Michel Boujenah επικεντρώνεται στις διαπροσωπικές σχέσεις οι οποίες αποτυπώνονται με ρεαλισμό, και μεταξύ των συμμαθητών, αλλά και ανάμεσα σε γονείς και παιδιά. 



    Στην πρώτη περίπτωση, μεταξύ των παιδιών μας τονίζει τη φιλία, την έχθρα, τη ζήλια που μπορεί να υπάρχει, αλλά και τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα, ενώ από την άλλη υπάρχουν οι αναμενόμενες ενδοοικογενειακές εντάσεις λόγω εφηβείας. 

    Προσπαθώντας να ισορροπήσει μεταξύ κωμωδίας και δράματος, δημιουργεί μια ιστορία που ξεκινάει με ενδιαφέρον όσο γνωρίζονται οι δύο πρωταγωνιστές, αλλά σιγά σιγά ο ρυθμός της ταινίας χάνεται κάπως, με την εξέλιξη να είναι αρκετά αργή και αναμενόμενη, με εξαίρεση μια-δυο πιο δυνατές δραματικές σκηνές που φαίνεται να τονίζονται πιο πετυχημένα από το κωμικό κομμάτι. 

    Συνολικά μια γλυκόπικρη οικογενειακή ταινία, που απευθύνεται κυρίως σε νεανικό κοινό, και λόγω θεματολογίας αλλά και σκηνοθετικού ύφους.

    Στους κινηματογράφους από 22 Ιουνίου.

    Γιώργος Νυκταράκης.





    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Κριτική: Ευαίσθητες Χορδές - Le Coeur en Brailles Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top